Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Στο μικροσκόπιο οι Κύπριοι φοροφυγάδες“, γράφει ότι το Τμήμα Φορολογίας αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάμειξης κυπριακών εταιρειών και προσώπων στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής “Panama Papers”. Αλλού, γράφει ότι η επικύρωση του ψηφοδελτίου του ΔΗΣΥ συνοδεύτηκε με σειρά αποχωρήσεων και αιφνιδιασμών. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι στα κατεχόμενα ψάχνουν “κυβέρνηση” για συνέχιση των συνομιλιών.

Αλήθεια: Με τίτλο “Η δυσοσμία έρχεται από παλιά” γράφει στο κύριο της θέμα για τη σκληρή απάντηση Χάσικου σε Συλικιώτη, ο οποίος είχε επιρρίψει ευθύνες στην τωρινή Κυβέρνηση γύρω από το σκάνδαλο του ΧΥΤΥ. Αλλού, γράφει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μεταβούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Λέσβο για να στείλουν μήνυμα για το προσφυγικό και τις συγκρούσεις στη Συρία. Σε άλλο της θέμα γράφει πως ήρθαν τα `πάνω- κάτω` στα εκλογικά ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ με συναινετικές παραιτήσεις στην διαδικασία καταρτισμού.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Κατάθεση -τροφή για σκέψη“, γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Δήμαρχος Πάφου στην κατάθεση του στην Αστυνομία μίλησε για ημερομηνίες και ανώτερους πολιτειακούς αξιωματούχους χωρίς όμως στοιχεία. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι στο Υπουργείο Παιδείας λείπει με άδεια μια λειτουργός και πάγωσαν τα αιτήματα μαθητών με ειδικές ανάγκες. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έφερε χθες τα `πάνω κάτω` και προχώρησε σε ανατροπή δεδομένων στα ψηφοδέλτια των τεσσάρων επαρχιών.

Χαραυγή: Με τίτλο “Νέα έρευνα για πασσάλους αγγίζει πολλούς” είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της “Χαραυγής”, η οποία γράφει ότι σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων που ξεπερνά τα 24 εκ ευρώ κρύβεται πίσω από την προμήθεια ελαττωματικών πασσάλων της ΑΗΚ. Αλλού, γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει την άμεση διερεύνηση για εμπλοκή κυπριακών εταιρειών ή προσώπων στο παγκόσμιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής. Σε άλλο της θέμα, αναφέρεται στην εξέγερση στη Μενόγεια, όπου οι αλλοδαποί διαμαρτύρονται για την απόφαση να απελαθούν.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Οι απατεώνες να πάρουν αυτό που τους αξίζει“, γράφει για το σκάνδαλο ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ και για τη χθεσινή κατάθεση του Δημάρχου Πάφου στην Αστυνομία και την έντονη αντιπαράθεση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Νεοκλή Συλικιώτη για τις πολιτικές ευθύνες. Αλλού, γράφει για την παραίτηση του Πρωθυπουργού της Ισλανδίας για το σκάνδαλο Panama Papers. Σε άλλο της θέμα φιλοξενεί δηλώσεις της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρας Καλογήρου ότι το εποπτικό σύστημα στην Κύπρο είναι ισχυρό.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Ξεφορτώνονται ακίνητα οι τράπεζες“, ότι μέσω εταιρειών ειδικού σκοπού προχωρούν σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που απέκτησαν έναντι χρέους. Αλλού, γράφει ότι ο Ισλανδός Πρωθυπουργός είναι το πρώτο “θύμα” του σκανδάλου Panama Papers καθώς υπέβαλε την παραίτηση του. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Δήμαρχος Πάφου έδωσε πολιτικές διαστάσεις στο σκάνδαλο ΧΥΤΑ.