Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Η ΠΑΣΥΝΟ κρατά δέσμια την υγεία” και γράφει ότι η συντεχνία ελέγχει πλέον το 60% καθώς τα μέλη της από 1.300 ξεπέρασαν τα 1.700. Μετά τη συνάντηση με την ΠΑΣΥΔΥ, η ΠΑΣΥΝΟ δήλωσε ότι προχωρεί δυναμικά με απεργία αφού ο Υπουργός Υγείας δεν αποδέχεται το αίτημα για αναβάθμιση της κλίμακάς τους σε πανεπιστημιακή. Αλλού αναφέρει ότι το ΔΗΚΟ ανακοίνωσε τους 56 του ψηφοδελτίου του. Γράφει επίσης ότι ο Σάββας Βέργας είναι μπλεγμένος και στα ΧΥΤΑ Πάφου.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Από το ΧΥΤΑ Πάφου στο ΧΥΤΥ της Κόσιης” γράφει ότι σε πέντε συλλήψεις για μίζες και συνωμοσία καταδολίευσης του δημοσίου για εκατομμύρια ευρώ από τη διαχείριση της Μονάδας του ΧΥΤΑ Πάφου προχώρησε χθες το ΤΑΕ Πάφου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο δράμα των μεταναστών και γράφει ότι η Αθήνα θέλει επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών. Γράφει, επίσης, ότι μια πολύ σημαντική ανακάλυψη που θα μπορούσε να αποδειχθεί η “αχίλλειος πτέρνα” του καρκίνου έκαναν επιστήμονες στη Βρετανία και στις ΗΠΑ.

Πολίτης: Με τίτλο “Σκουπίδια με μίζες σε Πάφο και Κόση” γράφει ότι καταιγιστικές εξελίξεις με επίκεντρο το ΧΥΤΑ Πάφου αλλά και με προεκτάσεις στον ΟΕΔΑ Κόσης, καταγράφηκαν χθες με την έκδοση έξι ενταλμάτων σύλληψης. Προβάλλει επίσης τηννίκη των μαθητών του Λυκείου Αποστόλου Λουκά στο Κολόσσι, οι οποίοι κέρδισαν το πρώτο βραβείο διεθνούς διαγωνισμού της Saatchi Gallery στο Λονδίνο με το έργο τους “Immigrants”. Ο “Π” γράφει επίσης ότι ιδιαίτερη βαρύτητα στο σκάνδαλο του ΣΑΠΑ θα έχει τη Δευτέρα η κατάθεση του πρώην διευθυντή ΣΑΠΑ Ευτύχιο Μαληκκίδη για το Φειδία Σαρίκα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Μίζες και από τα σκουπίδια” γράφει ότι νέος κύκλος συλλήψεων ξεκίνησε στην Πάφο για άλλο μεγάλο σκάνδαλο, αυτή τη φορά μίζες που έτρωγαν πολλοί από το έργο ΧΥΤΑ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην κοίτη του ποταμού Πεδιαίου κοντά στο Γιώρκειο όπου στεγάζεται το Υπουργείο Υγείας τα λιμνάζοντα νερά έχουν μετατραπεί σε εστία εκκόλαψης κουνουπιών. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στην Κύπρια Τζάνετ Ζήνωνος, λοχαγό του στρατού της Αυστραλίας, η οποία πολέμησε σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Χαραυγή: Με τίτλο “Βγαίνουμε μένοντας στο μνημόνιο” και γράφει ότι κάτω από το μικροσκόπιο των διεθνών πιστωτών θα βρίσκεται η Κύπρος μετά την έξοδό της από το μνημόνιο και μέχρι να εξοφληθεί το 75% του δανείου που παραχώρησαν. Προβάλλει τη βράβευση των μαθητών του Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, οι οποίοι μέσα από την τέχνη τους θύμισαν την ουσία της παιδείας. Η “Χ” γράφει αλλού ότι εδώ και 15 μέρες οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Λεμεσού αναμένουν τη διόρθωση του αγγειογράφου και η εγκατάσταση νέου θα χρειαστεί ακόμη 15 μέρες.