Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Λιθοβολούν αλλήλους ΠΑΣΥΔΥ – νοσηλευτές» γράφει ότι αλληλοκατηγορίες και μια παραίτηση ήταν το αποτέλεσμα του χθεσινού άγριου καβγά που ξέσπασε μεταξύ της συντεχνίας των δημοσίων υπαλλήλων ΠΑΣΥΔΥ και της συντεχνίας των νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ. Σε άλλο θέμα η «Σ» γράφει ότι την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου ξεκαθαρίζει το τοπίο σε σχέση με τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ενόψει Βουλευτικών και αναφέρεται σε πληροφορίες ότι στο Προεδρικό «σβήνουν και γράφουν ονόματα» ενώ συζητούνται έντονα η αποχώρηση του Υπουργού Άμυνας και του νυν Βουλευτή Γιώργου Γεωργίου ο οποίος είπε ότι «θα απαντήσω μόνο στον Πρόεδρο». Αλλού προβάλλει δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του Χάρη Γεωργιάδη ότι πρέπει οπωσδήποτε να ολοκληρωθεί και το τελευταίο προαπαιτούμενο.

Αλήθεια: Με τίτλο «Κραδασμοί εκλογών στον ενδιάμεσο χώρο» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ενώ τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς την εκλογική τους προετοιμασία, το αντίθετο συμβαίνει στα κόμματα του μεσαίου χώρου και κάνει λόγο για πυρετό για ψηφοδέλτια και εσωκομματικές μάχες. Αλλού προβάλλει ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα των ερευνών στην οικονομία. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι σε μια πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά αντίδραση, 55 χώρες ανάμεσα στις οποίες και η Κύπρος, προχωρούν σε προληπτική απόσυρση των γνωστών σοκολάτων Mars, Snickers, Mini Mix και άλλων προϊόντων της ίδιας παρασκευάστριας εταιρείας μετά τον εντοπισμό σε ένα προϊόν κομματιών πλαστικού.

Πολίτης: Με τίτλο «Σε κρίση πανικού μετά τα πανηγύρια» γράφει ότι ο πανικός διαδέχθηκε την αλαζονεία και το ειρωνικό ύφος `στο οποίο μας έχει συνηθίσει με τις ανακοινώσεις του ο Ανδρέας Βγενόπουλος` και αναφέρεται σε `νέα επίθεση` που εξαπέλυσε εναντίον όλων χθες και για την απάντηση του Κώστα Κληρίδη. Αλλού γράφει ότι στην DP World με έδρα το Ντουμπάι και στη γερμανική εταιρεία Eurogate θα εκχωρηθούν με τρία συμβόλαια οι εμπορικές υπηρεσίες του λιμανιού της Λεμεσού. Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει ότι Κύπρος και Ισραήλ υπέγραψαν χθες συμφωνία για το καθεστώς παρουσίας Κυπρίων στρατιωτικών στο Ισραήλ και αντιστοίχως Ισραηλινών στρατιωτικών στην Κύπρο.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Αόρατοι φορολογούμενοι» γράφει ότι πέραν των 14 χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων που στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2015 χρωστούσαν στο κράτος φόρους €122 εκ. `εξαφανίστηκαν` από προσώπου γης με τις αρμόδιες υπηρεσίας να δηλώνουν ότι στάθηκε αδύνατο να τος εντοπίσουν. Αλλού ο «Φ» προβάλλει την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ , την υπογραφή συμφωνίας αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών την οποία οι δύο Υπουργοί αποκάλεσαν ζωτικής σημασίας καθώς και την τέλεση αποκαλυπτηρίων μνημείου για 2.200 παιδιά Εβραιόπουλα που γεννήθηκαν στην Κύπρο μεταξύ 1946 – 1949. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης 46 χρόνια μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή Αθηνών, αναγορεύθηκε χθες βράδυ σε επίτιμο διδάκτορα.

Χαραυγή: Με τίτλο «Νομικά Μέτρα για οικολογικές παραβιάσεις» αναφέρει ότι με παραπομπή στο Δικαστήριο της ΕΕ απειλείται η ΚΔ για οικολογικές παραβιάσεις που εντόπισε κλιμάκιο της Κομισιόν, καθώς και ότι οι παραβιάσεις αφορούν εκτός από άρθρα οδηγίας για οικοτόπους και επιπτώσεις από έργα όπως αυτό της Λίμνης στην Πόλη Χρυσοχούς. Αλλού η «Χ» γράφει ότι έντονο προβληματισμό και ανησυχίες εκφράζει ο νομικός κόσμος και τα πολιτικά κόμματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδόθηκε η απόφαση της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών για τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για διπλωματική μάχη της ΚΔ στο Στρασβούργο για το θέμα των αγνοουμένων και κάνει λόγο για δεκάδες αγνοούμενους στα πεδία μαχών και για μετακίνηση οστών.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Ενδείξεις νέας ψηφοφορίας για το λιμάνι της Λάρνακας»  γράφει ότι η παραίτηση Δημοτικού Συμβούλου ΔΗΣΥ της Λάρνακας ο οποίος είχε τηρήσει αποχή κατά την κρίσιμη ψηφοφορία της 8ης Φεβρουαρίου για την παράταση ή όχι της χρήσης του λιμανιού Λάρνακας από τις εταιρείες υδρογονανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε νέα ψηφοφορία και πιθανή αλλαγή απόφασης. Αλλού γράφει ότι ο πρώην καταδικασθείς επιχειρηματίας από τη Λάρνακα Αντώνης Φανιέρος έχει αιτηθεί από το Δικαστήριο την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του, ώστε να μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για τις βουλευτικές. Σε άλλο πρωτοσέλιδο θέμα η “CM” γράφει ότι για πρώτη φορά ο 48χρονος οδηγός που προκάλεσε το θάνατο 25χρονου κατηγορήθηκε την Τετάρτη για ανθρωποκτονία.