Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  “Δικαστικές μάχες για `κούρεμα` και ελληνικά ομόλογα” γράφει ότι το Φεβρουάριο το Δικαστήριο της ΕΕ θα εξετάσει μαζικές προσφυγές και αναφέρεται στην ομαδική προσφυγή Κυπρίων καταθετών για την παράνομη, όπως υποστηρίζουν, απόφαση του “κουρέματος” των καταθέσεών τους. Αλλού γράφει για φόρμουλες εγγυήσεων από το παράθυρο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της οικοδόμησης συστήματος ασφάλειας στην περιοχή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ΥΠΟΙΚ μελετά τη μείωση της θητείας στο στρατό και υπάρχουν τρία σενάρια.

Αλήθεια: Με τίτλο “Η προίκα της λύσης” αναφέρεται στη συνέντευξη του Έσπεν Μπαρθ Έιντε στο ΚΥΠΕ και προτάσσει πως στόχος είναι να εξασφαλιστούν χρήματα με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί το αρχικό κόστος της λύσης του Κυπριακού για να μην επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη του Προέδρου της ΟΕΒ, Χρίστου Μιχαηλίδη πως η λύση του Κυπριακού θα ανοίξει μεγάλες προοπτικές για την οικονομία. Σε άλλο θέμα φιλοξενεί δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας που εξηγεί την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον Ακάμα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Αλλάζουν χρονοδιαγράμματα” γράφει ότι ο ΟΗΕ μεταφέρει τους σχεδιασμούς για μετά τις εκλογές του Μαΐου και στόχος είναι τα δημοψηφίσματα να γίνουν το 2016, προσθέτοντας ότι οι Μαυρογιάννης και Ναμί θα μεταβούν το Φεβρουάριο στις Βρυξέλλες. Αλλού αναφέρει ότι ο Τ/κ ηγέτης μεθοδεύει αναβάθμιση και μέσω του χαλουμιού και ζητεί συνεργασία Κυπριακής Δημοκρατίας – ψευδοκράτους και ΕΕ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου επιχειρεί να καλλιεργήσει το μεγαλύτερο χαρουπόδασος στην Κύπρο.

Χαραυγή: Με τίτλο “Δύναμη από το λαό ζητά το ΑΚΕΛ” αναφέρεται στην επικύρωση χθες από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του ψηφοδελτίου για τις Βουλευτικές εκλογές και το μήνυμα του Άντρου Κυπριανού πως το ΑΚΕΛ είναι δύναμη που μπορεί να σταθεί ανάχωμα στην επίθεση που δέχονται όλα όσα κέρδισε ο λαός τόσα χρόνια. Αλλού γράφει για εξετάσεις διορισμού με βάρκα την ελπίδα για χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Total τάζει… τσίρκο για να μπει στο λιμάνι Λάρνακας.

Καθημερινή: Με τίτλο  “ Παρασκηνιακές επαφές Κεντρικής με κατεχόμενα” γράφει ότι τεχνοκρατικού επιπέδου συναντήσεις σχηματοποιούν την εικόνα της οικονομίας και πως στην Ευρωζώνη σηκώνουν τα μανίκια για πιθανή λύση. Αλλού αναφέρεται σε συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ όπου μεταξύ άλλων, είπε πως προτιμότερη η ποιοτική παρά η γρήγορη λύση. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις της Προέδρου της Εταιρείας Υδρογονανθράκων πως σε περίπου 5 χρόνια θα ξεκινήσει η παραγωγή φυσικού αερίου από το κοίτασμα “Αφροδίτη”.

Μάχη: Με τίτλο  “Προεκλογικό αλαλούμ!” γράφει πως έτοιμο είναι μόνο το ΑΚΕΛ ενόψει των βουλευτικών και υπάρχουν εκκρεμότητες σε ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. Αλλού γράφει ότι το Κυπριακό πάει στο Νταβός και αναφέρεται στη συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ εκεί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ ότι απομένει η προετοιμασία για ιδιωτικοποίηση της Cyta για την ομαλή έξοδο από το μνημόνιο.

Sunday Mail: Με τίτλο “Μια μάχη για τον Ακάμα” γράφει πως ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο αποτελεί μια προσπάθεια για να λύσει ένα πρόβλημα δεκαετιών. Αλλού γράφει ότι 1300 άτομα, πολλά ντυμένα μάγισσες, πήραν χθες μέρος στον 34ο διαγωνισμό σκι στον λόφο των Μαγισσών στην Ελβετία και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αμοιβαία αποφυλάκιση Ιρανών και Αμερικανών πολιτών από τις αντίστοιχες χώρες.