Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Παρέμβαση Φόρεϊν Όφις σε αγωγές προσφύγων» και αναφέρεται σε διάβημα του Βρετανικού ΥΠΕΞ στη Δικαιοσύνη με υποδείξεις υπέρ την Τουρκίας. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα αναφέρεται στο ψήφισμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και γράφει για ρωσική και αιγυπτιακή παρέμβαση υπέρ την Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καμιά συναπόφαση δεν θα υπάρξει με το ψευδοκράτος στο θέμα του χαλουμιού όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.

Αλήθεια: Με τίτλο «Σφήνα Μέρκελ στις ενταξιακές της Τουρκίας», γράφει ότι η Καγκελάριος διασυνδέει την πρόοδο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με το Κυπριακό και μιλά για σαφή πρόοδο στο Κυπριακό στους επόμενους μήνες. Αλλού γράφει ότι εγκρίνεται η είσοδος της BG στο «Αφροδίτη» σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για νέο μεγάλο κοίτασμα στην ισραηλινή ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα γράφε ότι το Ιράν επιστρέφει στη διεθνή οικονομία.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Αμανές με σκληρές θέσεις» γράφει ότι ελάχιστες εδαφικές αναπροσαρμογές και διαφοροποίηση του συστήματος εγγυήσεων χωρίς ουσιαστικά να καταργείται επιδιώκει η Άγκυρα και ότι οι διαχρονικές θέσεις της Άγκυρας ενισχύονται αφού βρίσκονται σε εναρμόνιση με έρευνες κοινής γνώμης στα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι στον Γενικό Εισαγγελέα παρέπεμψε ο Γενικός Ελεγκτής το πόρισμα της έρευνας του εσωτερικού ελεγκτή του ΚΟΤ, προκειμένου να επεξεργαστεί κατά πόσο προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον λειτουργών του Οργανισμού ή και άλλων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι κινείται ξανά η εγχώρια αγορά ομολόγων.

Χαραυγή: Με τίτλο «Ισχυρά όπλα `πάσα` στη Νομική Υπηρεσία», γράφει ότι ισχυρά όπλα τόσο στη Νομική Υπηρεσία όσο και στους επενδυτές για να προχωρήσουν σε ποινικές υποθέσεις και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι για την κατάρρευση της οικονομίας έδωσε με έξι συνολικά πορίσματα σε ισάριθμες έρευνες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αλλού γράφει ότι ξεχάστηκε και η δέσμευση προς τους κατοίκους του Τρόοδους για «πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης Τροόδους». Αλλού, αναφέρεται σε νουθεσίες από μέλη του Σ.Α. για «συγκρατημένη διαχείρισης» της προσπάθειας για λύση.