Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Φαρμακώνουν τον τομέα της Υγείας», γράφει ότι σε πόλεμο εξουσιών, που μαίνεται στο Υπουργείο Υγείας φαίνεται να οφείλεται το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων, το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τις χθεσινές καταγγελίες ασθενών. Αλλού αναφέρεται σε νέα προσπάθεια της Κομισιόν να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στο αίτημα που υπέβαλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς την Ολλανδική Προεδρία, ώστε να καταστούν τα τουρκικά επίσημη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αλήθεια: Με τίτλο «Οι προετοιμασίες για την επόμενη μέρα», γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης αποκάλυψε ότι πανέτοιμους θέλει η Κυβέρνηση να μας βρει η επόμενη μέρα μιας συμφωνία στο Κυπριακό, ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η επιστροφή της Αμμοχώστου. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης τονίζει ότι όλα έχουν μελετηθεί για το οικονομικό κόστος της απόφασης εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε προαγωγές και ανακατατάξεις στην Αστυνομία με την ανάθεση καθηκόντων στους τρεις νέους βοηθούς αρχηγούς.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Τσιμεντώνουν την Μόρφου», γράφει ότι έργα ανάπτυξης προωθούνται στην κατεχόμενη Μόρφου, σε μια προσπάθεια επιβολής νέων τετελεσμένων επί του εδάφους, μεσούσης της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανώτερος λειτουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, με μισθό 5000 ευρώ, μετακινήθηκε εδώ και ένα χρόνο από την Υπηρεσία όπου βρισκόταν και ανέλαβε προϊσταμένος του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης Κύπρου, αλλά μέχρι σήμερα δεν του έχει ανατεθεί καμιά εργασία. Αλλού γράφει ότι μειώνουν το προσωπικό τους οι τράπεζες.

Χαραυγή: Με τίτλο  «Αποθήκη ψυχών θέλουν την Ελλάδα», γράφει ότι σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Ελλάδα, αφού βάσει μελετών αυτό το μήνα θα εγκλωβιστούν στη χώρα 50.000 – 70.000 πρόσφυγες, μετά την απόφαση βαλκανικών χωρών να κλείσουν τα σύνορά τους». Αλλού αναφέρεται στην εξέταση του προϋπολογισμού της ΑΗΚ χθες στη Βουλή και αναφέρεται σε αποκαλύψεις από «σπόντα» για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Τράπεζα Κύπρου έχει έτοιμη λίστα για 250 πλεονασμούς.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Η έλλειψη φαρμάκων σκοτώνει τους ασθενείς» και γράφει ότι αυτοί που υποφέρουν από σπάνιες ασθένειες αναγκάζονται να πηγαίνουν στα κατεχόμενα για φθηνότερα φάρμακα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι μετανάστες έκαναν έφοδο στα σύνορα της Μακεδονίας με την Ελλάδα στην Ειδομένη. Αλλού γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι οι πληροφορίες για αγνοούμενους που είναι θαμμένοι στην Άσσια θα διερευνηθούν με προσοχή.