Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Μακρύς ο δρόμος ακόμη για τη λύση”, γράφει ότι ως έχει η κατάσταση των πραγμάτων αυτή την στιγμή, και όπως κατ` επανάληψη έχει αναφερθεί από πλευράς Κυβέρνησης, υπάρχει ακόμη σημαντική δουλειά να γίνει σε σχέση με μια ενδεχόμενη επίλυση του Κυπριακού, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για “ελβετικό τοίχο στις κυπριακές έρευνες για τη λίστα Λαγκάρντ”. Αλλού αναφέρεται σε “μια θάλασσα γεμάτη γεωτρύπανα” και στο ενεργειακό καλεντάρι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Μήνας έντονων διεργασιών”, γράφει πως σημαντικοί σταθμοί και διεργασίες αναμένουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τον πρώτο μήνα του έτους, σταθμοί που θα κρίνουν εν πολλοίς την πορεία τόσο του ενεργειακού ζητήματος με τις τριμερείς συναντήσεις με Ισραήλ και Ελλάδα, όσο και το Κυπριακό. Αλλού γράφει ότι “στενεύουν επικίνδυνα τα περιθώρια των οφειλετών”. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία αναφέρει ότι “έρμαιο του δικού του τυχοδιωκτισμού” είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Η νέα γενιά είναι που θα ζήσει τη λύση”, γράφει πως εφαλτήριο για νέους αγώνες αποτελεί το 18ο Συνέδριο της ΕΔΟΝ. “Εμείς επιλέγουμε συνειδητά να διαφέρουμε”, τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο ο ΓΓ της Οργάνωσης Χρίστος Χριστόφιας. Αλλού γράφει ότι απέτυχε η μονομερής αίτηση της ΚΤΚ για εκκαθάριση της FBME. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για μεγάλη δημοσιονομική επιδείνωση το 2015.

Sunday Mail: Με τίτλο “Αρχίζει μάχη για το κούρεμα”, αναφέρεται σε προσφυγές Κυπρίων καταθετών που έχασαν τα χρήματα τους στο κούρεμα του 2013 ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ. Οι προσφυγές είναι εναντίον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αλλού γράφει ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη να αρχίσει έρευνες για ζωή στον Αρη. Σε άλλο θέμα παρουσιάζεται φωτογραφία με τα πρώτα χιόνια στο Τρόοδος.

Καθημερινή: Με τίτλο “Εν δυνάμει λύση του περιουσιακού“, γράφει ότι προσπάθεια απεγκλωβισμού από το τέλμα του περιουσιακού στο οποίο περιήλθαν οι συνομιλίες καταβάλλεται στην παρούσα φάση των διαπραγματεύσεων. Αλλού γράφει ότι με περισσότερη αισιοδοξία από κάθε προηγούμενη χρονιά αντικρίζουν οι επικεφαλής των μεγάλων τραπεζών τη νέα χρονιά. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος είπε πως “αν δεν πάρουμε την τελευταία δόση από το πρόγραμμα στήριξης, δεν θα είναι καταστροφή, αλλά σίγουρα θα έχει αρντητικό αντίκτυπο.

Μάχη: Με τίτλο “Η ΕΕ δεν θα δώσει γη και ύδωρ στην Τουρκία”, γράφει πως ο Ευρωβουλευτής και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου ξεκαθαρίζει ότι είναι λανθασμένη η εντύπωση που δίνεται πως η ΕΕ θα δώσει “γη και ύδωρ” στην Τουρκία εξαιτίας του προσφυγικού. Αλλού γράφει πως τις ανυπέρβλητες, όπως αποδείχθηκε, δυσκολίες του 2015 στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, φέρνει μαζί του το 2016. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, η καταδίκη του πρώην Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα σε εξαετή φυλάκιση, η παραίτηση Γιαννάκη Ομήρου, η παύση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου και αρκετές δολοφονίες σημάδεψαν το εσωτερικό τη χρονιά που πέρασε.