Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  «Ιδού οι συμφωνηθείσες κατηγορίες περιουσιών», αναφέρεται στις 23 κατηγορίες περιουσιών, αναφέροντας ότι είναι γνωστές στους πολιτικούς κύκλους και στηρίζονται κατά 99% στις κατηγορίες που είχαν συμφωνήσει Χριστόφιας και Ταλάτ στις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις. Αυτό που δεν είναι γνωστό προσθέτει είναι τα κριτήρια επί των οποίων θα στηρίζεται η Επιτροπή Περιουσιών που θα συσταθεί. Αλλού γράφει ότι το κράτος αρνείται φάρμακα σωτηρίας για την πολλαπλή σκλήρυνση. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του οικονομολόγου Στέλιου Πλατή για το κόστος της λύσης του Κυπριακού.

Αλήθεια: Με τίτλο «Μεταρρύθμιση στις κοινωνικές υπηρεσίες», προβάλλει στο πρωτοσέλιδό του συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην οποία μιλά για σειρά νομοσχεδίων στη Βουλή για ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών και προστασία ευάλωτων ομάδων και για 7 νέα σχέδια απασχόλησης ύψους 30 εκατ. εντός του 2016. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Σόλωνα Κασίνη ο οποίος αναφέρει ότι ο τρίτος γύρος αδειοδότησης χρειάζεται προσοχή. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στο κομματικό αλισβερίσι και τις μετεγγραφές υποψηφίων ενόψει βουλευτικών εκλογών 2016.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Ποντιοπιλατική στάση της ΕΕ», γράφει ότι η Κομισιόν συντηρεί ομιχλώδες το τοπίο για μετεξέλιξη ή παρθενογένεση, γράφοντας ότι πυθιακή στάση υιοθετούν οι Βρυξέλλες γύρω από το μείζον ζήτημα που προκύπτει για το θέμα της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περίπτωση λύσης του Κυπριακού, ή της κατάλυσής της και γένεσης νέου ομόσπονδου κράτους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χάρτη με «ευθεία γραμμή» θέλουν οι Τουρκοκύπριοι, με την τουρκική πλευρά να υποστηρίζει πως το διοικητικό όριο πρέπει να ευθυγραμμιστεί, προσέγγιση με την οποία συμφωνεί και ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ. Αλλού αναφέρεται σε καλύτερες μέρες στις τράπεζες το 2016, αναφέροντας ότι η απελευθέρωση από το βαρίδι των υψηλών προβλέψεων θα τους επιτρέψει να γυρίσουν σε κερδοφορία.

Χαραυγή: Με τίτλο «ΔΗΚΟ της Βαβέλ κτίζει ο Νικόλας Παπαδόπουλος», γράφει ότι πύργος της Βαβέλ είναι το ψηφοδέλτιο που σχηματίζει ως κυρίαρχος του εσωκομματικού παιχνιδιού ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος χτίζοντας το ΔΗΚΟ των περιθωριοποιημένων στρέφεται σε υποψηφίους του άκρατου λαϊκισμού και σε αποτυχημένες «μεταγραφές». Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του βουλευτή και Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου, ο οποίος αναφέρει ότι η αποχή από τις εκλογές δεν είναι πολιτική πράξη. Αλλού αναφέρεται στη συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας και γράφει ότι πρόκειται για συμβιβασμό ο οποίος εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Καθημερινή: Με τίτλο «Ισορροπίες τρόμου σε Ανατολική Μεσόγειο», γράφει ότι η κουρδική προέλαση κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία αναζωπυρώνει τους χειρότερους φόβους της Άγκυρας για τη δημιουργία συνεκτικής περιοχής που θα περιλαμβάνει το αυτόνομο κουρδικό Ιράκ, μια αυτόνομη οντότητα Κούρδων της Συρίας και τους Κούρδους στη νοτιανατολική Τουρκία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε διαζύγιο ΕΥΡΩΚΟ-Κουγιάλη, με αφορμή τη συνεργασία του κόμματος με την Ελένη Θεοχάρους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι σχεδιασμοί κάποιων τραπεζών σε σχέση με τις πρώτες κινήσεις πώλησης πακέτων δανείων.

Μάχη: Με τίτλο ”Ενόχληση για τον Έιντε”, γράφει ότι, θέμα για την κίβδηλη εικόνα που συχνά-πυκνά προβάλλει ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε όσον αφορά στο Κυπριακό και πόσο κοντά βρισκόμαστε σε μια τελική συμφωνία, φαίνεται να θέτει παρασκηνιακή η Ε/κ πλευρά. Αλλού φιλοξενεί άποψη του Ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου, ο οποίος αναφέρει ότι η ΕΕ επιχειρεί ανατροπή στα φορολογικά. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου του Δ.Σ. της Cyta Χρίστου Πατσαλίδη ο οποίος αναφέρει ότι με έργα συμβάλλουμε στην αύξηση της αξίας της Cyta για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχή.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις μπορεί να στοιχίσουν στο ΔΗΚΟ», γράφει ότι πολλά διακεκριμένα στελέχη του ΔΗΚΟ αρνήθηκαν να μπουν στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ ενόψει βουλευτικών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προκήρυξε δημοψήφισμα για την ΕΕ στις 23 Ιουνίου. Αλλού αναφέρεται σε ιλιγγιώδη αύξηση στους αριθμούς των γυναικών δικηγόρων στην Κύπρο.