Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Νύχτα-Θρίλερ με βρετανικό deal», αναφέρεται στην ομόφωνη συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας και γράφει ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμφωνία προβλέπει πως καμιά μελλοντική αλλαγή σε συνθήκες δεν θα θέσει σε κίνδυνο την εξαίρεση της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή αρχή ολοκλήρωσης. Αλλού αναφέρεται σε σενάρια πραγματικού πολέμου Τουρκίας-Ρωσίας γράφοντας ότι ο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι υπαρκτός ο «κίνδυνος του πολέμου» μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον νέο εκλογικό χάρτη για τις βουλευτικές εκλογές.

Αλήθεια: Με τίτλο «Πιο εύκολα δάνεια», γράφει ότι με οδηγία της Κεντρικής Τράπεζας προς τις εμπορικές τράπεζες, απλουστεύονται οι διαδικασίες ώστε να μην ζητούνται προσωπικές εγγυήσεις και εξασφαλίσεις αν ο δανειολήπτης έχει δυνατότητα αποπληρωμής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μετά από ολοήμερες διαπραγματεύσεις που κράτησαν μέχρι και τα μεσάνυχτα, Ευρωπαίοι ηγέτες και Βρετανία, κατέληξαν σε ομόφωνη συμφωνία. Αλλού αναφέρεται στο πώς έβλεπαν η Βρετανίδα Πρωθυπουργός Θάτσερ και ο ΓΓ του ΟΗΕ Κουεγιάρ τον Πρόεδρο Σπύρο Κυπριανού και τον Τ/κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στη δεκαετία του 1980 σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.

Πολίτης: Με τίτλο «Ύβρις για δικαστήριο από την παρέα Βγενό», γράφει ότι μπήκαν στο stop list Μπουλούτας και Φόρος, ενώ θεωρούν παράνομα τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε το δικαστήριο στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι ευκολότερη επιχειρεί να καταστήσει την χορήγηση δανείων η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με νέα οδηγία προς τα πιστωτικά ιδρύματα που δημοσιεύτηκε χθες. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αίσιο τέλος είχε το θρίλερ του Brexit με συμφωνία ΕΕ-Λονδίνου να επιτυγχάνεται λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Κρατά αποστάσεις ο ΥΠΕΞ», γράφει ότι κρατώντας αποστάσεις ο Ιωάννης Κασουλίδης επέλεξε εν πολλοίς «χρώμα ουδετερότητας», έναντι της σκληρής δήλωσης της Μόσχας για την Τουρκία. Αλλού γράφει ότι έτοιμο πόρισμα για φάρμακα με παράνομες σημάνσεις, κάνει βόλτες στα γραφεία του Υπουργείο Υγείας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πιο εύκολα θα παραχωρούνται πλέον δάνεια, εάν η πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας μετουσιωθεί σε πράξη, μετά την δημοσιοποίηση χθες εγκυκλίου προς τις τράπεζες που μετατοπίζει το βάρος στη δυνατότητα του δανειολήπτη να αποπληρώσει το δάνειό του και όχι στις εξασφαλίσεις και εγγυήσεις.

Χαραυγή: Με τίτλο «Θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά», γράφει ότι μεγαλώνει και άλλο η λίστα της μακροχρόνια ανεργίας, ενώ μαζί της φουντώνει και η απόγνωση, επικαλούμενη στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τα οποία το 73,2% που ήταν άνεργοι το δεύτερο τρίμηνο του 2015 παραμένουν άνεργοι και το τρίτο τρίμηνο του 2015. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε θρίλερ στις Βρυξέλλες για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Αλλού γράφει ότι «άστραψε και βρόντηξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Χούρικαν», αφού παρά τις πιέσεις στο προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου, για αποδοχή του σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης, εντούτοις το ενδιαφέρον, όπως αναμενόταν, ήταν πενιχρό.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Συμφωνία στην ΕΕ για να σταματήσει το Brexit» και αναφέρει ότι η Βρετανία θα παραμείνει στην ΕΕ με ειδικό καθεστώς αφού επιλύθηκαν θέματα που αφορούσαν την συνθήκη και τα ωφελήματα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου πήρε δώρο €6 εκ από το ίδρυμα Λεβέντη για την ανέγερση τμήματος βιολογίας. Αλλού γράφει ότι η γηραιότερη γυναίκα στην Κύπρο έγινε 105 χρονών και δεν παραπονιέται ποτέ.