Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Καμπανάκι για τους δανειολήπτες”, γράφει ότι ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας Γιώργος Καροτσάκης κάλεσε επιχειρήσεις και ιδιώτες να προβούν άμεσα σε αναδιαρθρώσεις. Αλλού, γράφει ότι μετά τις εκλογές θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο προκειμένου να αποφευχθούν παρενέργειες όπως η δημοσιοποίηση εγγράφων. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο αεροπειρατής Ελντίν Μουσταφά οδηγήθηκε χθες στο Δικαστήριο φορώντας μπλούζα με σχεδιασμένη παλάμη χεριού και το μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου που έγραφε “CICI KILLER” (Σίσι δολοφόνε).

Αλήθεια: Με τίτλο “Διεκδικούμε 40 εκ ευρώ από Helector για υπερκέρδη”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι κυπριακές Αρχές θα διεκδικήσουν από την εταιρεία του Λεωνίδα Μπόμπολα τα 40 εκ ευρώ που είχε ως υπερκέρδη από τη λειτουργία της Μονάδας Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Στερεών Απορριμάτων Κόσιης. Αλλού, γράφει για την ιστορική συμφωνία που υπέγραψαν 165 χώρες χθες στα ΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το σφαγείο της Τριμιθιάς έκλεισε προσωρινά καθώς οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες σε έλεγχο που έκαναν βρήκαν να κυκλοφορεί σε αυτό τρωκτικό.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Βέτο Προέδρου σε 18 νόμους”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας εντόπισαν προβλήματα με 18 νομοθετήματα που ψήφισε η Βουλή κατά την τελευταία της συνεδρία, και πλέον η Νομική Υπηρεσία δεν μελετά μόνο το ενδεχόμενο αναφοράς του Προέδρου στο Ανώτατο αλλά και την αναπομπή κάποιων νόμων στη Βουλή. Αλλού, γράφει πως η Αστυνομία ξεκίνησε ποινική έρευνα για προσφορές για άρβυλα της ΕΦ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η νέα “κυβέρνηση” στα κατεχόμενα παρουσίασε χθες το πρόγραμμα της ενώπιον της “βουλής”, με την προσέγγιση στο Κυπριακό να είναι η συνέχιση του παράνομου κράτους στα κατεχόμενα και μετά τη λύση.

Χαραυγή: Με τίτλο “Πρωταθλητές στην κοινωνική ανισότητα”, γράφει ότι η νέα έρευνα της Eurostat κατατάσσει την Κύπρο στις χώρες με ακραία εισοδηματική ανισότητα, καθώς το 20% των πιο ψηλά αμειβομένων έχει εισόδημα σχεδόν 5,5 φορές μεγαλύτερο του 20% των πιο χαμηλά αμειβομένων. Αλλού, γράφει για τα προβλήματα που “πνίγουν” τα νοσοκομεία της Κύπρου και τους γιατρούς που βρίσκονται στα όρια τους. Σε άλλο της θέμα γράφει πως “καπέλο” πέραν των 70 εκ ετησίως φέρνουν τα νέα λιμενικά τέλη, τα οποία υιοθέτησε η Κυβέρνηση ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων στο λιμάνι Λεμεσού.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Δημοσκόπηση: Το δημόσιο αίσθημα βελτιώνεται”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ΡΙΚ πάνω από τους μισούς Κύπριους αισθάνονται ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, την ώρα που περίπου οι υπόλοιποι μισοί πιστεύουν ότι η Κύπρος επωφελήθηκε από το τριετές πρόγραμμα προσαρμογής της Τρόικας. Αλλού, γράφει πως σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, η επιβράδυνση του ρυθμού στις διαπραγματεύσεις οφείλεται στο γεγονός ότι πλησιάζουμε στο τέλος της διαδικασίας σε πολλά σημαντικά ζητήματα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η πασχαλινή διαφήμιση της εταιρείας παιγνιδιών Jumbo αποσύρθηκε για λόγους που αφορούν τις διακρίσεις κατά των γυναικών.