Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  “Εξελίξεις – φωτιά έρχονται για τη φοροδιαφυγή” γράφει ότι με τη βοήθεια της `Σ` που παραχώρησε στοιχεία επικοινωνίας, οι κυπριακές Αρχές έκαναν την πρώτη τους επαφή με τον Γαλλο-ιταλό δημιουργό της λίστας Λαγκάρντ και ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας το Τμήμα Φορολογίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα αναμένεται να λάβει αποφάσεις – φωτιά κατά πόσον θα ασκηθούν ή όχι ποινικές διώξεις Κυπρίων φοροφυγάδων. Αλλού, αναφέρεται στη συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη, και γράφει ότι ο Πρόεδρος “βάφτισε `δάνειο`” το μνημόνιο λύσης. Αναφέρεται επίσης στη μεγάλη αύξηση των θανατηφόρων δυστυχημάτων το 2015.

Αλήθεια: Με τίτλο “Το μέρισμα της ειρήνης” γράφει ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων εκτιμά ότι από την επίλυση του Κυπριακού η οικονομία μπορεί να επωφεληθεί με ένα μέρισμα κοντά στα 20 δις. Ευρώ σε μια εικοσαετία. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στη δίκη για το ΣΑΠΑ και γράφει ότι σύμφωνα με κατάθεση, το ποσό των 200.000 λιρών φέρεται να αναγκάστηκε να πληρώσει η Κοινοπραξία Ζαχαριάδης ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ JV προκειμένου να δεχθεί το Συμβούλιο του ΣΑΠΑ να διακανονίσει τις απαιτήσεις τους. Επίσης, γράφει ότι αργεί να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος για την καύση των νεκρών.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Παιχνίδια σε διπλό ταμπλό” γράφει ότι το Ισραήλ, παράλληλα με τις συζητήσεις που έχει με τη Λευκωσία για διεύρυνση της συνεργασίας τους σε διάφορα επίπεδα και τις διευκολύνσεις που ζητά συνεχώς από την Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία. Αλλού, γράφει ότι πέραν των πρώην κρατικών αξιωματούχων που θα κληθούν για τις υποθέσεις των ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ να καταθέσουν, ενδέχεται να κληθεί και πρώην κομματάρχης για να απαντήσει σκατά πόσον γνωρίζει οτιδήποτε. Γράφει ακόμη ότι δεκάδες εκατομμύρια κρύβονται πίσω από τα Ιερά Μυστήρια και ότι ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε για την καύση των νεκρών ότι η Εκκλησία δεν θα τους κάνει κηδείες.

Χαραυγή: Με τίτλο “Οι εκποιήσεις διαψεύδουν τον Πρόεδρο” γράφει ότι οι εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων ακόμα και πρώτης κατοικίας, τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας αλλά και η Κομισιόν διαψεύδουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ισχυρίστηκε ότι με τη νομοθεσία ενθαρρύνονται οι αναδιαρθρώσεις των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το κράτος δεν παρέχει στήριξη για αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια. Επίσης, αναφέρεται στις νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και γράφει ότι είναι αδικαιολόγητες ενώ Κυβέρνηση και ΕΠΑ παρακολουθούν απαθώς τα ολιγοπώλια να δρουν ανεξέλεγκτα.

Η Cyprus Mail αναφέρεται στο κύριό της θέμα στις εξελίξεις στα κατεχόμενα και γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί έδωσε εντολή για νέα `κυβέρνηση` στον ηγέτη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν μετά την κατάρρευση του προηγούμενου `συνασπισμού` λόγω κυρίως διαφορών σε σχέση με την οικονομική βοήθεια της Τουρκίας και την επιρροή της. Αλλού, η εφημερίδα γράφει για τη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου που φέρεται να ενεπλάκη και στις τρομοκρατικές του Παρισιού τον Νοέμβριο αλλά και στο πρόσφατο κτύπημα στις Βρυξέλλες. Επίσης, γράφει ότι οι ποδηλάτες ζητούν αναβολή από τη Βουλή της ψήφισης του νόμου για τη συγκοινωνία ποδηλάτων καθώς θεωρούν ότι χρήζει αλλαγών.