Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Σημερινή: Με τίτλο   “Κρυφή ατζέντα έχει η Τουρκία, λέει η `Χουριέτ`” και γράφει ότι Τουρκοκύπριοι και Τούρκοι εργολάβοι συμφώνησαν ήδη για τα Βαρώσια και με τη λύση η Κύπρος θα καταστεί τουρκικό εργοτάξιο. Γράφει επίσης ότι αύριο ξεκινά η πρώτη δίκη κατά τραπεζών για υπόθεση ανατοκισμού. Προβάλλει επίσης το θέμα της εποχικής γρίπης, σημειώνοντας ότι αυξημένα είναι τα κρούσματα της γρίπης, 11 έχουν νοσηλευθεί, εκ των οποίων το ένα είναι σοβαρό αλλά το Υπουργείο Υγείας καθησυχάζει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αλήθεια: Με τίτλο “Τέσσερα κλειδιά την πρώτη μέρα της λύσης” αναφέρεται στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη στο κρατικό ραδιόφωνο ότι από την πρώτη μέρα της εφαρμογής της λύσης θα πρέπει να υπάρχει παράδοση Αμμόχωστου, επιστροφή εδαφών, αποχώρηση σημαντικού αριθμού κατοχικών στρατευμάτων και ασφάλεια εφαρμογής της συμφωνίας. Γράφει επίσης ότι κατά την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στην Κύπρο αύριο, θα εξετασθούν οι τουρκικές αντιδράσεις επί συγκεκριμένων προτάσεων για την ασφάλεια και εγγυήσεις τις οποίες συμφώνησαν Αθήνα και Λευκωσία. Γράφει επίσης ότι ναυάγησε η συνεργασία Νικόλα Παπαδόπουλου με Ελένη Θεοχάρους.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Όριο σοκ βάζουν οι γιατροί” και αναφέρει ότι οι κυβερνητικοί γιατροί πήραν απόφαση που θα προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων αφού από τη 1η Φεβρουαρίου, θα εξετάζονται μόνο 20 ασθενείς από κάθε ειδικό γιατρό και μόνο 30 ασθενείς από κάθε γενικό γιατρό. Αλλού αναφέρει ότι η Ρωσία παρεμβαίνει ενόψει της υιοθέτησης του ψηφίσματος της για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ώστε να υπάρξει επιτάχυνση της διαδικασίας του έργου της ΔΕΑ. Προβάλλει επίσης το πόρισμα – καταπέλτης της θανατικής ανακρίτριας σε βάρος ιδιωτικής κλινικής στην ελεύθερη Αμμόχωστο αναφορικά με τα αίτια θανάτου της Ελισάβετ Προκοπίου όπου διαπιστώνεται ιατρική αμέλεια.

Χαραυγή: Με τίτλο “Βιοκαύσιμα μετά το χρυσό στην Αραδίππου” αναφέρει ότι στην ατζέντα της συνεδρίας του ΔΣ του Δήμου Αραδίππου θα βρίσκεται αίτηση εταιρείας για δημιουργία παραγωγής βιοκαυσίμων και πάλι στη Β` Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου. Γράφει επίσης ότι από 1η Φεβρουαρίου οι γιατροί θα εφαρμόσουν όριο στον αριθμό εξέτασης ασθενών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι παραμένουν ερωτηματικά για τους χειρισμούς των τελωνειακών αρχών σε σχέση με την καταβολή δασμών και φόρων στη γνωστή υπόθεση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Έκθεση ΕΕ: φτωχές προοπτικές στον τομέα της υγείας” γράφει ότι η Κύπρος είναι στην 26η θέση από 35 χώρες της ΕΕ σε θέματα υγείας, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Δείκτη Υγείας. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ότι η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Αναφέρεται επίσης και στη νέα συζήτηση που άρχισε για το χρώμα των λιμουζίνων των κρατικών αξιωματούχων.

Καθημερινή: Με τίτλο “Κόκκινες γραμμές στις τράπεζες” γράφει ότι η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού ξεκαθάρισε στους τραπεζίτες των κυπριακών τραπεζών πως δεν πρόκειται να υπάρξει χαλάρωση στην εφαρμογή των κανόνων που διέπουν τη λειτουργία του ΕΕΜ. Προβάλλει αλλού την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών στην Ελλάδα. Γράφει επίσης ότι η αυριανή τριμερής συνάντηση κορυφής Κύπρου, Ισραήλ, Ελλάδα σφραγίζει τη συνεργασία των τριών σε κρίσιμους τομείς.