Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Πέρασαν χειροπέδες στον Ανδρέα Λουρουτζιάτη» γράφει πως σοκαριστικές και καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις, σε σχέση με τις ατασθαλίες και σκάνδαλα που αφορούν τον ΧΥΤΑ Πάφου και τη Μονάδα Ολοκλήρωσης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Κόσιης. Αλλού δημοσιεύει δημοσκόπηση με βάση την οποία οι πολίτες δεν βλέπουν να εφαρμόζεται ΓΕΣΥ. Σε άλλο θέμα γράφει για παρέμβαση του Υπουργού Υγείας και πως οι νοσηλευτές αποτάθηκαν στους βουλευτές.

Αλήθεια: Με τίτλο «Μίλησε το μπλοκάκι του Κοκότση» γράφει ότι άλλος ένας δήμαρχος μετά τον Σάββα Βέργα, ο οποίος και πάλι εμπλέκεται, ο κ. Ανδρέας Λουρουτζιάτης, δήμαρχος Λάρνακας, φέρεται να χρηματίστηκε σχετικά με συμφωνίες με την εταιρεία Helector που αφορούν το ΧΥΤΥ Κόσιης. Αλλού δημοσιεύει ανοιχτή επιστολή του Γιώργου Παμπορίδη προς τους νοσηλευτές. Σε άλλο θέμα γράφει πως «ξεχασμένη» έκθεση «καρφώνει» Γιωρκάτζη.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Πήρε φωτιά το παρασκήνιο» γράφει ότι ανηφορική θα είναι για τη Λευκωσία, αλλά και για την ΕΕ, αυτή η εβδομάδα ενόψει της συνόδου κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό. Δημοσιεύει επίσης συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για την έξοδο από το μνημόνιο, την επόμενη μέρη, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η κατάθεση Κοκότση της εταιρείας Helector οδήγησε σε νέο κύκλο συλλήψεων σε σχέση με τα διερευνώμενα σκάνδαλα για το ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ της Κόσιης.

Χαραυγή: Με τίτλο «Δήμαρχος συλληφθείς υπ` αριθμόν 2» γράφει ότι μια ντουζίνα υπόπτους «έδωσε» με κατάθεσή του ο διευθυντής της εταιρείας Helector, Γιάννης Κοκότσης, που διαχειρίζεται το ΧΥΤΑ Πάφου και το ΧΥΤΥ Κόσιης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση του προωθούν τον εθνικό διχασμό. Αλλού γράφει πως ιδιωτικοποιείται το Τρόοδος.

 Καθημερινή: Με τίτλο «Παζάρι Αναστασιάδη με τον Νταβούτογλου» γράφει πως Τύμπου και άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων ζητεί η Άγκυρα από τη Λευκωσία, με τον Τουσκ να συζητεί τα ζητήματα με τον Πρόεδρο. Σε άλλο θέμα γράφει πως Ουάσιγνκτον και Βρυξέλλες προκρίνουν ενδιάμεση λύση στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οκτώ χρόνια μετά την αγορά τους ανοίγει και πάλι ο φάκελος των πέντε ελικοπτέρων της ΕΦ και της Αστυνομίας.

Μάχη: Με τίτλο «Της διαρροής το κάγκελο» γράφει ότι μετά τις αποκαλύψεις απόρρητων πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου, από το Μαρίνο Σιζόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκέφτεται αλλαγή του τρόπου ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών, υιοθετώντας τις κατ` ιδίαν μεμονωμένες επαφές. Σε άλλο θέμα, στις εσωτερικές σελίδες, γράφει για το πακέτο έξι μέτρων του Ντράγκι για τόνωση της οικονομίας στην ευρωζώνη. Αλλού γράφει ότι με απόθεμα για τρία χρόνια προσβλέπουμε στις αγορές.