Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Βέβαιο το βέτο», γράφει στο κύριο της θέμα ότι οποιαδήποτε προσέγγιση μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε βάρος των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που συνέρχεται στις Βρυξέλλες. Αλλού αναφέρεται στην επιστολή του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος προς τον Γενικό Ελεγκτή, με την οποία καταγγέλλει «νέο σκάνδαλο με υπερχρεώσεις χιλιάδων ευρώ για αποκομιδή και διαχείριση αποβλήτων σε βάρος του Δήμου». Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα αναφέρεται στην δήλωση του ΥΠΟΙΚ Χάρη Γεωργιάδη ότι θα πρέπει να γίνουν «στρες τεστς» για τις τράπεζες που λειτουργούν στα κατεχόμενα.

Αλήθεια: Με τίτλο «Ευρωπαϊκή ομπρέλα», γράφει ότι πέραν του αναμενόμενου θετικά εξελίχθηκε για την Κύπρο η χθεσινή πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών για το προσφυγικό, αφού η προσπάθεια της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να βάλει στο τραπέζι, με αφορμή τη συμφωνία για το προσφυγικό, το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων φαίνεται να πέφτει στο κενό. Αλλού γράφει ότι ενώ η απεργία των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ φτάνει στην 4η μέρα, η ηγεσία της συντεχνίας άφησε χθες για πρώτη φορά να νοηθεί ότι είναι έτοιμη να βάλει νερό στο κρασί της αν από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις. Σε άλλη είδηση γράφει ότι εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να έρθουν στην Κύπρο οι τρεις καταζητούμενοι για τις υποθέσεις ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ.

Πολίτης: Με τίτλο «Πρόγευμα με Κύπρο», και γράφει ότι στο τραπέζι του σημερινού προγεύματος των 28 θα βρίσκεται το Κυπριακό, εάν φυσικά αποτραπεί το ναυάγιο, καθώς μέχρι αργά το βράδυ οι 28 προσπαθούσαν να διαμορφώσουν κοινή θέση, η οποία αναμενόταν να παραδοθεί στον Τούρκο Πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, που αναχώρησε αργά το βράδυ για τις Βρυξέλλες. Αλλού γράφει ότι στη Βουλή κατατέθηκε νομοσχέδιο που προβλέπει αύξηση του παράβολου για τις προεδρικές εκλογές από 1.000 λίρες σε €10.000 και αυξάνει σε 100 τους εκλογείς που πρέπει να υποστηρίξουν έναν υποψήφιο, με στόχο να περιοριστούν «οι μη σοβαροί» υποψήφιοι. Σε άλλη είδηση ο «Π» αναφέρεται στη συνεδρία του Συμβουλίου Εφετών στην Αθήνα για εξέταση του αιτήματος των κυπριακών αρχών όπως εκδοθούν στην Κύπρο οι Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Σε τεντωμένο σχοινί η ΕΕ», γράφει ότι σκληρή μάχη με αβέβαιη έκβαση εκτυλισσόταν χθες βράδυ στις Βρυξέλλες, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας στο προσφυγικό, με τις συζητήσεις στο παρασκήνιο να επικεντρώνονται στην ελευθέρωση θεωρήσεων και στο ξεπάγωμα ενταξιακών κεφαλαίων. Αλλού γράφει ότι πέραν από την υπόθεση των ελικοπτέρων Agusta Westland, κάτω από τον μικροσκόπιο έχουν μπει άλλες τρεις υποθέσεις εξοπλιστικών συστημάτων για την Εθνική Φρουρά. Σε άλλη είδηση ο «Φ» γράφει πως ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης θα ζητήσει από τα αρμόδια όργανα του ακαδημαϊκού ιδρύματος να προχωρήσουν στη λήψη νομικών μέτρων εναντίον του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Οι Ευρωπαίοι ηγέτης βρήκαν κοινό έδαφος», και γράφει ότι η Σύνοδος Κορυφής εργάστηκε μέχρι και τις πρωινές ώρες για να συγκροτήσει μια κρίσιμη συναίνεση που θα παρουσιάσουν σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, τη οποία χρειάζονται για να περιορίσουν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Αλλού γράφει ότι η εταιρεία ανακύκλωσης Green Dot απέρριψε τις κατηγορίες του Δημάρχου Πάφο Φαίδωνα Φαίδωνος για υπερχρέωση του Δήμου. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι περίπου 8.500 ιδιοκτήτες, οι περιουσίες των οποίων ήταν δεσμευμένες από ντιβέλοπερς έναντι μη εξυπηρετούμενων δανείων, έχουν υποβάλει αίτηση απόκτησης τίτλου, δήλωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο «Πτήσεις στις ΗΠΑ», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η αεροπορική εταιρεία με βάση τη Λάρνακα, Cobalt, υπόσχεται στους Κύπριους επιπλέον επιλογές και μερικές εκπλήξεις όταν αρχίσει το πτητικό της πρόγραμμα τον ερχόμενο Μάιο, αφού, πέραν των πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, στοχεύει να υλοποιήσει δρομολόγια από την Κύπρο προς τις ΗΠΑ και την Κίνα. Αλλού κάνει λόγο για «ασιατικό ανταγωνισμό» με στόχο την απόκτηση της άδειας λειτουργίας καζίνο – θερέτρου στην Κύπρο. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα αναφέρεται σε σκάνδαλα, τα οποία έχουν κοινό χαρακτηριστικό, αφού «αφορούν διεφθαρμένους αξιωματούχους που αποκτούν τεράστια κέρδη από την υπερχρέωση του κράτους».