Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Η θητεία…παρά πόδα” αναφέρει ότι η αντιπολίτευση βλέπει προεκλογικές σκοπιμότητες, ωστόσο χαιρετίζει την απόφαση για μείωση της στρατιωτικής θητείας. Σε άλλο ρεπορτάζ αποκαλύπτει το 14σελιδο έγγραφο που παρουσίασε η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη στην Επ. Θεσμών για τα όσα πέτυχε στην Κεντρική Τράπεζα. Επίσης η “Σ” προβάλλει τις δηλώσεις Χούρικαν ότι η Τράπεζα Κύπρου δεν χρειάζεται άντληση κεφαλαίων.

Αλήθεια: Με τίτλο “Επιτέλους! Μείωση θητείας σε 14 μήνες” γράφει ότι η απόφαση του Υπουργικού έχει άμεση ισχύ και ότι θα προσληφθούν 3,000 επαγγελματίες οπλίτες. Αλλού αναφέρει ότι οι ηγέτες θα επιδιώξουν μείωση αποκλίσεων και ότι ο Αϊντα καλεί τους δύο να προχωρήσουν πιο γρήγορα στις συνομιλίες. Επίσης η “Α” αναφέρει ότι η ε/κ πλευρά ζήτησε εκσκαφές εντός 10 ημερών στην περιοχή όπου πιστεύεται πως μετακινήθηκαν οστά Ε/κ αγνοουμένων.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Απρόσμενο δώρο για θητεία” και αναφέρει ότι η Κυβέρνηση κατέλαβε εξαπίνης τους πάντες με την απόφαση για μείωση της στρατιωτικής θητείας και πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών. Αλλού γράφει πως φουντώνουν οι φημολογίες για ανασχηματισμό και πως θέμα ημερών πρέπει να θεωρείται το οριστικό ξεκαθάρισμα για τις ενδεχόμενες αλλαγές. Σε άλλο ρεπορτάζ ο “Φ” αναφέρει ότι οι Πρώτες Βοήθειες φορτώθηκαν τους ασθενείς λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας στα εξωτερικά ιατρεία.

Χαραυγή: Με τίτλο  “Μείωση θητείας ή προεκλογικό πυροτέχνημα;” και αναφέρει ότι η απόφαση της Κυβέρνησης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία και ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΦ ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής εξέφρασε άγνοια. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται σε επίδειξη ασέβειας στη μαθητική κοινότητα από τους Κυβερνώντες με αφορμή τις τοποθετήσεις του Υπουργού Παιδείας στις κινητοποιήσεις των μαθητών. Επίσης η “Χ” αναφέρεται στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το νάρκοτεστ.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Μειώθηκε η στρατιωτική θητεία στους 14 μήνες” αναφέρεται σε ιστορική κίνηση του Υπουργικού για ένα θέμα που ταλάνιζε για χρόνια την κυπριακή κοινωνία. Αλλού αναφέρει ότι ανακοινώθηκαν επίσημα τα ονόματα των επιτυχόντων προσφοροδοτών για το λιμάνι Λεμεσού. Επίσης πρωτοσέλιδη αναφορά γίνεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την Τράπεζα Κύπρου και στις δηλώσεις Χούρικαν.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Τα δεινά των αποδήμων Βρετανών λόγω Brexit” γράφει ότι θα αλλάξει η ζωή για χιλιάδες Βρετανούς που ζουν στην Κύπρο αν η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ. Αλλού αναφέρεται στο προσφυγικό και τα συσσωρευμένα προβλήματα των χωρών που δέχονται μαζικές ροές προσφύγων. Επίσης αναφορά γίνεται στις προσφορές για το λιμάνι Λεμεσού που ανακοινώθηκαν χθες επίσημα.