Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  “Αδιάφοροι οι πολίτες για τις Βουλευτικές” και γράφει ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prime Market Research and Consulting, το ένα τέταρτο των Κυπρίων δεν θα ψήφιζαν αν είχαμε εκλογές την Κυριακή και ότι το νήμα κόβει ο ΔΗΣΥ με 20,9%, ακολουθούμενος από το ΑΚΕΛ με 15,2%. Γράφει επίσης ότι ο Α. Βγενόπουλος ανακοίνωσε το “τέλος της ποινικής διερεύνησης για τη Λαϊκή στην Ελλάδα”. Αλλού αναφέρεται στις κινητοποιήσεις των νοσηλευτών και γράφει ότι καλά κρατεί η κόντρα του Υπουργού Υγείας με τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ.

Αλήθεια: Με τίτλο “Τα συμφέροντα και όχι τα …άστρα”, προβάλλει δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας φαίνεται να συμπίπτουν προς την κατεύθυνση εξεύρεσης αξιοπρεπούς λύσης. Αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις Ανδρέα Βγενόπουλου ο οποίος υποστηρίζει ότι έχουν καταρρεύσει όλες οι εκ Κύπρου κατηγορίες εναντίον του και κάνει λόγο για σκευωρία που έχει στηθεί στην Κύπρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σκληρή ήταν η στάση της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη στην Επιτροπή Θεσμών για τα απόρρητα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Φάρμακα με το σταγονόμετρο” γράφει ότι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις που χρειάζονται κατεπειγόντως φάρμακα που δεν είναι στο κρατικό συνταγματολόγιο περιμένουν μέχρι και έξι μήνες λόγω της γραφειοκρατίας για απάντηση. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαπιστώνει πως τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας συμπίπτουν προς την κατεύθυνση εξεύρεσης βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει για το λιμάνι Λάρνακας και αναφέρει ότι μεθοδεύεται νέα συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου για να ανατραπεί το “όχι” στην παράταση λειτουργίας της Medserv.

Χαραυγή: Με τίτλο “Γκρίζο τοπίο στις έρευνες για την οικονομία” γράφει ότι γκρίζο έγινε το τοπίο πάνω από τις έρευνες για την οικονομία προκαλώντας ανησυχίες για το αν τελικά θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Αφορμή η ανακοίνωση Βγενόπουλου, η άρνηση της Διοικητού να πει οτιδήποτε και η καταγγελία ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Αναφέρει αλλού ότι στα λόγια έμεινε η επέκταση της τεχνικής εκπαίδευσης. Δημοσιεύει επίσης δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι φταίνε οι νοσηλευτές για την “εξαθλίωση” και γράφει ότι εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά των εργαζομένων.

Cyprus Mail: Με τίτλο ”Εντείνεται η ένταση στον τομέα της υγείας”  προβάλλει την κόντρα της ΠΑΣΥΝΟ με τον Υπουργό Υγείας ο οποίος χαρακτήρισε εκβιαστικές τις κινητοποιήσεις. Προβάλλει επίσης τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη στάση των γειτόνων της που στέλλουν τους πρόσφυγες πίσω στα σύνορά της. Αναφέρει αλλού ότι σύμφωνα με την Επιτροπή Οικονομικών, διασφαλίζονται τα ταμεία προνοίας και φιλανθρωπικά ιδρύματα σε περίπτωση κουρέματος.

Καθημερινή: Με τίτλο “Στοίχημα των τραπεζών ενόψει της εισόδου σε χρηματιστήρια” γράφει ότι οι τρεις μεγαλύτεροι τραπεζικοί οργανισμοί στρέφουν το βλέμμα τους προς τα Χρηματιστήρια. Αλλού γράφει ότι από την αρχή του χρόνου, το Χρηματιστήριο Αθηνών υποχωρεί -28,6% με απώλειες πάνω από 13,1 δισ. Ευρώ. Γράφει επίσης ότι προχωρεί η διαδικασία για αλλαγές στη διοικητική δομή της Κεντρικής Τράπεζας.