Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “`Κλειστόν` λόγω εκλογών” που αναφέρεται σε “προεδρικό τερματισμό” της λειτουργίας του Εθνικού και γράφει πως η ενημέρωση θα γίνεται κατ` ιδίαν και πως τα κόμματα αντιδρούν και επικρίνουν τον ΠτΔ. Αλλού αναφέρει ότι στην συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί καταγράφηκε σμίκρυνση διαφορών και πως οι διαπραγματευτές θα συναντώνται κάθε μια με δύο μέρες. Επίσης η “Σ” αναφέρεται στην περίπτωση του 8χρονου στη Λεμεσό ο οποίος υπέστη σεξουαλική εκμετάλλευση από 48χρονο και κακοποίηση από την μητέρα και τον Ινδό φίλο της.

Αλήθεια: Με τίτλο “Προχωρούν με μικρά και προσεκτικά βήματα” και αναφέρει ότι τόσο ο ΠτΔ όσο και ο Τ/κ ηγέτης εμφανίστηκαν συγκρατημένοι μετά τη χθεσινή τους συνάντηση και ότι καταγράφηκε σμίκρυνση διαφορών ενώ φιλοξενείται και η δήλωση Ακιντζί για τις “υπηκοότητες”. Σε άλλο θέμα η “Α” αναφέρει ότι το φονικό στη Λάρνακα έγινε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και διαφορές που μάλλον σχετίζονται με ναρκωτικά. Αλλού, προβάλλει δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ ο οποίος καλεί να συνεχιστεί η συνετή δημοσιονομική πολιτική.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Καλό κλίμα χωρίς συγκλίσεις” γράφει ότι σε βελτιωμένη ατμόσφαιρα γίνονται οι συζητήσεις στο Κυπριακό όμως οι διαφορές παραμένουν στα βασικά θέματα. Αλλού αναφέρεται στην υπογραφή για παραχώρηση του λιμανιού Λεμεσού σε στρατηγικούς επενδυτές και τις προσδοκίες για έσοδα 1,9 δις. Ο “Φ” αναφέρεται σε άλλο ρεπορτάζ σε καταγγελίες καθηγητών του δημοσίου ότι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων καλούσαν τους μαθητές για πρωινά ιδιαίτερα πριν κλείσουν τα σχολεία για το Πάσχα.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Ξεκαθάρισμα τοπίου από Ακιντζί” αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι στην χθεσινή συνάντηση των ηγετών υπήρξε σμίκρυνση διαφορών και προβάλλει και τη δήλωση του Τ/κ ηγέτη για το θέμα της παραχώρησης “υπηκοοτήτων”. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ απηύθυνε ομιλία στην ΚΕ του ΡΤΚ για το Κυπριακό. Επίσης η “Χ” αναφέρει ότι στα χέρια του ιδιωτικού τομέα πέρασαν και επίσημα οι κερδοφόρες εμπορικές δραστηριότητες στο λιμάνι Λεμεσού μετά την υπογραφή των συμβολαίων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Συνελήφθη ο ύποπτος για το θανάσιμο πυροβολισμό” αναφέρεται στο φονικό στη Λάρνακα με θύμα πατέρα 4 παιδιών. Αλλού αναφέρεται στην υπογραφή των συμβολαίων για το λιμάνι Λεμεσού που θα επιφέρει έσοδα σχεδόν 2 δις ευρώ. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι στις συνομιλίες σημειώθηκε καλύτερη κατανόηση σε θέματα για τα οποία υπήρχαν αμφιβολίες για τις προθέσεις των δύο πλευρών.