Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Στη Λευκωσία για παζάρια ο Ντόναλντ Τουσκ», γράφει ότι στη λογική της εν δυνάμει λύσης και της εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας είναι κομμένη και ραμμένη η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, με βασικό πυλώνα τη συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου και «φύλλο συκής» την αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005. Γράφει επίσης για την επίσκεψη Τουσκ στην Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στην υπόθεση ΧΥΤΑ-ΟΕΔΑ, γράφοντας ότι πιθανός μάρτυρας κατηγορίας θα είναι ο υπό κράτηση ΓΔ της ελλαδικής εταιρείας Helector Γ. Κοκότσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αρχίζει η επ` αόριστον απεργία της ΠΑΣΥΝΟ.

Αλήθεια: Με τίτλο «Με το βέτο στην τσέπη η Λευκωσία», γράφει ότι ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η Κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συναινέσει να ανοίξουν ενταξιακά κεφάλαια, εκτός αν η Τουρκία ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου. Αλλού αναφέρεται σε «μαύρη Κυριακή» για την Μέρκελ, γράφοντας ότι το κόμμα της Καγκελαρίου ηττήθηκε σε εκλογές σε τρία κρατίδια της Γερμανίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αρχίζει η Σαρακοστή με επ` αόριστον απεργία των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ από τις 7:30 το πρωί σήμερα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  «Τεστ αντοχής για τη Λευκωσία», γράφει ότι δύσκολος και ακανθώδης είναι ο δρόμος προς τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα συνέλθει στις Βρυξέλλες την Παρασκευή για το Προσφυγικό, με κυρίως πιάτο στο στο μενού τα δώρα προς την Τουρκία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο σκάνδαλο των ΧΥΤΥ, γράφοντας ότι η «μισή δουλειά» για τη διαλεύκανση του σκανδάλου με τη διαχείριση τω αποβλήτων στην Κύπρο έγινε με τη συνεργασία του Γιάννη Κοκότση με τις αστυνομικές αρχές. Αλλού γράφει ότι ενώ η Βουλή μετρά τα βήματά της ως προς τις ενέργειές της στο θέμα των καταγγελιών για την προμήθεια πέντε ελικοπτέρων σε φουσκωμένες τιμές, ο Γενικός Ελεγκτής θεωρεί ότι το θέμα πρέπει να ερευνηθεί εις βάθος, ανεξαρτήτως του χρόνου που παρήλθε από την αρχική ανακίνησή του.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Ατέλειωτες μίζες για ΧΥΤΑ Πάφου – ΧΥΤΥ Κόσιης, γράφει ότι σύσκεψη θα γίνει σήμερα στη Νομική Υπηρεσία για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο με το ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ Κόσιης, ενώ υπό οκταήμερη κράτηση από την Κυριακή βρίσκονται οκτώ ύποπτοι που περιλαμβάνουν λειτουργούς δήμων και του Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και το Δήμαρχο Λάρνακας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εισαγόμενο χοιρινό «χαμηλού κόστους» έρχεται στην κυπριακή αγορά με τις συνολικές εισαγωγές να ανέρχονται στα 9,8 κιλά τα δύο τελευταία χρόνια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε απέλπιδες προσπάθειες εγκλωβισμένων στην Ελλάδα προσφύγων να περάσουν πάση θυσία στην ΠΓΔΜ την ώρα που η ΕΕ συνεχίζει το παζάρι ενόψει της Συνόδου Κορυφής με την Τουρκία.