Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Εξιτήριο με αυστηρές συστάσεις” γράφει στο κύριό της θέμα ότι η Κύπρος δέχθηκε συγχαρητήρια για την έξοδο από το μνημόνιο ωστόσο γίνονται παραινέσεις για το μέλλον για τα κόκκινα δάνεια, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι γίνονται ανατολίτικα παζάρια στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό με την Άγκυρα να ζητά περισσότερα. Αλλού η “Σ” αναφέρει ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας τα έκαναν `γυαλιά- καρφιά` για τις εταιρίες στο λιμάνι.

Αλήθεια: Με τίτλο “Συμφωνία σε δέκα μέρες” γράφει για μεταμεσονύχτιο πολιτικό θρίλερ στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό με σκληρό παζάρι από την `Άγκυρα που ζητά επιπλέον βοήθεια. Αλλού αναφέρει ότι η ΠΑΣΥΝΟ προχωρά σε επ` αόριστον απεργία και ο Υγείας κάλεσε την συντεχνία σε συνάντηση την Παρασκευή. Σε άλλο θέμα η “Α” αναφέρεται στα όσα ακούστηκαν στο Κακουργιοδικείο από τον πρώην ΓΔ του ΣΑΠΑ Ευτύχιο Μαλληκίδη για τις μίζες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Θράσος χιλίων πασάδων” γράφει ότι η Τουρκία τα θέλει όλα για να συμβάλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι το Γενικό Λογιστήριο παγώνει τις πληρωμές προς την εταιρεία Helector υπό το φως των εξελίξεων για τις μίζες στα σκουπίδια. Επίσης ο “Φ” γράφει πρωτοσέλιδα ότι πάρκο με δασική γη 40,000 τμ ενοικιάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία για 15 χρόνια με ενοίκιο 3,000 το χρόνο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Μακρά νύχτα στη Σύνοδο για το προσφυγικό” αναφέρει ότι η σύνοδος ΕΕ-Τουρκίας εξελίχθηκε σε διαπραγματευτικό θρίλερ με τις τουρκικές αξιώσεις να προκαλούν αντιδράσεις. Αλλού γράφει ότι στο κενό έπεσαν οι `μεθοδεύσεις` Λουρουτζιάτη για το λιμάνι Λάρνακας και ότι 4 κόμματα αποχώρησαν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Χ” γράφει ότι διεξάγονται έρευνες σε σκληρούς δίσκους και έγγραφα για το ΧΥΤΑ Μαραθούντας.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Εκπληκτη η ΕΕ από την προσφορά της Τουρκίας” γράφει ότι η Άγκυρα υπέβαλε πρόταση να δεκτεί τους πρόσφυγες αλλά να της δοθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Αλλού αναφέρει ότι το Γιούρογκρουπ δίνει τα εύσημα στην Κύπρο για την έξοδο από το μνημόνιο. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στις εξελίξεις με τις μίζες στα σκουπίδια και φιλοξενεί δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου.