Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο   “Μόνο στο Κυπριακό `προεδρεύει` η Τουρκία”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι κατά τη συζήτηση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η έκθεση προόδου είναι ελλιπής ως προς το Κυπριακό καθώς τηρείται μια λογική ίσων αποστάσεων, είναι απούσα η αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία και στην υποχρέωση της Αγκυρας να την αναγνωρίσει. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι άνοιξε ψες τις πύλες του το φωτογραφικό αφιέρωμα της “Σ” με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων ενεργού παρουσίας στον κυπριακό Τύπο. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Βουλή ζητά χρονοδιάγραμμα για την υγραεροκίνηση.

Αλήθεια: Με τίτλο “Κρυφοί κολοσσοί παίζουν στον τρίτο γύρο”, γράφει ότι στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε τρίτο γύρο αδειοδοτήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, συνετέλεσε και το έντονο ενδιαφέρον από εταιρείες ενέργειας κατά τις συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Νταβός. Σε άλλο της θέμα γράφει η ανακριτική ομάδα και η Νομική Υπηρεσία παλεύουν με κάθε τρόπο ώστε να έχουν αποτέλεσμα η διερεύνηση των υποθέσεων λευκού κολάρου, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τραπεζίτες. Αλλού, γράφει για μια νέα δοκιμαστική αγωγή για θεραπεία του καρκίνου.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Κίνηση-ματ ο τρίτος γύρος”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού αποτελεί κίνηση ματ στη σκακιέρα των κοιτασμάτων, με τις εταιρείες ENI, TOTAL BG και άλλοι κολοσσοί να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αναμονής. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι κλήθηκε στις Βρυξέλλες ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ `Ειντε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου, ώστε να συμμετάσχει σε ειδική συνεδρία για το Κυπριακό τις προσεχείς εβδομάδες. Αλλού, γράφει ότι ακέφαλες είναι 33 κλινικές στα κρατικά νοσοκομεία της Κύπρου.

Χαραυγή: Με τίτλο “Αποθράσυνση Ερντογάν στη Συρία”, γράφει πως για τέταρτη μέρα συνέχισε χθες η Τουρκία να βομβαρδίζει τη βόρεια Συρία στοχοποιώντας Κούρδους πολιτοφύλακες ενώ δεν κρύβει τις προθέσεις της για χερσαία επιχείρηση κατά της συριακής Κυβέρνησης. Σε άλλο της θέμα γράφει πως ούτε χθες βγήκε άσπρος καπνός από τις εντατικές διαβουλεύσεις της Υπουργού Εργασίας με τις συντεχνίες και τους εργοδότες στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Αλλού, γράφει για το στρατηγικό πλάνο 18 μηνών από την Τράπεζα Κύπρου το οποίο στοχεύει στη μείωση των καταστημάτων, πώληση των πακετοποιημένων δανείων σε επενδυτικά ταμεία και πώληση μεγάλου αριθμού ακινήτων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Τρίτος γύρος αδειοδοτήσεων στην ΑΟΖ” γράφει για τη χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να ανακοινώσει την έναρξη του τρίτου γύρου αδειοδοτήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ για έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο, με τον ειδικό σε θέματα ενέργειας Τσάρλς Ελληνα να χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως καλή καθώς υπάρχει ψηλό ενδιαφέρον από εταιρείες στην περιοχή. Αλλού, γράφει ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου χαρακτήρισε τον πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι ως ένα εξαίρετο άνθρωπο ο οποίος απέτυχε να λύσει το Κυπριακό όπως τόσοι άλλοι. Σε άλλο της θέμα, κάτω από σχετική φωτογραφία γράφει για την θερμή υποδοχή του Πάπα Φράνσις στο Μεξικό.

Καθημερινή: Με τίτλο “Ναυτιλιακή ένεση με πλοία από Ιράν”, γράφει ότι 36 πλοία ιρακινών συμφερόντων ενδέχεται να εγγράψουν υπό κυπριακή σημαία από δύο εταιρείες. Αλλού, γράφει για το προσφυγικό και φιλοξενεί τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι δεν είναι λύση η εξαιρέση της Ελλάδας από το Σέγκεν. Σε άλλο της θέμα γράφει για “αθόρυβη” επένδυση του Βίκτορ Βέξελμπεργκ στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς ελέγχει πλέον πέραν του 9% του μετοχικού κεφαλαίου.