Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Ατιμωρησία τέλος…» προβάλλει συνέντευξη του Γενικού Εισαγγελέα στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η διαφθορά στο δημόσιο βίο είναι μεγαλύτερη του τι πιστεύαμε, ότι τα ΜΜΕ επιλέγουν τον εντυπωσιασμό αντί την απλή πληροφόρηση, και ότι συγκεκριμενοποιείται σύντομα η ασυλία όχι μόνο των Βουλευτών αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε στην εφημερίδα ότι πραγματοποιούνται επαφές σε τεχνοκρατικό επίπεδο για μια διαδικασία αποτύπωσης της κατάστασης από ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς για τα οικονομικά της λύσης και ότι είναι σφάλμα να μας απασχολεί μόνο το κόστος της λύσης. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Νίκου Χριστοδουλίδη στις εσωτερικές της σελίδες στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι διπλωμάτης δεν είσαι όταν λες ψέματα αλλά όταν πείθεις για το δίκαιο εκείνου που εκπροσωπείς.

Αλήθεια: Με τίτλο  «Τέρμα στο κράτος της μετριότητας», προβάλλοντας εφ` όλης της ύλης συνέντευξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στην οποία μεταξύ άλλων προειδοποιεί τους αντιπάλους του να σταματήσουν “τις μαγκιές και τους παλικαρισμούς” και να δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει να λέει την αλήθεια έστω και εάν πληρώνει πολιτικό κόστος. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του καθηγητή Γεώργιου Μπαμπινιώτη, ο οποίος τονίζει ότι η δύναμη του Έλληνα είναι η γλώσσα του και ότι η κυπριακή διάλεκτος είναι μια μουσική γλώσσα – διάλεκτος, η οποία διασώζει αρχαϊκά στοιχεία, έχει τη δομή της και πάνω απ` όλα είναι μια ζωντανή εικόνα της συνέχειας της ελληνικής γλώσσας. Σε άλλο της θέμα η «Α» γράφει ότι το μεγάλο στοίχημα για τη Γενική Εισαγγελία αλλά και την Αστυνομία είναι οι υποθέσεις Βγενόπουλου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Μηνύματα από την Άγκυρα» και προβάλει αποκλειστική συνέντευξη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι για να υπάρξει διαρκής διευθέτηση του Κυπριακού θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και οι ανησυχίες των Ελληνοκυπρίων στην πτυχή της ασφάλειας και σημειώνει ότι το θέμα των εγγυήσεων θα συζητηθεί στο τέλος. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη στον «Φ» του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Βάλτις Ντομπρόβσκις, ο οποίος δηλώνει ότι η Κομισιόν έχει δεσμευθεί πλήρως να βοηθήσει την Κύπρο να προετοιμασθεί για μια επιτυχημένη επανένωση. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα γράφει ότι οι διαφωνίες που διαπιστώνονται στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας και στο περιουσιακό εμποδίζουν τη διαδικασία να προχωρήσει προς τα εμπρός και πως αυτό διαφαίνεται και από το γεγονός ότι δύο μόνο συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για το Μάρτιο αλλά και από τις πολύωρες συζητήσεις που έγιναν την περασμένη Παρασκευή.

Χαραυγή: Με τίτλο «Εμπιστοσύνη των πολιτών στο ΑΚΕΛ» γράφει ότι τα στοιχεία της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό στου ΑΚΕΛ αφήνουν την Εζεκία Παπαϊωάννου ικανοποιημένη χωρίς αυτό να οδηγεί σε εφησυχασμό, και αυτό καθώς παρουσιάζεται μια άνοδος που καταγράφεται αργά μεν αλλά σταθερά. Αλλού η εφημερίδα θέτει το ερώτημα τι αμαρτίες μπορεί να κουβαλά ένα εξάχρονο παιδί της πρώτης τάξης του Δημοτικού και γράφει ότι σε δημόσια σχολεία προπαγανδίζεται και εφαρμόζεται η εξομολόγηση ως μια «καλή ευκαιρία» στο πλαίσιο της «θρησκευτικής αγωγής». Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η «Χ» προβάλλει συνέντευξη του Πάμπου Παπαγεωργίου στις εσωτερικές της σελίδες, στην οποία αναφέρει ότι χωρίς λύση η Κερύνεια θα γίνει τουρκική επαρχία.

Sunday Mail: Με τίτλο  «Ανησυχίες για το μέλλον του στρατού» γράφει ότι όταν η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μείωση της στρατιωτικής θητείας προκάλεσε αγαλλίαση στους επηρεαζόμενους αλλά και έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα οποία η ανακοίνωση ήταν έκπληξη. Αλλού γράφει ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στο θέμα της διάκρισης που γινόταν στην τιμή που έπρεπε να πληρώνουν ξένοι κάτοικοι της Πέγειας για την αγορά τάφων. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι σχεδόν ένα αιώνα μετά τον εμφύλιο της Ιρλανδίας, οι πολιτικοί απόγονοι των αντίθετων πλευρών δεν έχουν διάθεση συμφιλίωσης.

Καθημερινή: Με τίτλο  «Κίνηση ματ με τη θητεία» και γράφει ότι σύσσωμο σχεδόν το πολιτικό σύστημα της χώρας αιφνιδιάστηκε την Πέμπτη από την κυβερνητική ανακοίνωση για μείωση της θητείας της Εθνικής Φρουράς και κάνει λόγο για κυβερνητικό ματ, με τα μηνύματα να είναι πολλαπλά και το όφελος να φτάνει μέχρι και τις κάλπες στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με πολιτικές πηγές. Αλλού προβάλλει ανάλυση για την απομόνωση της Άγκυρας, τις διεξόδους που της προσφέρει η Ουάσινγκτον και για τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ στο Κυπριακό, που σύμφωνα με την «Κ» αγγίζουν την ένταξη της Τουρκίας στους ενεργειακούς σχεδιασμούς Ισραήλ και Κύπρου. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα και κάτω από φωτογραφία με μια μητέρα πρόσφυγα να κοιμάται με το παιδάκι της, η εφημερίδα γράφει ότι σχέδιο εκτάκτου ανάγκης επεξεργάζονται στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση πιθανής ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα, εξαιτίας των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών.

Μάχη: Με τίτλο «Τα δύο λάθη της πλευράς μας» προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση υπέπεσε σε δύο λάθη στο Κυπριακό, επέτρεψε αλλά υπήρξε και συναυτουργός ενός αναιτιολόγητου κλίματος ευφορίας ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα λύσης και ανέδειξε καθ` υπερβολήν τη δικοινοτική συνεργασία με πολλές κοινές εμφανίσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη του Μάριου Μαυρίδη στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι είμαστε έτοιμοι για έξοδο από το μνημόνιο, φτάνει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Σε άλλο της θέμα η «Μ» γράφει για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας και ότι η Κυβέρνηση δηλώνει πως πρόκειται για αναβάθμιση της ΕΦ και πως η αντιπολίτευση αντιδρά.