Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Αμετακίνητοι πίσω από τις βιτρίνες”, γράφει ότι σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους συνεχίζεται η διαμάχη που ξέσπασε στις τάξεις των συνδέσμων του εμπορίου όσον αφορά το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή και ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάζει την προσφυγή στις 12 Ιανουαρίου, όμως πηγές ανέφεραν στη `Σ` ότι η έκδοση της απόφασης δεν αναμένεται πριν το Πάσχα. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει ότι βρέθηκε νεκρός και ο 65χρονος Λάμπρος Μάστρου, πέντε χιλιόμετρα από το σημείο που ψάρευε με τον 39χρονο υιό του Δημήτρη, ο οποίος βρέθηκε επίσης νεκρός τη Δευτέρα. Η `Σ` αναφέρει ακόμη ότι ξεκινούν οι ανανεώσεις των αδειών κυκλοφορίας.

Αλήθεια: Με τίτλο “Αυτά θα γίνουν μέσα στο 2016”, γράφει ότι το στίγμα του κυβερνητικού σχεδίου για το 2016 δίνει ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Super Sport FM `Η Κύπρος σήμερα` με τον Αριστείδη Βικέτο, στην οποία μιλά για εντατικοποίηση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων. Σε άλλο της θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι οι έρευνες για την οικονομία προχωρούν, όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου. Επίσης, η `Α` γράφει ότι μετά από 42 χρόνια θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Κόκκινη γραμμή οι εγγυήσεις”, γράφει για τη συνάντηση Κοτζιά – `Ειντε χθες στην Αθήνα και σημειώνει ότι ότι η Αθήνα, δια του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ξεκαθάρισε προς τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ πως δεν αποδέχεται σύστημα εγγυήσεων και παρουσία στρατευμάτων μετά τη λύση του Κυπριακού. Σε άλλο της δημοσίευμα, η εφημερίδα γράφει ότι σημαντική άνοδο 9% καταγράφουν οι πωλήσεις ακινήτων το 2015 σε σχέση με το 2014. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι οι κυπριακές Αρχές αποφάσισαν ότι δεν θα περιμένουν άλλο τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Ευθύμιο Μπουλούτα και θα προχωρήσουν με την καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον της Δικαιοσύνης και στη συνέχεια θα τους εκδώσουν κλήση για να παρουσιαστούν. Πρόκειται για υπόθεση που αφορά και άλλα πρώην στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Τα … σπασμένα τα πληρώνει ο ασθενής”, γράφει ότι την ώρα που το πιλοτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων, με επέκταση του ωραρίου έως το απόγευμα μπήκε στο `ψυγείο`, χιλιάδες ασθενείς βρίσκονται στις λίστες αναμονής. Η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι ούτε οι αριθμοί ευημερούν ούτε οι άνθρωποι, και ότι τα στοιχεία δείχνουν μαζική φυγή των νέων στο εξωτερικό, υψηλή ανεργία και φτώχεια, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς των κυβερνώντων περί success story. Σε άλλο της δημοσίευμα, γράφει ότι κρίσιμες θα είναι οι επόμενες συναντήσεις στο Κυπριακό για το περιουσιακό και πως θα συζητηθεί και το εδαφικό.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Το ρωσικό αίτημα σχετίζεται με τον Magnitsky”, αναφέρει ότι σε αντίθεση με κυβερνητικούς ισχυρισμούς το ρωσικό αίτημα για αμοιβαία νομική αρωγή προς τις κυπριακές Αρχές φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση Sergei Magnitsky. Αλλού προβάλλει φωτογραφία από την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου χθες στις Κεντρικές Φυλακές με την ευκαιρία του νέου έτους. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι οι Βρετανικές Βάσεις ανακοίνωσαν χθες ότι καθόρισαν σχεδόν την μισή τους έκταση στο νησί ως Ζώνες Ειδικής Προστασίας.