Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Έτοιμοι για όλα στο Νταβός” γράφει ότι `έκλεισε` η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί με τον Μπαν Κι Μουν στο Νταβός αφού οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν την πρόσκληση που τους απηύθυνε χθες ο ΓΓ του ΟΗΕ και προσθέτει ότι δεν αποκλείεται να `προκύψει` ακόμα και πενταμερής με Τσίπρα και Νταβούτογλου. Η `Σ` γράφει επίσης ότι πάμε για νέο ρεκόρ το 2016 στον τουρισμό. Αναφέρει ότι θετικά ήταν τα σχόλια για ολοκλήρωση του κυπριακού προγράμματος από το Eurogroup και ότι πήραμε τα καλά λόγια όχι όμως και τα λεφτά.

Αλήθεια: Με τίτλο “Νταβός: Καφές και Κυπριακό” γράφει ότι τηλεφωνική πρόσκληση από τη Γραμματεία των ΗΕ για καφέ με τον Μπαν Γκι-μουν στο Νταβός έλαβαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τ/κ ηγέτης Μ. Ακιντζί την οποία αποδέχθηκαν και προσθέτει ότι τρεις προϋποθέσεις για λύση θέτει ο Πρόεδρος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ενδιάμεση λύση μέχρι την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας στην τελική του μορφή προωθεί η Κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός στη Βουλή. Επίσης, προβάλλει συνέντευξη στο ΚΥΠΕ του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου, ο οποίος είπε ότι το πολύ να βρεθούν 140 αγνοούμενοι στις στρατιωτικές ζώνες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Προβάρουν και στο εδαφικό” γράφει ότι σιγά-σιγά με προκαταρκτικές συζητήσεις άνοιξαν το εδαφικό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί με εμφανείς τις διαφορές. Αλλού, γράφει για έναν 67χρονο από τη Λεμεσό που πριν από 8 μήνες μπήκε όρθιος στο νοσοκομείο Λευκωσίας για νευροχειρουργική επέμβαση και κατέληξε τετραπληγικός σε τροχοκάθισμα λόγω επιπλοκών και τώρα κινδυνεύει από τις πληγές που δημιουργήθηκαν στο σώμα του λόγω ακινησίας. Ακόμη, γράφει ότι η Βουλή απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΚΤ, αναμένοντας το πράσινο φως για πρόταση νόμου για ποινική δίωξη και τραπεζών για το αδίκημα της τοκογλυφίας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ενεργή εμπλοκή ζητούν 17 συνδικάτα Ε/κ-Τ/κ” γράφει ότι ρόλο και λόγο στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ώστε να συμβάλουν και αυτά στην ταχεία και δίκαιη λύση του Κυπριακού, διεκδικούν 17 συνδικάτα και από τις δύο κοινότητες, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως είναι απαραίτητη η στήριξη των εργαζομένων ενώ ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι χωριστές κοινότητες δεν θα ευημερούν. Σε άλλο της θέμα γράφει για αισχροκέρδεια και στο παντοπωλείο των Κεντρικών Φυλακών σε βάρος των φυλακισμένων. Επίσης, αναφέρει ότι δικαιώθηκε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για πρόστιμα εκατομμυρίων.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Οι ηγέτες θα συναντηθούν με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Νταβός” γράφει ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου προσκλήθηκαν να συναντηθούν με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Νταβός της Ελβετίας αλλά όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες στο ΚΥΠΕ, δεν τίθεται θέμα είτε επίσημης είτε άτυπης τετραμερούς ή/και πενταμερούς συνάντησης στο Νταβός. Γράφει επίσης ότι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Θεμιστοκλέους δήλωσε στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι δεν έχει ένσταση κατά της άρσης της ασυλίας του προκειμένου να αντιμετωπίσει οδικά αδικήματα. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη στο `μίνι ΓΕΣΥ` που θα προωθηθεί του χρόνου.

 

Cyprus Weekly στο κύριό της θέμα γράφει για τον τουρισμό και ότι μετά το καλύτερο από ό,τι αναμενόταν 2015, ο ΚΟΤ εκτιμά ότι το 2016 θα υπάρξει επιπλέον αύξηση κατά 8% στον αριθμό των τουριστών που θα επισκεφθούν την Κύπρο με τον αριθμό τους να φθάνει τα 2.8 εκατ. σε σχέση με 2.6 εκατ. το 2015. Η εφημερίδα προβάλλει επίσης συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ενόψει της επίσκεψής του στην Τουρκία και ότι σήμερα συναντάται με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για συντονισμό. Γράφει επίσης για το ενδεχόμενο κάποιοι τομείς της ασφάλειας των αεροδρομίων να δοθούν σε ιδιωτική εταιρεία.