Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Στημένο παιγνίδι ο ELA της Λαϊκής” αναφέρει ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη εις βάθος έρευνα για τον ELA της Λαϊκής και η έκθεση 300 σελίδων θα αποτελέσει ισχυρό εργαλείο στα χέρια των αρχών. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Γενικού Ελεγκτή ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει πως εξετάζεται ακύρωση του διαγωνισμού για το λογισμικό του ΓεΣΥ. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Σ” προβάλλει δημοσκόπηση ενόψει των βουλευτικών που αφορά τη δημοτικότητα των κομμάτων και των αρχηγών τους.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Κρίση στην Ελλάδα θέλει το ΔΝΤ;” και αναφέρεται στις αποκαλύψεις περί χρεοκοπίας της Ελλάδας για να περάσουν τα μέτρα λιτότητας καθώς και στις διάφορες αντιδράσεις τόσο στην Αθήνα όσο και αλλού. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” γράφει ότι η Αίγυπτος ζήτησε την έκδοση του αεροπειρατή και φιλοξενούνται οι δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα στο ΚΥΠΕ. Αλλού αναφορά γίνεται στο προσφυγικό και στην επαναπροώθηση προσφύγων στην Τουρκία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Περιοδεία αναβάθμισης” αναφέρει ότι η `Άγκυρα σε συνεννόηση με εταίρους στην ΕΕ προετοιμάζει περιοδεία σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για τον Τ/κ ηγέτη με επιδίωξη την οικοδόμηση διεθνούς προφίλ. Θα επισκεφθεί μεταξύ άλλων το Λονδίνο, το Βερολίνο και μια σκανδιναβική χώρα. Σε άλλο δημοσίευμα ο “Φ” αναφέρει πως οι Βρυξέλλες υπόσχονται στην Άγκυρα ξεπάγωμα κεφαλαίων εντός του 2016 καθώς θεωρούν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει λύση. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα προβάλλει το θέμα της μετακίνησης υπαλλήλων από την Cyta στο δημόσιο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Λειψή έρευνα για πασσάλους ΑΗΚ ελέω Ιωνά” αναφέρει πως παραμένει στα συρτάρια της Αστυνομίας η διερεύνηση του σκανδάλου με τους ακατάλληλους πασσάλους της ΑΗΚ και ότι η κωλυσιεργεία εγείρει θέμα πολιτικής τάξης για τον πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας, Ιωνά Νικολάου που ήταν ο δικηγόρος της ελληνικής εταιρείας από την οποία αγοράστηκαν οι πάσσαλοι. Αλλού η “Χ” φιλοξενεί ρεπορτάζ για το κέντρο Παρέμβασης Ατόμων με Αυτισμό με αφορμή την χθεσινή μέρα για τον αυτισμό. Σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλονται οι διαρροές του Wikileaks για την Ελλάδα.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Παζλ για τους ομογενείς το Brexit” γράφει ότι αν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ τότε οι ομογενείς θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, συντάξεων και περιουσιών. Αλλού αναφέρεται στις διάφορες εξελίξεις με το σκάνδαλο με το ΧΥΤΥ και το ΧΥΤΑ και τις αποκαλύψεις του Δημάρχου Πάφου. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα προβάλλει τις αντιδράσεις των αρχών στο Νέο Χωριό Πάφου από τη λατόμευση.

Καθημερινή: Με τίτλο “Οσχή ΧΥΤΥ στο δημοψήφισμα 2004” αναφέρει ότι οι αποκαλύψεις Φαίδωνος για διακίνηση πολιτικού χρήματος προκαλούν κλυδωνισμούς στο πολιτικό τοπίο και αγγίζουν και το θέμα της διαμόρφωσης τότε του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Αλλού αναφέρεται στις επαφές του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον και την `ψυχρή` αντιμετώπιση που εισέπραξε. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Κ” αναφέρει ότι καθυστερεί η εκταφή στην `Ασσια ενώ έχουν παρέλθει έξι εβδομάδες από τις αποκαλύψεις για οστά σε συγκεκριμένο χώρο.

Μάχη: Με τίτλο “Γ` γύρος με ερωτηματικά” και γράφει ότι ερωτήματα προκύπτουν ως προς το που πραγματικά αποσκοπεί η προκήρυξη του τρίτου γύρου και αν αυτός εντάσσεται στον ευρύτερο ενεργειακό σχεδιασμό της Κυβέρνησης και φιλοξενεί και συνέντευξη του Σόλωνα Κασίνη για το θέμα. Αλλού αναφέρει ότι τέσσερις τραπεζίτες στην Κύπρο έχουν συνολικές αμοιβές που πλησιάζουν τα οκτώ εκατομμύρια. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Μ” αναφέρεται στο προάστιο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών που θεωρείται άντρο των τρομοκρατών.