Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Μένουν πολλά να γίνουν ακόμα από την Τουρκία”, αναφέρεται στη συνέντευξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” για το Κυπριακό, και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε, δια δηλώσεων του, στον Τούρκο αξιωματούχο ότι η διαπραγμάτευση δεν θα γίνει μέσω συνεντεύξεων στα ΜΜΕ, αλλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αλλού γράφει ότι σε συνέντευξη της στο ΚΥΠΕ η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη δήλωσε ότι βλέπει σημάδια μείωσης των κόκκινων δανείων. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως τελέσθηκε χθες το μνημόσυνο του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ 1955-59 Γρηγόρη Αυξεντίου.

Αλήθεια: Με τίτλο “Τρομάζει τα κόμματα το ποσοστό της αποχής”, αναφέρει πως στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και σε άλλες που διενεργούνται για λογαριασμό των κομμάτων και δεν γνωστοποιούνται καταδεικνύεται η απαξίωση έναντι των πολιτικών και των κομμάτων, καθώς τα ποσοστά συμμετοχής είναι σε πρωτόγνωρα χαμηλά επίπεδα, με την αποχή να πλησιάζει το 50%. Αλλού προβάλλει αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι τίποτε δεν θα μας απογοητεύει και τίποτε δεν θα μας απομακρύνει από την προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού. Αλλού αναφέρει ότι τουλάχιστον 60.000 Κύπριοι πολίτες πάσχουν από κάποιο σπάνιο νόσημα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Μόνο με ενιαία οικονομία”, γράφει ότι το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, που συγκεντρώνουν στοιχεία για να προχωρήσουν σε μελέτες που θα αφορούν την επόμενη ημέρα της λύσης, τονίζουν πως η οικονομία μετά την επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό πρέπει να είναι ενιαία και υποδεικνύουν ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν κενά ή παραλείψεις και τα δύο συνιστώντα κρατίδια να μην είναι μεταξύ τους ανταγωνιστικά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έστειλε προς τους θεσμούς της ΕΕ επιστολή με την οποία ζητά να συμπεριληφθεί η τουρκική γλώσσα στις επίσημες της Ένωσης. Αλλού αναφέρει πως αναβαθμίζει πεζόδρομους ο Δήμος Λευκωσίας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ακέφαλη η ΑΗΚ με στόχο το διαμελισμό της”, ότι ακέφαλη αφήνει την ΑΗΚ η Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της που είναι ο διαμελισμός της και να εμποδίσει το λειτουργικό και λογιστικό διαχωρισμό της, ενώ οι συντεχνίες θα καταγγείλουν τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης. Αλλού αναφέρεται σε χιλιάδες εγγυητικές αλλοδαπών που παραμένουν στα αζήτητα πέρα των 5 ετών. Επίσης γράφει ότι υπάρχει χάσμα 15,8% στις αμοιβές ανδρών και γυναικών στην Κύπρο.