Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Εγκλωβισμένοι στην πολιτική αντιπαράθεση» και γράφει ότι χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν αποκλεισμένοι στην Ελλάδα, ενώ οι ροές αυξάνονται και χώρες της ΕΕ λαμβάνουν μονομερή μέτρα περιορισμού της διακίνησης τους, εγκλωβίζοντας τους, ουσιαστικά, στο ελληνικό έδαφος. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε χθες τη Βουλή για την απόφαση μείωσης της στρατιωτικής θητείας, η οποία διαφοροποιεί άρδην τα δεδομένα καθώς περιλαμβάνει και τους οπλίτες της 2015 Β` ΕΣΣΟ που θα υπηρετήσουν 18 μήνες ενώ οι οπλίτες όλων των επόμενων ΕΣΣΟ θα υπηρετούν 14μηνη θητεία. Αλλού γράφει για τις συνομιλίες και προβάλλει δηλώσεις του Έσπεν Μπαρθ Έιντε πως απώτερος στόχος είναι η εξασφάλιση μιας οικονομικά βιώσιμης ομοσπονδίας.

Αλήθεια: Με τίτλο «Αρχίζουν προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών», γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Κυβέρνηση υλοποιεί αμέσως την 14μηνη θητεία προκηρύσσοντας θέσεις 3.000 επαγγελματιών οπλιτών, με μισθό 1.100 ευρώ ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος και οι λήπτες ΕΕΕ. Αλλού γράφει ότι συζήτηση επί όλων των θεμάτων για τα οποία υπάρχουν διαφορές έγινε χθες μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί σε μια προσπάθεια επίτευξης συγκλίσεων και ότι οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 11 και 28 Μαρτίου. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα η «Α» γράφει ότι μετά από μεσολάβηση της Υπουργού Εργασίας και μαραθώνιες διαβουλεύσεις φαίνεται πως βρήκαν τη χρυσή τομή εργοδότες και συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ανέμεναν τη μείωση το 2020» γράφει στο κύριο του θέμα ότι διαφορές ουσίας προκύπτουν μεταξύ της μελέτης που ετοίμασε το ΓΕΕΦ για μείωση της στρατιωτικής θητείας και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Άμυνα, παρότι ο Υπουργός διαβεβαιώνει ότι υιοθετήθηκε 100% η μελέτη του ΓΕΕΦ και προσθέτει ότι στην επικαιροποιημένη μελέτη προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι η μείωση της θητείας θα ξεκινήσει το 2020 νοουμένου ότι τα 4 επόμενα χρόνια θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα για προετοιμασία της ΕΦ. Αλλού προβάλλει, κάτω από σχετική φωτογραφία, την κατάσταση του νοτίου πύργου του Γιώρκειου, που έχει μετατραπεί σε άντρο παρανομίας, άκρως επικίνδυνο. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα γράφει για μια οικογένεια Σύρων, οι οποίοι για έξι μήνες θεωρούσαν την κόρη τους νεκρή αλλά επανενώθηκαν μαζί της στην Κύπρο.

Χαραυγή: Με τίτλο «Γίνονται νόμος δικαιώματα στην Ξενοδοχειακή», γράφει ότι κατοχυρώνονται νομοθετικά Ταμείο Προνοίας, 15 δημόσιες αργίες και 5ήμερη εβδομάδα με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και ότι το σύνολο των επιστροφών κυμαίνεται στο 7%. Αλλού γράφει ότι κατάρρευση σχεδόν όλων των δεικτών που αφορούν την πραγματική οικονομία καταγράφει έκθεση της Κομισιόν για την Κύπρο. Σε άλλο πρωτοσέλιδο η «Χ» προβάλλει επίσης το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας και γράφει ότι ο Υπουργός Άμυνας αρνήθηκε να καταθέσει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας τη μελέτη αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς, επικαλούμενος θέμα εμπιστευτικότητας και αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ διαχρονικά είναι υπέρ της μείωσης της στρατιωτικής θητείας.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Συλλήψεις έκπληξη στην υπόθεση με την ανακάλυψη εμβρύων» ότι μετά τον εντοπισμό λειψάνων εμβρύων πάνω από έξι μηνών στην Κερύνεια από την «αστυνομία» κατόπιν λήψης σχετικής πληροφορίας έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου ενός «βουλευτή». Αλλού γράφει ότι έκοψαν αιωνόβια κυπαρίσσια στη Λεωφόρο Λάρνακας στην Αγλατζιά για δρόμο τεσσάρων λωρίδων και ότι αντίθετοι με την απόφαση αυτή ήταν οι κάτοικοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις πλην όμως οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους δεν είχαν αποτέλεσμα. Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας της UEFA Τζίανι Ινφαντίνο υποσχέθηκε την Παρασκευή να οδηγήσει την FIFA μακριά από τη διαφθορά μετά την εκλογή του στο πόστο του Προέδρου διαδεχόμενος τον συμπατριώτη του Ελβετό Σεπ Μπλάτερ.