Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Αντιπαραθέσεις λίγο πριν από την κάλπη», γράφει ότι ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η προεκλογική περίοδος, με έκκληση προς τους πολίτες να προσέλθουν αθρόα στις κάλπες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αλλού γράφει ότι η Κυβέρνηση διέψευσε χθες δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Ν. Χριστοδουλίδη με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, το δημοσίευμα της «Μιλλιέτ» περί εγγυήσεων σε μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού. Σε άλλου θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Τουρισμού αναμένει ότι η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη όλων των εποχών για τις αφίξεις τουριστών.

Αλήθεια: Με τίτλο ” πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την εξαφάνιση τα ξημερώματα της Πέμπτης του αεροσκάφους της Egypt Air” ενώ πετούσε σε σημείο το οποίο προσδιορίζεται εντός του FIR Καΐρου με κατεύθυνση την αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Αλλού γράφει ότι η Κυβέρνηση διαψεύδει τη Μιλιέτ, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναινεί σε εγγυήσεις «περιορισμένου βεληνεκούς της Άγκυρας στα κατεχόμενα». Σε άλλο, αθλητικό θέμα, γράφει ότι θέλει τίτλο ο καινούριος προπονητής της Ανόρθωσης Αντόνιο Πούτσιε.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο ”βρήκαν θαμμένα τα κουφάρια ακόμα δύο μεταγωγικών αεροσκαφών Νοράτλας που έφεραν στην Κύπρο καταδρομείς το 1974”. Αλλού γράφει ότι το 1945 παραχώρησαν σε επιστάτη του δημοσίου παράγκα για να μείνει μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή γέφυρας κατά μήκος του δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού και έκτοτε δεν έφυγε ποτέ, ενώ τώρα κινούνται διαδικασίες έξωσης κατά της οικογένειάς του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τον Ιανουάριο βάζει γεωτρύπανο στο οικόπεδο «11» η TOTAL η οποία επέλεξε στόχο κοντά στο «Ζορ» που ονόμασε Άγιο Ονησίφορο, αφού ο Άγιος είχε προβλέψει ότι από τις πηγές του Ερατοσθένη θα αναβλύσει η ελπίδα για την Κύπρο.

Χαραυγή: Με τίτλο «Αντίσταση στη βαρβαρότητα με τέχνη και πολιτισμό», αναφέροντας ότι παγκόσμια ημέρα πολιτισμού είναι η σημερινή και όσοι την τιμούν εμπράκτως θα βρεθούν σήμερα στο άνοιγμα της οδού Λήδρας στις 11 π.μ. για να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις. Αλλού γράφει ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια της μοιραίας πτήσης της EgyptAir. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο πλάνου του Νίκου Νταμπίζα για την Ομόνοια.

Cyprus Mail: Με τίτλο  ”τα τελευταία αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι οι κάτοικοι της Πάφου ήταν εύποροι και είχαν καλλιτεχνική φλέβα και στην αρχαιότητα”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το δικαστήριο επιδίκασε αποζημιώσεις στις οικογένειες τριών εκ των θυμάτων του Μαρί. Αλλού αναφέρει ότι η δίκη του Αιγύπτιου αεροπειρατή Ελντίν Μουσταφά αναβλήθηκε για την προσεχή Πέμπτη.