Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Σημερινή: Με τίτλο “Η λογική του Μανολιού και οι εσωτερικές ιθαγένειες” και αναφέρεται σε `ρατσιστική πρακτική στις συνομιλίες που εξουδετερώνει τις αρχές της ΕΕ` ενώ γράφει για το πως επιβάλλονται εγγυημένες πλειοψηφίες. Η “Σ” φιλοξενεί επίσης συνέντευξη της Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ που αναφέρεται μεταξύ άλλων στους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Κυπριακό. Αλλού αναφορά γίνεται στα κόκκινα δάνεια και την επιτυχία της Κύπρου για έξοδο στις αγορές.

Αλήθεια: Με τίτλο “Το σχέδιο λύσης θα είναι των δύο ηγετών” φιλοξενεί συνέντευξη του ΥΠΕΞ ο οποίος επιβεβαιώνει ότι γίνονται ανεπίσημες διαβουλεύσεις και διακίνηση ιδεών ειδικά στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Αλλού αναφέρει ότι η Βουλή επιθυμεί πόθεν έσχες που να δημοσιοποιείται υπό προϋποθέσεις ενώ η Κυβέρνηση έχει αντίθετη άποψη. Επίσης η “Α” γράφει ότι οι γιατροί προειδοποιούν με κλιμάκωση των μέτρων τους και παράλυση της δημόσιας υγείας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ζητούνται κίνητρα για λύση” γράφει ότι ο Πρόεδρος θέτει την αποχώρηση 20,000 Τούρκων στρατιωτών την πρώτη μέρα της συμφωνίας και ότι στο παρασκήνιο ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος έκανε παρέμβαση για των αγωγό μεταφοράς αερίου μέσω Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι σενάρια Κομισιόν για παραμερισμό του βέτο της Λευκωσίας στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ο “Φ” προβάλλει επίσης πρωτοσέλιδα το θέμα της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης.

Χαραυγή: Με τίτλο “Εκφοβίζει τον Γενικό Ελεγκτή ο Χάσικος” αναφέρει ότι στα άκρα με σοβαρές πολιτειαλές προεκτάσεις και διαστάσεις οδηγείται η κόντρα ελεγκτικής υπηρεσίας και ΥΠΕΣ. Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ καλεί ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ να αποσύρουν την πρόταση για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των γιατρών. Επίσης η “Χ” φιλοξενεί συνέντευξη του Τουμάζου Τσιελεπή για τις επαφές του ΑΚΕΛ στην Τουρκία και το θέμα των εγγυήσεων.

Sunday Mail: Με τίτλο “Μειώνονται τα τέλη υγειονομικής ταφής” αναφέρει ότι θα επέλθει σημαντική μείωση στα τέλη για μεταφορά σκουπιδιών σε χώρους ταφής στην Πάφο. Αλλού γράφει πως ΔΗΣΥ και Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας οργάνωσαν δικοινοτική εκδήλωση στην οδό Λήδρας και στην κατεχόμενη Λευκωσία. Επίσης γράφει για το νέο ναυάγιο ανοικτά της Τουρκίας με τουλάχιστον 40 νεκρούς.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Οι φοροφυγάδες γιατροί είναι αυτοί που μπλοκάρουν το ΓεΣΥ” και φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Υγείας για το Σχέδιο Υγείας και τις αντιδράσεις που υπάρχουν. Αλλού γράφει ότι τα Drones του 1998 πετούσαν από την Κύπρο με βάση στοιχεία που διέρρευσε στον Τύπο ο πρώην κατάσκοπος `Εντουαρντ Σνόουντεν. Επίσης η “Κ” γράφει ότι η FBME καταθέτει ενστάσεις εναντίον της εκκαθάρισης.

Μάχη: Με τίτλο “Από τα λόγια στις πράξεις” αναφέρεται στην τριμερή στη Λευκωσία και τα όσα αποφασίστηκαν από τους Αναστασιάδη-Τσίπρα-Νετανιάχου. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει ότι στο Κυπριακό οι ηγέτες έμεινα σε βήμα σημειωτόν και ότι στη τελευταία συνάντηση αποφασίστηκε η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί. Προβάλλονται επίσης οι εκσκαφές στην κατεχόμενη Μια Μηλιά για οστά αγνοουμένων.