Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Εν δυνάμει λύση στο ψήφισμα της Ευρωβουλής” αναφέρει ότι η Κομισιόν προωθεί άνοιγμα κεφαλαίων για την Τουρκία, ενώ σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψηφίζει την έκθεση για την πρόοδο στην ενταξιακή πορεία της `Αγκυρας. Αλλού αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εκλεγεί στην προεδρία της ΓΣ του ΟΗΕ, τότε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης θα αναλάβει νέος διαπραγματευτής. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Σ” γράφει ότι άτομα με νοητική υστέρηση φιλοξενούνται στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας και φιλοξενεί δηλώσεις συγγενών αλλά και των κρατικών αρχών.

Αλήθεια: Με τίτλο “Στον αέρα ο μαυροπινακισμός των εταιρειών -μιζαδόρων” και γράφει πως το σχετικό νομοσχέδιο εξελίσσεται σε πονοκέφαλο, αφού δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα γίνει στην Ολομέλεια. Αλλού αναφέρει πως δεν παρουσιάστηκε χθες στο δικαστήριο μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση του ΣΑΠΑ, επειδή δεν του επιδόθηκε η κλήση καθώς ήταν άρρωστος. Σε άλλο θέμα η “Α” φιλοξενεί δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ότι αν δεν εξευρεθεί λύση τώρα ίσως να μην εξευρεθεί ποτέ.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Νόμοι τελευταίας στιγμής” αναφέρει ότι η Βουλή πριν διαλυθεί ψηφίζει “άρον- άρον και στα τυφλά” πάνω από 60 νομοσχέδια, προτάσεις νόμου και κανονισμούς. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι ο Υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας Ντέιβιντ Λίντιγκτον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο διαπραγματευτές και ενημερώθηκε για την πορεία των συνομιλιών. Αλλού αναφέρει ότι έρχεται σήμερα στην Κύπρο ο Θεοφάνης Λώλος και αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση των ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ, αφού γνωρίζει πολλά.

Χαραυγή: Με τίτλο “Δώστε κονδύλια για την Υγεία καλεί το ΑΚΕΛ” και αναφέρει ότι ο ΓΓ του κόμματος, σε περιοδεία στη Δερύνεια, απηύθυνε δραματική έκκληση στην Κυβέρνηση να διοχετεύσει κονδύλια για τη δημόσια υγεία. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ επαναφέρει το θέμα της αποζημίωσης των κουρεμένων ταμείων προνοίας και ότι ο ΓΓ του κόμματος απέστειλε σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης η “Χ” στο πρωτοσέλιδό της γράφει ότι υπάρχει παραδοχή στις Βρυξέλλες ότι το άνοιγμα κεφαλαίων για την Τουρκία είναι σε πρώτη ζήτηση.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Πυρπολήθηκαν τα οχήματα δύο δασκάλων σε σχολείο” αναφέρεται στον εμπρησμό οχημάτων χθες στο δημοτικό Ακακίου, με τους γονείς πανικόβλητοι να τρέχουν να μαζέψουν τα παιδιά τους.
Αλλού αναφέρει ότι ο Γενικός Ελεγκτής απευθύνει έκκληση να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις μίζες που απαγορεύει σε εταιρίες που καταδικάζονται για μίζες να συμμετέχουν σε διαδικασίες για προσφορές του δημοσίου. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν λύθηκε τελικά το μυστήριο με το θρυλικό τέρας του Λοχ Νες και ότι τα απομεινάρια που βρέθηκαν δεν έριξαν φως στο μυστήριο.