Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Γενική κρίση στις συνομιλίες” γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε μακρά συζήτηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ είναι έξω φρενών με τον Ειντε. Στο ίδιο θέμα γράφει και για τις επαφές του Προέδρου χθες στην Αθήνα με τον Πρόεδρο Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Τσίπρα και τον Πρόεδρο της ΝΔ οι οποίοι έδωσαν τη στήριξή τους στη Λευκωσία. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις από πλευράς Τράπεζας Κύπρου ότι εκποιήσεις θα πρέπει να αναμένουν όσοι ζουν πολυτελώς, αλλά δεν πληρώνουν. Γράφει, επίσης, για σενάρια εκλογής σε ό,τι αφορά την προεδρία της Βουλής.

Αλήθεια: Με τίτλο “Καμιά ανοχή στην υποβάθμιση” γράφει ότι σε επιχείρηση επεξήγησης των θέσεών μας γύρω από το θέμα που προέκυψε στην Κωνσταντινούπολη και τη συνεπακόλουθη ακύρωση εκ μέρους του Προέδρου της χθεσινής συνάντησής του με τον Εσπεν Μπαρθ Ειντε αλλά και της σημερινής συνάντησής του με τον Ακιντζί έχει αποδοθεί η κυπριακή κυβέρνηση. Αλλού, γράφει ότι Αντρος Κυπριανού και Αβέρωφ Νεοφύτου είναι οι επικρατέστεροι για την προεδρία της Βουλής. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται στην απόρριψη του αιτήματος των κυπριακών αρχών για έκδοση του Προέδρου της Helector Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο για την υπόθεση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΗ.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Λάθος τεστ έδειχνε διαβήτη” γράφει ότι αναλύσεις αίματος για σάκχαρο που έγιναν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, ήταν λανθασμένες και ότι έδειχναν πολύ πιο υψηλές τιμές σακχάρου από τις πραγματικές λόγω προβληματικών αντιδραστηρίων. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει για τη σύλληψη του Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας Λευτέρη Εμπεδοκλή ο οποίος θεωρείται ύποπτος για δεκασμό. Αναφέρεται ακόμη σε μυστήριο θάνατο 30χρονης στο νοσοκομείο Λευκωσίας αφού οι γιατροί ενημέρωσαν ότι είχε κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο αλλά η βιοψία διέψευσε τα ευρήματά τους.

Χαραυγή: Με τίτλο “Με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές” γράφει ότι Πρόεδρος της Βουλής θα εκλεγεί στις 2 Ιουνίου οι διεργασίες ωστόσο γίνονται με το βλέμμα στραμμένο στις προεδρικές εκλογές του 2018. Γράφει ακόμη ότι η Κύπρος είναι στις οκτώ χώρες με την υψηλότερη ανεργία σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat και ότι 7 στους 10 πήγαν από την ανεργία στην αδράνεια. Η εφημερίδα αναφέρεται και στα εξαφανισμένα παιδιά στην Ευρώπη γράφοντας ότι σε μάστιγα εξελίσσεται η αύξηση του αριθμού τους, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Κομισιόν 250.000 παιδιά χάνονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Φυλάκιση για τους βίαιους αστυνομικούς” γράφει για την ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε χθες το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, που συνεδρίασε στην Πάφο, σε δύο αστυνομικούς οι οποίοι θεάθηκαν σε βίντεο τον Φεβρουάριο του 2014 να ξυλοκοπούν άνδρα σε κελί στην Πόλη Χρυσοχούς. Αλλού, προβάλλει φωτογραφία από τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη στην Αθήνα με τον Ελληνα Πρωθυπουργό και γράφει ότι ο Πρόεδρος ανέφερε ότι δεν θα ανεχθεί υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι τα ΗΕ δεν χειρίστηκαν ορθά το συμβάν στην Κωνσταντινούπολη. Αλλού αναφέρεται στην ακύρωση από το Διοικητικό Δικαστήριο της επίταξης περιουσιών για σκοπούς διαπλάτυνσης της λεωφόρου Αγλαντζιάς.