Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Σοβαρότης μηδέν στην ενεργειακή πολιτική” αναφέρει ότι έρμαιο στις βουλές Κυβέρνησης και Δήμου Λάρνακας βρίσκονται τρεις ενεργειακοί κολοσσοί, και ότι το μπάχαλο συνεχίζεται μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δήμου για τις εταιρείες στο λιμάνι. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι ο Νταβούτογλου είπε στον Τσίπρα ότι βρισκόμαστε κοντά στη λύση του Κυπριακού και ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν και το προσφυγικό στην Σμύρνη. Επίσης η “Σ” αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεννόησης στο θέμα της απεργίας των νοσηλευτών.

Αλήθεια: Με τίτλο “Εκοψαν τον βήχα του Νταβούτογλου”, και γράφει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες στήριξαν τις θέσεις Αναστασιάδη για τα ενταξιακά κεφάλαια της Άγκυρας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε νέα, ανώνυμη αυτή τη φορά, επιστολή προς τον ΠτΔ και τη Βουλή με καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας του εργαστηρίου μέτρων και σταθμών στα Λατσιά, όπου οι υπάλληλοι πηγαινοέρχονται όποτε θέλουν και δεν ελέγχονται, όπως αναφέρεται. Επίσης η “Α” αναφέρει ότι υπάρχουν κίνδυνοι από τον αποκλεισμό της Κύπρου από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Μάχες χαρακωμάτων στην Ε.Ε” αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις στην Λευκωσία για άρση του βέτο και ξεπάγωμα πέντε ενταξιακών κεφαλαίων της Τουρκίας, και η απάντηση ήταν αρνητική, και ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τετ-α-τετ συνάντηση με τον Νταβούτογλου. Αλλού αναφέρει ότι ο Γενικός Ελεγκτής εισηγείται την διεξαγωγή ποινικής έρευνας εις βάρος εταιρειών αστικών λεωφορείων που είναι ύποπτες για κομπίνα πέντε εκατομμυρίων στα καύσιμα. Επίσης ο “Φ” αναφέρει ότι η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, με παρέμβαση στη Βουλή, προειδοποιεί για τον κίνδυνο τυχόν ανεξέλεγκτης καθόδου ελλαδικών καναλιών στην Κύπρο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Σικέ παιχνίδι καταγγέλλεται για το καζίνο” αναφέρει ότι η όλη διαδικασία όζει στημένο παιχνίδι και ότι έγινε καταγγελία στην ελεγκτική υπηρεσία από την κοινοπραξία GoldenLady Consortium. Aλλού αναφέρεται σε ” ωμό εκβιασμό” του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου προς τους Λαρνακείς για το θέμα των εταιρειών υδρογονανθράκων στο λιμάνι Λάρνακας. Επίσης η “Χ” γράφει ότι διεξάγεται εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ανέγερση μνημείου για τους καταδρομείς που επιτέθηκαν στο Προεδρικό την μέρα του πραξικοπήματος.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Τα αιτήματα των νοσηλευτών `δεν είναι βιώσιμα`”, φιλοξενεί δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ και του Προέδρου του ΔΗΣΥ για τα αιτήματα της ΠΑΣΥΝΟ και την επ` αόριστον απεργία που εξήγγειλε. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Ειδικού Εντιπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Θρησκευτικά Θέματα, με αφορμή εκδήλωση χθες των θρησκευτικών ηγετών στην Κύπρο. Επίσης προβάλλεται η ανακοίνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας χθες ότι ο φετινός Φεβρουάριος ήταν από τους πιο θερμούς.

Καθημερινή: Με τίτλο “Τρία κλειδιά του ΥΠΟΙΚ για το χρέος των 3,9 δισ.” γράφει στο κύριό της θέμα ότι μετά την έξοδο της Κύπρου από το μνημόνιο, η διετία 2019-2020 αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την οικονομία. Αλλού αναφέρει ότι νέα μέτρα από την ΕΚΤ, που συνεδριάζει αύριο, αναμένει η αγορά. Επίσης προβάλλεται το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, με την εφημερίδα να γράφει ότι είναι ουραγός στις μεταρρυθμίσεις αλλά πρωταθλήτρια στους φόρους.