Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Απεργιακά μποφόρ σαρώνουν την Κύπρο”, γράφει για τις απεργίες των νοσηλευτών καθώς και για την επ` αόριστον απεργία που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λεμεσού. Αλλού γράφει για αναστάτωση στην Ελλάδα από Τούρκο αστυνομικό που έφτασε στη Χίο με διαβατήριο που είχε σφραγίδα του ψευδοκράτους. Σε άλλο της θέμα γράφει για την υπόθεση ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ ότι το ημερολόγιο του Δήμου “καίει” τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Αλήθεια: Με τίτλο “Ίδρυση Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Κύπρο”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι πληροφορίες αναφέρουν πως καναδικός οργανισμός συνδεδεμένος με το διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο McGrill του Μόντρεαλ έχει προχωρήσει σε συζητήσεις για τη δημιουργία πρότυπου πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Αλλού, γράφει η συνολική δαπάνη για τον νέο τηλεοπτικό σταθμό Άλφα Κύπρου ανέρχεται στα 3,5 εκ ευρώ και έχουν προσληφθεί πέραν των 100 ατόμων. Σε άλλο της θέμα γράφει για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Κούβα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Βαθύ σκοτάδι στην Υγεία” γράφει στο κύριο του θέμα ότι στον αέρα βρίσκονται τα πάντα στον τομέα της Υγείας, όπου οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ κλείνουν σήμερα μια εβδομάδα απεργίας. Αλλού, γράφει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες για τους πρόσφυγες ζητούσε ανταλλάγματα για τους Τ/κ. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι εκδίδονται στην Κύπρο οι στενοί συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύνιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος.

Χαραυγή: Με τίτλο “Υποσκάπτουν τη Δημόσια Υγεία”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καταλογίζει στην Κυβέρνηση πολιτικές και χειρισμούς που υποσκάπτουν τον τομέα της Δημόσια Υγείας, υποδεικνύοντας σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή μετεκλογικά για την ιδιωτικοποίηση της CYTA. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι υπό αξιολόγηση βρίσκονται τα διατάγματα αποκάλυψης λογαριασμών για ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Η απεργία ανοίγει τις ιδιωτικές κλινικές”, γράφει ότι το Υπουργείο Υγείας θα στέλνει σε ιδιωτικές κλινικές όλους τους ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για εγχειρήσεις από τις 15 Μαρτίου. Σε άλλο της θέμα γράφει για την ιστορική επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα στην Κούβα, την πρώτη Αμερικανού Προέδρου στην Κούβα μετά από 90 περίπου χρόνια. Σε άλλο της θέμα γράφει για τη χθεσινή απεργία που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Λεμεσού.