Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Πρώτες βολές για αναβάθμιση» γράφει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη κινήσεις που παραπέμπουν σε αναβάθμιση του ψευδοκράτους και εντάσσονται στις μεθοδεύσεις για εκβιασμό της Λευκωσίας, αναφέροντας ότι η έκθεση του ΓΓ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ αποτελεί προπομπό για το απευθείας εμπόριο. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι Τουσκ, Γιούνγκερ και Μογκερίνι δεν ζήτησαν από τον Νταβούτγλου να ανακαλέσει την παράνομη NAVTEX και να αποσύρει τα τουρκικά πλοία από την ΑΟΖ. Αλλού γράφει ότι τα πρώτα στοιχεία που αφορούν στον έλεγχο των κυπριακών τραπεζών από την Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζα ένεκα του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού, έχουν βάλει τα πόδια των τραπεζιτών σε ένα παπούτσι, αφού την περασμένη εβδομάδα κλιμάκιο της ΕΚΤ που ήταν στην Κύπρο έκανε τις τράπεζες φύλλο και φτερό.

Αλήθεια: Με τίτλο «Εργολάβοι άνω-κάτω», γράφει ότι μεγάλη αναστάτωση και διχαστικό κλίμα επικρατεί ανάμεσα στους εργολήπτες/εργολάβους οικοδομών για τη διαχείριση των αποβλήτων των κατασκευών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάει στο Νταβός, όπου θέλει να τα πει ακόμη μια φορά με τον Έσπεν Μπαρθ Άιντα πριν από την ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ στο Νταβός θα γίνει και συνάντηση Άιντα – Νταβούτογλου. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Σοφοκλή Σοφοκλέους στην εφημερίδα, ο οποίος όπως αναφέρεται ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για όλα και για όλους στο σοσιαλδημοκρατικό κίνημα καταγγέλλοντας ότι αναδεικνύεται ένας κομματικός κανιβαλισμός στην ΕΔΕΚ.

Σημερινή: Με τίτλο «Οι πολίτες λένε όχι σε κομματικά στελέχη», γράφει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (87%) προκρίνει τη συμπερίληψη ατόμων από την ευρύτερη κοινωνία στο Υπουργικό Συμβούλιο σε περίπτωση ανασχηματισμού και όχι κομματικών στελεχών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας. Αλλού αναφέρεται σε έρευνας της «Σ» για τις αποφάσεις που κατέστρεψαν τις Κυπριακές Αερογραμμές. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πρόταση του Ελλαδίτη δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού για το Κυπριακό ο οποίος προτείνει «αιρετική λύση «διχοτόμησης και δύο κρατών», αφού θεωρεί ότι μόνο έτσι θα εκδιώξει την Τουρκία από το νησί.

Χαραυγή: Με τίτλο «Φέρνουν πιο κοντά τη διχοτόμηση οι αρνητικές εξελίξεις», γράφει ότι έντονες ανησυχίες για τη βαριά κληρονομιά που αφήνουν οι χειρισμοί του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, καθώς οι εξελίξεις, μετά και την αρνητική έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, φέρνουν πιο κοντά τη διχοτόμηση, εκφράζει το ΑΚΕΛ, απευθύνοντας διά του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος δραματικές εκκλήσεις στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να κάνει την αυτοκριτική του, ν` αναθεωρήσει τη μέχρι τώρα τακτική του και να επικεντρωθεί με συνέπεια και υπευθυνότητα στο στόχο για λύση αρχών. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του προέδρου το ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα, ο οποίος αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή λύση θα δοθεί από την αριστερή πολιτική. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μαζί με το κράτος καταργείται και η φοιτητική πρόνοια.

Καθημερινή της Κυριακής: Με τίτλο «Φυσικό αέριο έναντι εδάφους», γράφει ότι το διαπραγματευτικό χαρτί του φυσικού αερίου με αντάλλαγμα την επιστροφή εδαφών αποκάλυψε εν μέσω πιέσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γεγονός που τον υποχρεώνει εκ των πραγμάτων να βάλει στο τραπέζι του διαλόγου το ενεργειακό, συναντώντας έτσι την πάγια επιδίωξη της Τουρκίας. Αλλού προβάλλει συνεντεύξεις των Κωστή Ευασταθίου και Νίκου Νικολαΐδης στην εφημερίδα, αναφέροντας ότι η παραίτηση του Γιαννάκη Ομήρου από την ηγεσία της ΕΔΕΚ, αν και για το ευρύ κοινό ήταν έκπληξη δεν αιφνιδίασε ως φαίνεται τους πλείστους κομματικού αξιωματούχους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αναταράξεις από την ανατίμηση του ελληνικού φράγκου φαίνεται να προκαλούνται στις κυπριακές τράπεζες, οι οποίες από το 2006 και εντεύθεν χορηγούσαν δάνεια σε ελβετικό νόμισμα.

Η Μάχη: Με τίτλο «Αντεπίθεση», γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατήγγειλε δημοσίως την στάση των ΗΕ και του διεθνούς παράγοντα, που με ωμούς εκβιασμούς μετατρέπει το θύμα σε θύτη και αναζητεί επανέναρξη των συνομιλιών παρά τις τουρκικές προκλήσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε τρομοσυναγερμό στην Ευρώπη, γράφοντας ότι πέντε χιλιάδες ύποπτοι έχουν ταξιδέψει από την Ευρώπη στα πεδία των μαχών στο Ιράκ και τη Συρία. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του ΓΓ των πιλότων στην εφημερίδα, ο οποίος καταθέτει τη δική του θεώρηση για τις αιτίες που οδήγησαν τον εθνικό αερομεταφορέα στο κλείσιμο.

Sunday Mail: Με τίτλο «Ανησυχία για την σκληροπυρηνική στροφή», γράφει ότι ενώ η Κυβέρνηση ξεκίνησε μια εκστρατεία περιορισμού των επιπτώσεων ύστερα από την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκανε έκκληση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αλλάξει την σκληροπυρηνική προσέγγισή του αφού φέρνει μόνο «θλιβερά αποτελέσματα». Σε άλλο θέμα γράφει ότι μάχη με το χρόνο δίνει ο νέος δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Αλλού γράφει ότι υπάρχει αυξημένη ασφάλεια στα δημόσια κτήρια και τις εβραϊκές συνοικίες στις Βρυξέλλες και στην Αμβέρσα, ύστερα από την απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών.