Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Σωρεία Εμποδίων στον κανόνα του 4:1“, αποκαλύπτει πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου και καταγράφει πώς το ανατολίτικο παζάρι ΕΕ-Τουρκίας, με φόντο το προσφυγικό, αντανακλά στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό αλλά και πώς ακυρώνεται η προσπάθεια της ε/κ πλευράς για διασφάλιση της αναλογίας του 4:1 μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Αλλού, γράφει ότι με βάση έρευνα κοινής γνώσης, το 80% των Κυπρίων θα περάσουν τις γιορτές με τα αναγκαία. Αλλού, φιλοξενεί συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας, η οποία δηλώνει μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να αφεθεί η Κυβέρνηση να λύσει το θέμα των ωραρίων.

Αλήθεια: Με τίτλο “Καμπανάκι σύνεσης“, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο διεθνής Οίκος Fitch μιλά για δημοσιονομική εξυγίανση, ανάκαμψη αλλά κτυπά και καμπανάκι καθώς είναι ψηλό ακόμα το δημόσιο χρέος, και είναι αδύναμες και σε κίνδυνο οι τράπεζες μας. Αλλού, γράφει ότι η παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα κατά του Brexit στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Λονδίνο προκάλεσε αντιδράσεις στους υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Σε άλλο της θέμα γράφει για “ύποπτη” απόλυση του διευθυντή για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ στην οποία προχώρησε η εταιρεία Ηλέκτωρ.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Θέλουν ένταξη της `ΤΔΒΚ`” γράφει στο κύριο του θέμα ότι αποστολή της ΕΕ έφυγε άπρακτη από την Κύπρο γιατί οι Τ/κ δεν δέχονται το πρωτόκολλο 10 και επιμένουν ότι η εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο θα πρέπει να αφορά το ψευδοκράτος και όχι την τ/κ κοινότητα. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι το σχέδιο αφυπηρετήσεων στην Αρχή Λιμένων Κύπρου στηρίζεται σε τρεις άξονες. Σε άλλο του θέμα, φιλοξενεί συνέντευξη του Δημάρχου Πάφου ο οποίος δηλώνει πως υπάρχουν μηχανισμοί συγκάλυψης σκανδάλων και πως πρέπει να ανοίξει το κεφάλαιο με το τι έκαναν πρώην Πρόεδροι και Υπουργοί.

Χαραυγή: Με τίτλο “Θεατά και αθέατα κοινωνικά παντοπωλεία“, γράφει στο κύριο της θέμα ότι επί εποχής του success story της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, χιλιάδες οικογένειες τυγχάνουν στήριξης από τα κατά τόπους κοινωνικά παντοπωλεία, και πως εκτός από τα 33 που καταγράφονται επίσημα, υπάρχουν και δεκάδες αθέατα που λειτουργούν σε εθελοντική βάση. Αλλού, γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έδωσε το έναυσμα για την απαρχή του αγώνα ανάκτησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά. Σε άλλο της θέμα γράφει για “κούφιες υποσχέσεις” για το ακτινοθεραπευτικό τμήμα Λεμεσού.

Καθημερινή: Με τίτλο “Συμφωνίες 370 εκ ευρώ με την Ολμπράιτ” γράφει ότι ο όμιλος της πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Ματλίν Ολπράιτ μαζί με επενδυτές από τη Σουηδία επιθυμούν να κατασκευάσουν το ένα ή και τα δύο ηλιοθερμικά πάρκα που προγραμματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία δυναμικότητας 50 μεγαβάτ. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του νομικού Αχιλλέα Δημητριάδη, ο οποίος εξηγά το πώς θα πρέπει να μετεξελιχθεί η ΔΕΑ ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο ζήτημα των αγνοουμένων. Σε άλλο θέμα γράφει για τους υποψήφιους για τη διαδοχή του Ανδρέα Μαυρογιάννη στη θέση του διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, με αναφορά στους Νίκο Χριστοδουλίδη, Αλέκο Μαρκίδη, Παναγιώτη Δημητρίου και Νίκο Αιμιλίου.

Μάχη: Με τίτλο “Λέμε ΟΧΙ σε πισωγύρισμα“, φιλοξενεί συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος δηλώνει ότι “λέμε όχι στο πισωγύρισμα στο οποίο πολιτικές δυνάμεις μπορούν να μας οδηγήσουν με τις πολιτικές τους”. Σε άλλο θέμα γράφει για το Κυπριακό και προβάλλει τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών ότι υπάρχει επιβράδυνση της προόδου καθώς μπαίνουμε σε ακανθώδη ζητήματα. Αλλού, φιλοξενεί το έκτο μέρος της συνέντευξης-μαρτυρίας του Άγγελου Παπαθάνου, ο οποίος δηλώνει ότι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος έπρεπε να φύγει από τη μέση γιατί ήταν εμπόδιο στα σχέδια του Κίσινγκερ για το διαμελισμό της Κύπρου.

Sunday Mail: Με τίτλο “Δεν υπάρχει σχέδιο αν η Βρετανία επιλέξει το Brexit“, γράφει ότι οι Βρετανοί εκπατρισμένοι ανησυχούν για τα σπίτια, την υγεία, καθώς και τα δικαιώματα διαμονής τους εάν επικρατήσει η ψήφος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ. Αλλού, κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει για το ρεπορτάζ δημοσιογράφου από το Τσέρνομπιλ, τριάντα χρόνια μετά το πιο καταστροφικό πυρηνικό ατύχημα που γνώρισε η ανθρωπότητα. Αλλού, γράφει για “μερικώς” στραβά μάτια προς τον γυμνισμό στην Κύπρο, ωστόσο οι Αρχές προειδοποιούν τους γυμνιστές να μείνουν μακριά από της δημοφιλής παραλίες.