Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Θα πει κι άλλα ο Λώλος, δηλώνει ο δικηγόρος του” αναφέρεται στο σκάνδαλο των ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ και τις δηλώσεις του Κρις Τριανταφυλλίδη ότι ο πελάτης του έχει πει αρκετά και θα πει και άλλα. Σε άλλο δημοσίευμα η “Σ” φιλοξενεί τις δηλώσεις του ΠτΔ για βήματα προόδου, μετά την συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη. Επίσης αναφορά γίνεται στην προχθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου και τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις των κομμάτων τα οποία στην πλειοψηφία τους διατύπωσαν επικρίσεις.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ο Γ. Εισαγγελέας “αδειάζει“ Α. Κυπριανού” και φιλοξενεί δήλωση του Κ. Κληρίδη ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ θα έπρεπε να είχε αποφύγει την επίσκεψη στον Β. Ζανέττο στις φυλακές και ότι οι δηλώσεις του για εκκρεμούσες ανακρίσεις είναι ανεπίτρεπτες. Αλλού αναφέρεται στην δήλωση του ΠτΔ για δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού από την πρώτη Ιανουαρίου 2017 νοουμένου ότι θα εγκριθεί η νομοθεσία από τη Βουλή. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” αναφέρεται στην πανευρωπαϊκή έρευνα σύμφωνα με την οποία μία στις πέντε γυναίκες στην Κύπρο έχουν υποστεί βία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ανοίγει ο ασκός της Λάρνακας” αναφέρει ότι οι ανακριτές βρίσκονται κοντά στην άκρη του νήματος για το σκάνδαλο του αποχετευτικού στη Λάρνακα αφού βρήκαν αδικαιολόγητα χρήματα στο όνομα δημόσιων αξιωματούχων και λειτουργών. Αλλού γράφει ότι μετέωρες είναι οι αναδιαρθρώσεις μεγάλων δανείων μετά την γνωμάτευση του εφόρου Κρατικών Ενισχύσεων ότι τα νομοθετήματα του ΔΗΣΥ για κίνητρα για αναδιαρθρώσεις που ψηφίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, αποτελούν κρατική ενίσχυση. Σε άλλο θέμα του ο “Φ” αναφέρει ότι αναζητούνται από την ΕΛΑΣ οι Μπουλούτας και Φόρος οι οποίοι είχαν διατυπώσει την ετοιμότητά του να έρθουν στην Κύπρο για την δίκη για την Λαϊκή.

“Πυρ ομαδόν για την παραπλάνηση” τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η “Χαραυγή” που αναφέρει ότι τα πυρά όλων των κομμάτων πλην του ΔΗΣΥ δέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την συνέντευξη Τύπου και ότι ο ΔΗΣΥ επιμένει στα περί στοιχείων και αριθμών που παρέθεσε ο ΠτΔ. Αλλού αναφέρει ότι ο θάλαμος 14 για άτομα με βαριά νοητική υστέρηση στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας επιτέλους κλείνει. Επίσης αναφορά γίνεται στην “Χ” στην υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου και τα όσα ακούστηκαν χθες στη διαδικασία στο δικαστήριο.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Δωροδοκία, κατηγορίες περί διαφθοράς για τα σκουπίδια” αναφέρεται στις εξελίξεις με τα σκάνδαλα ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ και στο ότι ο Θεοφάνης Λώλος θα συμπεριληφθεί στο ίδιο κατηγορητήριο με τους άλλους υπόπτους. Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται στις εξαγγελίες για τον τουρισμό και στις δηλώσεις του ΠτΔ στην συνέλευση του ΣΤΕΚ. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρεται σε ένα περιστατικό στην Γαλλία με ιδιοκτήτη φούρνου ο οποίος απέλυσε έναν άστεγο που του έσωσε τη ζωή ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα του έδινε δουλειά.

Καθημερινή: Με τίτλο “Στα κυπριακά δικαστήρια οι αγωγές για τα αξιόγραφα” αναφέρει ότι τη δικαιοδοσία των κυπριακών δικαστηρίων να χειριστούν αγωγές που καταχωρήθηκαν σε σχέση με τα αξιόγραφα κατά προσώπων που δεν είναι κάτοικοι Κύπρου επιβεβεβαιώνουν αποφάσεις των τελευταίων εβδομάδων με τις οποίες απορρίφθηκαν ενστάσεις Βγενόπουλου, Μπουλούτα και Χιλιαδάκη. Αλλού γράφει πως αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ κάθε νοικοκυριό θα χάωει ετησίως το ποσό των 4.300 στερλινών. Επίσης η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη της Αν. Διευθύντριας του ΚΟΤ η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι επανέρχεται δριμύτερη η ρωσική τουριστική αγορά.