Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Λάθος που είπα Δεσμεύομαι» γράφει ότι τρία χρόνια μετά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απολογείται, ότι ανέφερε πως θα εξαγγείλει οδικό χάρτη για την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και γιατρών καθώς και ότι αναγνώρισε πως υπάρχει καθυστέρηση στο οικονομικό έγκλημα αλλά την απέδωσε στις διαδικασίες. Αλλού αναφέρεται στην αύξηση της τάξης του 40,6% στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το Μάρτιο και γράφει ότι σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία πρόκειται για τον ένατο συνεχόμενο μήνα που παρουσιάζεται αύξηση. Σε άλλο της θέμα η «Σ» προβάλει δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για τις αποφάσεις της Βουλής στις οποίες σύμφωνα με την εφημερίδα άφησε να διαφανεί ότι η Βουλή ενήργησε με βάση όχι το κοινό συμφέρον, αλλά το γεγονός ότι βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Αλήθεια: Με τίτλο «Μεγαλύτερό μου λάθος ήταν το `δεσμεύομαι για το κούρεμα`» αναφέρεται στο κύριο της θέμα στη διάσκεψη Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραδέχθηκε με παρρησία ότι το μεγαλύτερό του λάθος σε αυτά τα τρία χρόνια ήταν το «δεσμεύομαι ότι δεν θα γίνει κούρεμα» και ότι έδωσε το στίγμα μιας «μεταρρυθμιστικής διετίας» μετά τις εκλογές. Αλλού γράφει ότι σε λίγες μέρες συμπληρώνονται ακριβώς 30 χρόνια από το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, στην Ουκρανία και αναφέρεται στην τοποθεσία – μνημείο για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί δίπλα από σχετική φωτογραφία. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι αρνείται κάθε προσωπική εμπλοκή στην υπόθεση με τις μίζες ο Λεωνίδας Μπόμπολας και ότι υποστήριξε μέσω συνηγόρων του στην Αθήνα πως οι διευθυντές των εταιρειών του έχουν αυτοτέλεια και δεν μπορούσε ο ίδιος να τους δίνει εντολές για πληρωμές.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Βρόμα και στο ΧΥΤΥ Λεμεσού» γράφει ότι ο Θεοφάνης Λώλος θα παραπεμφθεί σήμερα σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, ότι ανοίγει και το θέμα των σκουπιδιών Λεμεσού αφού ο κ. Λώλος ισχυρίζεται ότι ενώ είχε κερδίσει την προσφορά, δεν υπογραφόταν η συμφωνία μέχρι να δώσει μίζες καθώς και ότι δεχόταν πιέσεις από πολιτικό πρόσωπο με την απροκάλυπτη υπόδειξη ότι πρώτα έπρεπε να δώσει εισφορά. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει επίσης για τη διάσκεψη Τύπου του Προέδρου και ότι ξεχώρισε η παραδοχή του ότι «το `δεσμεύομαι` για το κούρεμα ίσως ήταν το μεγαλύτερο μου λάθος γιατί απλούστατα μη γνωρίζοντας τις καταστάσεις μέσα από διαπραγμάτευση πίστεψα ότι θα μπορούσαμε να το αποφεύγαμε». Αλλού γράφει ότι στο Γενικό Εισαγγελέα βρίσκεται ο φάκελος του σκανδάλου με τις πινακίδες οδικής σήμανσης στο Δήμο Πάφου με ενδείξεις για πέντε υπαλλήλους και δύο εταιρείες.

Χαραυγή: Με τίτλο «Κραυγαλέα διάσταση ΠτΔ – Κοινωνίας» και αναφέρεται επίσης για την διάσκεψη Τύπου του Προέδρου γράφοντας ότι παρουσίασε ένα «αγγελικά μεταμορφωμένο – δια του μαγικού ραβδιού – κράτος» σε ένα μονόλογο μιας ώρας με έντονο προεκλογικό άρωμα. Αλλού γράφει ότι εκφράζονται φόβοι ότι εκατοντάδες άνθρωποι πνίγηκαν στα ανοιχτά της Αιγύπτου προσπαθώντας να φτάσουν στην Ιταλία σε νέα προσφυγική τραγωδία, ένα χρόνο μετά την εκατόμβη στα νερά της Μεσογείου, καθώς και ότι σχετικές αναφορές κάνουν λόγο έως και για 400 αγνοούμενους. Σε άλλο θέμα η «Χ» επικαλείται στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή σύμφωνα με τα οποία η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ασθενών παραμένει εν έτει 2016 στο χαρτί και κάνει λόγο για σωρεία παραδοχών από τον Υπουργό Υγείας, για ραντεβού ασθενών έξι με οκτώ μήνες μετά και για μεγάλα προβλήματα στα επαρχιακά νοσοκομεία.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Mea culpa για την υπόσχεση για το κούρεμα» ασχολείται επίσης στο κύριο της θέμα με τη διάσκεψη Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη και γράφει ότι ο Πρόεδρος μετανιώνει για την δήλωσή του ότι δεν θα γινόταν κούρεμα αλλά ότι δηλώνει περήφανος για την μάχη που δίνει η Κυβέρνησή του εναντίον της διαφθοράς. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ λέει ότι το κόμμα στοχοποιείται σε σχέση με την κατάθεση του Θ. Λώλου για μίζα 25.000 ευρώ καθώς και ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να ακυρώσει το συμβόλαιο για το ΧΥΤΥ Λεμεσού. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα και κάτω από σχετική φωτογραφία η “CM” γράφει ότι δεκάδες κάτοχοι αξιογράφων και καταθέτες που έχασαν λεφτά στο κούρεμα διαδήλωσαν έξω από το Προεδρικό χθες.