Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  «Παιδοκαρδιολόγοι διερευνώνται για πειθαρχικά αδικήματα» και γράφει ότι δημοσιεύει νέα στοιχεία που ρίχνουν άπλετο φως σε υπόθεση που αφορά δύο παιδοκαρδιολόγους του Δημοσίου, οι οποίοι καταγγέλθηκαν ότι συνεργάζονται με συγκεκριμένο ιδιωτικό κέντρο, ενώ επικαλείται έγκυρες πηγές σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται να διαταχθεί διοικητική έρευνα. Αλλού γράφει για νέα πρόκληση της Αγκυρας για την ΑΟΖ, η οποία συνδέει την οριοθέτηση στην Κύπρο με αυτήν της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο. Αλλού αναφέρεται σε ευαρέσκεια της Λευκωσίας για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για τις βίζες Τούρκων πολιτών.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Καθαρή πρωτιά ΔΗΣΥ, πολυκομματική Βουλή» προβάλει τη δημοσκόπηση του Alpha Κύπρου που προβλήθηκε χθες βράδυ και γράφει για σταθερό προβάδισμα 4,5% του ΔΗΣΥ έναντι του ΑΚΕΛ. Αλλού και κάτω από φωτογραφία της Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της σε Σύνοδο κατά της διαφθοράς γράφει ότι στη Σύνοδο κυριάρχησαν τα όσα αποκαλύπτονται στα Έγγραφα Παναμά για εταιρείες σε υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους και για όσους εμπλέκονται σε αυτές. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι ασυνείδητοι λαθροθήρες βάλθηκαν να εξοντώσουν τα αγρινά, τα οποία δεν ξεπερνούν σήμερα τις 3 χιλιάδες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Πλοκάμια μαφίας στην Κύπρο» ότι μαφιόζικη συμμορία που εξαπατούσε επενδυτές σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και Κύπριους, εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία και ότι η Κύπρος παρουσιάζεται με πρωταγωνιστικό ρόλο, είτε μέσω υπεράκτιων εταιρειών και Κύπριων δικηγόρων, είτε με Κύπριους, άλλοι μέλη της συμμορίας και άλλοι θύματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην Κυπριακή Δημοκρατία επιστρέφουν οι Noble – Delek – BG τα δικαιώματα για ολόκληρο του υπόλοιπο του τεμαχίου «12» πλην του κοιτάσματος «Αφροδίτη» προσθέτοντας ότι ούτε το συμβόλαιο ούτε και η νομοθεσία επιτρέπουν περαιτέρω επέκταση μετά τη λήξη των επτά ετών. Αλλού και κάτω από σχετική φωτογραφία γράφει ότι το καμπαναριό του Ψευδά ήταν το μοναδικό θύμα του σεισμού.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Καθολική πρόσβαση στη δημόσια υγεία» προβάλλει την παρουσίαση χθες από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ των προτάσεων του κόμματος για την υγεία και γράφει ότι ο κ. Κυπριανού τάχθηκε εκ νέου με θέσεις και επιχειρήματα κατά της εισαγωγής ενός πολυασφαλιστικού συστήματος υγείας. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει για ευαρέσκεια για τη στάση της Ευρωβουλής έναντι της Τουρκίας και ότι το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε υπό προϋποθέσεις τερματισμό της διαδικασίας για κατάργηση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες. Αλλού γράφει ότι η ΕΚΥΣΥ ζητά από την Υπουργό Εργασίας να τερματιστούν οι αποκοπές από τους δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Τουρκία – ΕΕ εμμένουν στις θέσεις τους για τις θεωρήσεις εισόδου» και γράφει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος αύξησε την πίεση προς την Ευρώπη για τη συμφωνία για τους μετανάστες την Πέμπτη, κατηγορώντας το μπλοκ ότι θέτει νέα εμπόδια για τους Τούρκους υπηκόους και την είσοδό τους στην ΕΕ χωρίς βίζα και απειλώντας ότι η Άγκυρα μπορεί να ακολουθήσει το δικό της δρόμο εάν δεν υπάρξει συμφωνία. Αλλού γράφει ότι η Ελένη Θεοχάρους ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία το 2018. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει διεθνή εντάλματα σύλληψης για τους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο,

 

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο  «Ομάδα Δράσης κατά της δωροδοκίας» γράφει ότι μετά τις σκηνές αμηχανίας με τις συλλήψεις γιατρών ύποπτων ότι λάμβαναν μίζες η Κυβέρνηση ιδρύει ειδική ομάδα δράσης “αδιάφθορων” για να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Λευκωσία δικαιώθηκε μετά την κίνηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις τουρκικές θεωρήσεις εισόδου. Αλλού και κάτω από σχετική φωτογραφία προβάλλει το συγκρότημα Minus One που θα δώσουν την μάχη για την Κύπρο στο διαγωνισμό Eurovision στη Στοκχόλμη, αύριο το βράδυ.