Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Στα δύο στενά και πάλι με τους δανειστές” γράφει ότι μεγάλη κινητικότητα υπάρχει στα κομματικά επιτελεία προκειμένου να βρεθούν οι ελάχιστες κοινές συνισταμένες ώστε να περάσουν τα νομοσχέδια από τη Βουλή που αφορούν στη Cyta και στην ΑΗΚ, ώστε να λάβουμε την επόμενη δόση των 400 εκατ. Ευρώ. Αλλού γράφει ότι ρεκόρ επιβατικής κίνησης κατέγραψαν φέτος τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Γράφει, επίσης, ότι μοναδική ευκαιρία για επίλυση του Κυπριακού βλέπει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Αλήθεια: Με τίτλο “`Ναι` από την τρόικα στη χρυσή τομή” γράφει ότι άλλη μια εκκρεμότητα που αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με την Αρχή Ηλεκτρισμού έκλεισε χθες, αφού κυβέρνηση, τρόικα και Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησαν στη χρυσή τομή. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει στις 11 Φεβρουαρίου την Ολομέλεια της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις και την πορεία των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού. Γράφει επίσης ότι οι τιμές των καυσίμων πέφτουν από σήμερα ένα σεντ, την ίδια ώρα που οργανωμένοι καταναλωτές και κόμματα θεωρούν ότι οι μειώσεις θα έπρεπε να είναι πολύ πιο μεγάλες.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Μηδένισαν έρευνα για καρτέλ” και κάνει λόγο για αυτογκόλ της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού σε ευρείας κλίμακας έφοδο κατά εργολάβων. Αλλού γράφει ότι επτά Ελληνοκύπριοι κατέθεσαν μήνυση κατά της Τουρκίας για τις περιουσίες τους και ζήτησαν από τη Βρετανική δικαιοσύνη να εφαρμόσει την απόφαση των κυπριακών δικαστηρίων. Γράφει επίσης ότι διευρύνεται ο κατάλογος των προσώπων που θα υποχρεώνονται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες, σε μια προσπάθεια της Βουλής να συμπεριλάβει όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα.

Χαραυγή: Με τίτλο “Παιγνίδια συμφερόντων στον Ακάμα” γράφει ότι για το θεαθήναι φαίνεται πως ανέλαβε δέσμευση ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Κουγιάλης ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος να θέσει το σχέδιο της διυπουργικής επιτροπής για τον Ακάμα σε διαβούλευση με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τις τοπικές κοινότητες, προτού το προωθήσει στο Υπουργικό Συμοβούλιο. Αλλού γράφει ότι ενώ διεθνώς η τιμή του πετρελαίου κατρακυλά, στην Κύπρο τίποτα δεν αλλάζει, κάνοντας λόγο για κοροϊδία και αισχροκέρδεια. Γράφει επίσης ότι η Κυβέρνηση επικυρώνει τη Δευτέρα το “σπάσιμο” της ΑΗΚ σε δύο μέρη.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Η ΑΗΚ θα παραμείνει στα χέρια του κράτους” γράφει ότι Κυβέρνηση και Τρόικα υποχώρησαν από τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της Αρχής. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης πρωτοσέλιδα φωτογραφικό στιγμιότυπο από την χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο της Βουλής διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις διατρανώνοντας την αντίθεση τους στην απόφαση της διυπουργικής επιτροπής για τον Ακάμα. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης και στο γεγονός ότι το κατάστημα Jumbo στη Λεμεσό παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από την ΑΗΚ λόγω της διαφοράς της Αρχής με την Τρ. Κύπρου για οφειλές των υπεραγορών Ορφανίδη.