Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Σημερινή: Με τίτλο  “Ουδέν ποινικό αδίκημα για ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ” αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε χθες ότι η όποια αδήλωτη χρηματοδότηση προς τα κόμματα, κατά τον ουσιώδη χρόνο, δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Αλλού γράφει ότι ενέργεια, ασφάλεια και οικονομία συζητούνται σήμερα στην Τριμερή Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στη Λευκωσία. Επίσης η “Σ” προβάλλει τις διεργασίες ενόψει βουλευτικών και γράφει ότι γίνονται προσπάθειες για σύμπηξη εκλογικού μετώπου με βάση το ψηφοδέλτιο της “Αλληλεγγύης”.

Αλήθεια: Με τίτλο “Πρεμιέρα με Ισραήλ” και γράφει ότι Αναστασιάδης, Νετανιάχου και Τσίπρας εξετάζουν πιο στενή συνεργασία σε θέματα ενέργειας, μεταφορών, τουρισμού, υδάτινων πόρων και ευρύτερα οικονομικής ανάπτυξης. Αλλού γράφει ότι δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα στο θέμα της Focus και φιλοξενούνται οι δηλώσεις των πολιτικών κομμάτων μετά τις ανακοινώσεις του Γενικού Εισαγγελέα. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” αναφέρει ότι οι κυβερνητικοί γιατροί δίνουν διορία 48 ωρών στο Υπουργείο Υγείας για διαβεβαιώσεις ότι θα αντιμετωπιστούν ικανοποιητικά τα προβλήματα των νοσοκομείων.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πόρισμα με μαύρες τρύπες” γράφει στο κύριό του θέμα ότι δύο χρόνια αστυνομικών ερευνών για την Focus άφησαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, και ότι, όπως δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, οι ενέργειες που προέκυψαν δεν συνιστούν ποινικά αδικήματα. Αλλού αναφέρει ότι διεξάγεται σήμερα η Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ και θα υπογραφεί μνημόνιο στον τομέα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Αλλού ο “Φ” γράφει ότι προέκυψε σάλος για εισήγηση για μετονομασία δρόμου σε οδό “Κώστα Παπακώστα”, στο Στρόβολο, και ότι αυτή θα συζητηθεί στις δημοτικές ομάδες.

Χαραυγή: Με τίτλο “Κόλαφος για τους λασπολόγους” αναφέρεται στην υπόθεση Focus και γράφει ότι, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, δεν υπάρχει οποιοδήποτε έμβασμα από την εταιρεία, είτε απευθείας σε λογαριασμό του ΑΚΕΛ, είτε μέσω άλλων εταιρειών, όπως έγινε στην περίπτωση του ΔΗΣΥ. Αλλού αναφέρει ότι η Υπουργός Εργασίας έχει πολλά θέματα να εξετάσει με βάση καταγγελίες για εξουθενωτικές ώρες εργασίας, αμοιβές χαμηλότερες από τον κατώτατο μισθό κλπ. Επίσης η “Χ” σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται στις εξελίξεις στον τομέα της υγείας και στις τοποθετήσεις του Υπουργού.

Cyprus Mail: Με τίτλο “ΓΕ: Κανένα ποινικό αδίκημα στο θέμα των εισφορών της Focus” αναφέρεται στις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα με βάση το πόρισμα των ανακριτικών αρχών και στις αντιδράσεις των κομμάτων. Αλλού γράφει ότι οι κυβερνητικοί γιατροί αποφάσισαν να βάλουν οροφή στα ραντεβού των ασθενών. Επίσης αναφορά γίνεται στην υπογραφή χθες της συμφωνίας για την είσοδο της βρετανικής εταιρείας BG στην κοινοπραξία του τεμαχίου «12» με ποσοστό 35%.