Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Πέπλο αβεβαιότητας σκεπάζει την Ελλάδα” γράφει ότι οι Ευρωπαίοι διαφωνούν στην πρόταση του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά τη διεξαγωγή Έκτακτης Συνόδου Κορυφής, μετά την αποτυχία να βρεθεί κοινό έδαφος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και τη μη διεξαγωγή Eurogroup, το οποίο θα γινόταν σήμερα. Σε άλλο θέμα γράφει για διάβημα διαμαρτυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ σε σχέση με ανακοίνωση της `Άγκυρας για τον δεύτερο γύρο αδειοδότησης στην ΑΟΖ. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «βλέπει» προοπτική λύσης.

Αλήθεια: Με τίτλο «Καλές ευχές, αλλά δεν λύνουν το Κυπριακό» επικαλείται πληροφορίες από το Προεδρικό που αναφέρουν ότι, πατώντας πάνω στην όχι ασήμαντη πρόοδο που έχει σημειωθεί τελευταία στις διαπραγματεύσεις, ενδέχεται οι δύο ηγέτες, μετά το πέρας επόμενης συνάντησής τους, που θα γίνει στις 6 αντί στις 9 Μαΐου, να είναι σε θέση να προβούν σε ανακοινώσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός προτίθεται να ζητήσει σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα αλλά ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου λέει ότι το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί στο Eurogroup. Αλλού γράφει για την υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου ότι οι πέντε κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία, όχι όμως για συνωμοσία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Φόρμουλα για τουρκική βάση» γράφει ότι νέα φόρμουλα στο θέμα της ασφάλειας προωθεί η Άγκυρα, βολιδοσκοπώντας σε πρώτη φάση χώρες – μέλη των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πρόβλεψη για βιώσιμο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων έως το 2080 με πολύ συντηρητικές παραδοχές περιλαμβάνει η αναλογιστική μελέτη την οποία κατέχει ο «Φ» και φιλοξενούνται και δηλώσεις της αρμόδιας Υπουργού. Αλλού επικαλείται πληροφορίες ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπέβαλε μήνυση για το αδίκημα της χειραγώγησης των μετοχών του ομίλου και της Λαϊκής Τράπεζας, το οποίο ερευνάται και από τις κυπριακές αρχές.

Χαραυγή: Με τίτλο «Οι εκβιασμοί ΔΝΤ προκαλούν κρίση στην Ελλάδα» γράφει ότι διόδους απεμπλοκής στη διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, μετά το αδιέξοδο εξ υπαιτιότητας του ΔΝΤ, αναζητούν Αθήνα και Βρυξέλλες. Αλλού γράφει ότι περί το τέλος Σεπτεμβρίου 2016 αναμένεται να ανοίξει το οδόφραγμα της Δερύνειας αφού όλα είναι σχεδόν έτοιμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να παλεύει για τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση του τόπου και αναφέρεται στην επίσκεψη του ΓΓ του κόμματος στο Ριζοκάρπασο και την Αγία Τριάδα.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Μερική αθώωση για τα πρώην στελέχη της Τράπεζας Κύπρου», ότι το Κακουργιοδικείο απάλλαξε την Τετάρτη πέντε πρώην στελέχη της Τράπεζας Κύπρου από την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό την εξαπάτηση των επενδυτών, αλλά τους κάλεσε σε απολογία σε σχέση με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι μεγάλες ουρές οδήγησαν σε παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Γράφει ακόμα ότι ταυτοποιήθηκε γυναίκα που πιστεύεται ότι ήταν θύμα οπαδών του δολοφόνου Charles Manson.