Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  «Απεργία-Επεισόδια και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται», γράφει ότι 1,300 νοσηλευτές βάζουν τα νοσοκομεία στην «εντατική», αφού για δεύτερη μέρα η ΠΑΣΥΝΟ κατεβάζει τα ρολά, με τον Υπουργό Υγείας να μιλά για εκβιαστικές κινητοποιήσεις. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον εμπρησμό του τεμένους στη Δένεια, γράφοντας ότι υπάρχουν υποψίες ακόμη και για προβοκάτσια. Αλλού γράφει ότι έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ και ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, η ΚΕ θα εγκρίνει το ψηφοδέλτιο του κόμματος το ερχόμενο Σάββατο

Αλήθεια: Με τίτλο «Άνοιγμα στη Σόφια», γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέλαβε πρωτοβουλία για συμμετοχή της Βουλγαρίας σε τριμερείς, τετραμερείς και πενταμερείς συναντήσεις με Κύπρο, Ελλάδα, Ισραήλ και Αίγυπτο. Αλλού,γράφει ότι παρά την προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών να πείσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για την αναγκαιότητα ψήφισης των τριών νομοσχεδίων για μετατροπή της CYTA σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, “ελέω βουλευτικών εκλογών” και οι συντεχνίες του προσωπικού, ανάβουν «κόκκινο» και αρνούνται την ψήφισή του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ΠΑΣΥΝΟ βραχυκυκλώνει και σήμερα Νοσηλευτήρια.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ιδιωτικοποίηση κατά 25%», γράφει ότι δύσκολο έως αδύνατο είναι να αποκτήσουν πλειοψηφία τα νομοσχέδια για τη μετατροπή της Cyta σε Cyta Ltd, υπό τις παρούσες συνθήκες, όπως επιβεβαιώθηκε χθες στην πολύωρη συνεδρία της Βουλής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χώμα έχουν γίνει οι τιμές φρούτων και λαχανικών, αφού πολλά από αυτά μένουν αδιάθετα ενώ οι τιμές είναι πάρα πολύ χαμηλές και τα προϊόντα στην πλειοψηφία τους δεν ξεπερνούν το ένα ευρώ το κιλό. Αλλού αναφέρεται στο έργο του αποχετευτικού στην Πάφο, γράφοντας ότι επιχωματώσεις “άρπα-κόλλα χωρίς συμπίεση, υπερπληρωμές στους εργολάβους χωρίς ένσταση, τοποθέτηση υποδεέστερων υλικών με χρέωση στην τιμή ποιοτικών υλικών και παρατάσεις χρόνου, οδήγησαν στο φούσκωμα του λογαριασμού του έργου”.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ενοχλητικά για τον Χάρη τα κέρδη της CYTA» και αναφέρει ότι κέρδη ύψους €95 εκ και επιδόσεις πολύ καλύτερες από τις αντίστοιχες εταιρείες στην Ευρώπη σημείωσε η CYTA για το 2015 έστω και αν σκόπιμα της αποστέρησαν έσοδα από την εισαγωγή της τεχνολογίας 4G. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Υπουργός Εργασίας εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο τερματίζεται η δυνατότητα παροχής επιδόματος για φροντιστές δευτέρου βαθμού. Αλλού γράφει ότι δεν συμμορφώθηκε και «αποκεφαλίστηκε», ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα που τήρησε αποχή για το θέμα του λιμανιού.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Δίλημμα ομογενών για την ψήφο στο θέμα της ΕΕ» και αναφέρει ότι οι Βρετανοί πολίτες στην Κύπρο προτρέπονται να εγγραφούν ως ψηφοφόροι του εξωτερικού το συντομότερο δυνατό ενόψει δημοψηφίσματος για παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ στις 23 Ιουνίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η αποκατάσταση στο τέμενος στη Δένεια, ύστερα από τον βανδαλισμό θα γίνει εντός της εβδομάδας, εν μέσω καταδικαστικών δηλώσεων για την επίθεση. Αλλού γράφει ότι οι νοσοκόμοι απειλούν με περαιτέρω μέτρα μετά την αψιμαχία με τον Υπουργό.