Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Στη φόρα οι παραχωρήσεις Αναστασιάδη» και γράφει ότι σε αποκάλυψη των πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου όσον αφορά τις συνομιλίες προχώρησε χθες ο κ. Σιζόπουλος, ο οποίος θεωρεί πως τα όσα συμφωνούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έχουν συνομοσπονδιακό χαρακτήρα, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως η πλευρά μας φαίνεται να αποδέχθηκε τη μονιμοποίηση 100.000 εποίκων. Αλλού γράφει ότι αγορά υπηρεσιών από τον ιδιωτικό τομέα, λειτουργία με προσωπικό ασφαλείας και σύστημα διαλογής ασθενών περιλαμβάνει ο στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της επ` αόριστον απεργίας των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ που αρχίζει στις 15 Μαρτίου. Σε άλλη είδηση προβάλλονται τα τεράστια περιθώρια συνεργασίας Κύπρου – Ισραήλ, με τον Πρόεδρο της Βουλής της χώρας να χαρακτηρίζει τον κύπριο ομόλογό του, Γιαννάκη Ομήρου ως έναν από τους στενότερους φίλους του Ισραήλ.

Αλήθεια: Με τίτλο «Εθνικό φάλτσο!» γράφει ότι το Πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ. Σιζόπουλος «μετέφερε» τη διαπραγματευτική προσπάθεια της Κύπρου για επίλυση του εθνικού προβλήματος σε άλλη αρένα – «κατά ορισμένους, γειτνιάζουσα με τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές!». Σημειώνει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντέδρασε κατηγορώντας τον κ. Σιζόπουλο ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια. Αλλού γράφει ότι αποφασισμένη να περικόψει 250 θέσεις εργασίας παρουσιάζεται η Διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου και σημειώνει ότι αν αυτό δεν επιτευχθεί μέσω του Σχεδίου Εθελούσιας Αποχώρησης θα γίνουν απολύσεις. Σε άλλη είδηση η «Α» γράφει ότι το Υπουργικό άναψε το πράσινο φως για συνέχιση και περαιτέρω επέκταση του θεσμού του Ανοιχτού Σχολείου στον οποίο συμμετείχαν 11.000 πολίτες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Άνω – κάτω η δημόσια Υγεία», γράφει στο κύριο του θέμα ότι μετά την εξαγγελθείσα επ` αόριστον απεργία των νοσηλευτών – μελών της ΠΑΣΥΝΟ, η ΠΑΣΥΔΥ μεταβαίνει σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο σε μια προσπάθεια να προλάβει τα χειρότερα στα κρατικά νοσοκομεία. Στο Προεδρικό θα μεταβούν και οι έκτακτοι γιατροί, ενώ οι κλάδοι των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ παρουσιάζουν έτοιμοι να συμμετάσχουν στην απεργία της ΠΑΣΥΝΟ εάν η Κυβέρνηση επιμένει στην ένταξη των θεμάτων των εκτάκτων στο νομοσχέδιο για την αυτονόμηση. Αλλού γράφει ότι η ανάγνωση αποσπασμάτων από πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου από τον Μαρίνο Σιζόπουλο προκάλεσε αντιδράσεις και την έντονη ενόχληση του Προέδρου Αναστασιάδη. Σε άλλη είδηση, ο «Φ» γράφει ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του Αντώνη Χαμπή Φανιέρου για αποκατάσταση του δικαιώματος του να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ζημιογόνες `αποκαλύψεις` Σιζόπουλου», γράφει στο κύριο της θέμα ότι τη μήνιν όλων των πολιτικών δυνάμεων προκάλεσαν οι `αποκαλύψεις` του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μ. Σιζόπουλου από τα πρακτικά του Ε. Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε την πράξη Σιζόπουλου «υπονομευτική της προσπάθειας που καταβάλλουμε για μια βιώσιμη λύση στο εθνικό μας θέμα», ενώ ζημιογόνες χαρακτηρίζει τέτοιες συμπεριφορές το ΑΚΕΛ. Αλλού γράφει ότι κοντά στην ολοκλήρωση τριών ακόμη φακέλων που σχετίζεται με την κατάρρευση των τραπεζών βρίσκεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Οι φάκελοι αφορούν την άντληση έκτακτης ρευστότητας από τη Λαϊκή, τις καταγγελίες ΑΚΕΛ για την Commerzbank και την υπόθεση της ρουμανικής Transylvania, ενώ η υπόθεση της Λαϊκής – Transylvania απεστάλη στη Γενική Εισαγγελία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νεαρός εγκλωβισμένος προτίμησε να επιστρέψει στους γονείς του στην Αγία Τριάδα δύο κοτόπουλα και αυγά αντί να τα κατάσχουν οι Αρχές στο οδόφραγμα.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Εκτός γραμμής στο Κυπριακό ο ηγέτης της ΕΔΕΚ» και αναφέρεται στην αποκάλυψη πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου για τη διαπραγματευτική διαδικασία αλλά και στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αυτή η πράξη υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Αντώνης Φανιέρος χάνει την ευκαιρία να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, αφού το Επαρχιακό Δικαστήριο απέρριψε αίτημα για αποκατάσταση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Σε άλλη είδηση η εφημερίδα γράφει ότι οι τουρκικές αρχές σταμάτησαν δεκάδες προσπάθειες μεταναστών να περάσουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά, παρά τις προσπάθειες της χώρας να τους σταματήσει στο πλαίσιο συμφωνίας ΕΕ – Άγκυρας για συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών και παρά τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.