Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Αναστασιάδης: Κάτσε καλά, κύριε Έιντε», γράφει ότι προκύπτει πρόβλημα από την παραπληροφόρηση που γίνεται από τον Ειδ. Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε ότι το Κυπριακό είναι λυμένο, σε μεγάλο βαθμό, και ότι αυτό που απομένει είναι η εξεύρεση χρημάτων για τη χρηματοδότηση της λύσης. Η εφημερίδα αναφέρεται σε «επιχείρηση» συμμόρφωσης του Νορβηγού στις Βρυξέλλες από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συγκλονισμό προκάλεσε ο αδόκητος θάνατος του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι βρίσκει αφορμή για επέμβαση στη Συρία η Τουρκία.

Αλήθεια: Με τίτλο «Ανοικτή σύγκρουση Τουρκίας – Κούρδων», γράφει ότι τα δύο πολύνεκρα χτυπήματα στο εσωτερικό της Τουρκίας προκαλούν στην τουρκική κυβέρνηση μεγάλα προβλήματα και πονοκεφάλους αφού σημειώνονται σε μία χρονική στιγμή έντονων στρατιωτικών και πολιτικών εξελίξεων στην περιοχή και με την Τουρκία να έχει πολλαπλά ανοικτά μέτωπα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια κατ` ιδίαν συνάντησης που είχαν χθες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Αλλού αναφέρεται σε «διαμέρισμα – κολαστήριο» για γυναίκα από τη Βουλγαρία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Άκουσε εξάψαλμο η Άγκυρα» γράφει πως η Μόσχα υιοθετώντας σκληρή γλώσσα κατηγόρησε την Άγκυρα ότι παρεμβαίνει στο Κυπριακό, «προωθώντας τα δικά της συμφέροντα τα οποία απέχουν πολύ από την εξασφάλιση μίας πραγματικά δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού». Σε άλλο θέμα γράφει πως το εκρηκτικό κλίμα που δημιούργησε η Τουρκία στις κουρδικές περιοχές μεταφέρθηκε εντός της Τουρκίας. Αλλού γράφει πως το κτήριο του Κρατικού Χημείου κρίθηκε ακατάλληλο από το 2002 και το απαιτούμενο κονδύλι για την ανέγερση νέου κτηρίου ανέρχεται σε €27 εκ.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ανάχωμα η πανσυνδικαλιστική ενότητα» γράφει ότι με κοινή θέση για καταψήφιση της πρότασης της Κυβέρνησης όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και για διατήρηση της CYTA ως οργανισμού δημοσίου δικαίου μεταβαίνουν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου οι πέντε συντεχνίες στη Βουλή για τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Σε άλλο θέμα γράφει πως «οι επιθέσεις εξαντλούν την υπομονή της Τουρκίας» η οποία «δεν θα διστάσει να αμυνθεί, πάντα, παντού και σε κάθε περίπτωση» κατά τον Πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αλλού γράφει πως στις 3 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για το Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Εικονικές νύφες τα νέα θύματα εμπορίας προσώπων” γράφει πως η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απαγωγής και αναγκαστικούς εικονικούς γάμους ύστερα από ισχυρισμούς που προέβαλαν γυναίκες από την Ευρώπη ότι κάποιοι τις μετέφεραν στο νησί με ψευδείς παραστάσεις, τις κρατούσαν κλειδωμένες και τις ανάγκασαν να παντρευτούν με υπηκόους τρίτων χωρών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συζήτησαν την Πέμπτη το κυπριακό πρόβλημα και την προσφυγική κρίση στην ΕΕ, στη διάρκεια συνάντησης στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Αλλού γράφει για τις συνομιλίες ΕΕ-Βρετανίας.

 

Cyprus Weekly: Με τίτλο “Στον αναπνευστήρα η υγεία” γράφει ότι οι μακριές λίστες αναμονής, οι ελλείψεις εξοπλισμού και η υποστελέχωση πλήττουν τον τομέα της υγείας και θέτουν σε κίνδυνο τόσο τις προτάσεις του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη για το ΓεΣΥ όσο και το ίδιο το σύστημα υγείας, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας. Σε άλλο θέμα γράφει τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ που γειτνιάζει με το αιγυπτιακό «Ζορ», μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης για τρίτο γύρο αδειοδότησης. Αλλού προβάλλει φωτογραφία Τούρκου στρατιώτη στο σημείο όπου σημειώθηκε χθες η βομβιστική επίθεση εναντίον τουρκικής στρατιωτικής πομπής κοντά στο Ντιγιαρμπακίρ.