Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Χρυστάλλα, που πήγαν 33 εκ. Ευρώ;” αναφέρεται σε καταγγελίες του Διευθυντή Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Ανδρέα Χασαπόπουλου και σε `αποκαλύψεις-φωτιά` εναντίον της Χρυστάλλας Γιωρκάτζιη για απόκρυψη έρευνάς του με στόχο `να παραπλανηθεί` η Βουλή στην υπόθεση της αγοράς ελικοπτέρων Agusta το 2008 κόστους 45 εκ. Αλλού αναφέρεται στο προσχέδιο νομοσχεδίου για την αυτονόμηση των νοσοκομείων το οποίο είναι έτοιμο και παρουσιάστηκε ενώπιον των εμπλεκομένων. Επίσης η “Σ” αναφέρεται σε `δικαίωση των καταγγελιών` για `εικονική` απόσπαση δασκάλας στις Βρυξέλλες.

Αλήθεια: Με τίτλο “Η Λευκωσία δεν μπαίνει σε ΄τουρκικό παζάρι`” γράφει ότι ασκούνται πιέσεις στην Κύπρο σε πολλά μέτωπα για το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας με τη Λευκωσία να έχει σταθερή ρότα επί του ζητήματος. Αλλού αναφέρει ότι τέλος εποχής επήλθε για το ΕΥΡΩΚΟ με `απορρόφησή` του από το κόμμα της Θεοχάρους και φιλοξενούνται οι δηλώσεις Συλλούρη σε διάσκεψη Τύπου. Σε άλλο δημοσίευμα η “Α” αναφέρεται στα όσα ακούστηκαν χθες στο δικαστήριο στην υπόθεση της δολοφονίας του Τσικίτο στην Πύλα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Η Γιωρκάτζη στο μικροσκόπιο” γράφει ότι η τέως Ελέγκτρια κατηγορείται από την Ελεγκτική Υπηρεσία για παραπλάνηση της Βουλής κατά την αγορά ελικοπτέρων το 2008 με κόστος 45 εκ. Τις καταγγελίες για απόκρυψη στοιχείων διατύπωσε ο Ανδρέας Χασαπόπουλος. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του ΠτΔ μετά την συνάντησή του χθες με τον Ακιντζί για κλείδωμα των συγκλίσεων στις συνομιλίες. Σε άλλο ρεπορτάζ ο “Φ” αναφέρει πως στα μαλακά έπεσε υπόθεση των ανώτερων αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου που χρησιμοποιούσαν για προσωπικούς λόγους τα υπηρεσιακά τους οχήματα.

Χαραυγή: Με τίτλο “`Εναλλακτικά` και πάλι σε ιδιώτες η Cyta” αναφέρει ότι ο ΥΠΟΙΚ προαναγγέλλει την κατάθεση εναλλακτικής πρότασης μετά τις εκλογές, για την Cyta με ένα από τα σενάρια να προνοεί ιδιωτικοποίηση της στα πρότυπα της Αρχής Λιμένων. Αλλού γράφει ότι οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στα ξενοδοχεία έδωσαν το πράσινο φως για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης. Επίσης η “Χ” πρωτοσέλιδα προβάλλει το θέμα των πιέσεων στη Λευκωσία για άνοιγμα κεφαλαίων στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Μερική πρόοδος παρά τις διαρροές Σιζόπουλου” αναφέρει ότι παρά το θέμα των διαρροών εγγράφων από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, χθες καταγράφηκε μερική πρόοδος στη συνάντηση των ηγετών και φιλοξενούνται οι δηλώσεις τόσο του ΠτΔ όσο και του Τ/κ ηγέτη. Επίσης αναφορά γίνεται στον εντοπισμό ενός τεράστιου αρουραίου στο μέγεθος γάτου σε διαμέρισμα στο Λονδίνο. Αλλού η εφημερίδα προβάλλει τις διάφορες καρναβαλίστικες εκδηλώσεις σε όλην την Κύπρο.