Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο «Εισηγήσεις μόνο έκανε ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων» γράφει στο κύριο θέμα της ότι δεν είναι ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων που έδωσε τις οδηγίες για τη διεξαγωγή άσκησης προσομοίωσης στη CΥΤΑ για τη μεταβίβαση των εργασιών στη νέα εταιρεία, αλλά, καθήκοντως, ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της ΑΤΗΚ Μιχάλης Αχιλλέως. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι οι Τούρκοι εμποδίζουν την εμπλοκή της Κομισιόν στο Κυπριακό. Ακόμη, αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της όγδοης αξιολόγησης του μνημονίου βρίσκεται επί ξυρού ακμής.

Αλήθεια: Με τίτλο «Άσπρος καπνός για τον διαχωρισμό της ΑΗΚ» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι ο Υπουργός Ενέργειας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού συμφώνησαν μετά από συνεδρίαση που κράτησε τρεις ώρες επί του τελικού κειμένου που προωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά με τον διαχωρισμό της Αρχής. Επίσης γράφει ότι το Σχέδιο Ανασυγκρότησης του Συνεργατισμού προβλέπει προσωπικό 2.720 ατόμων μέχρι το τέλος του 2016. Ακόμη, αναφέρεται σε πολυμερή διάψευση για την πενταμερή στο Νταβός.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «1,6 δισ. ευρώ χωρίς ταυτότητα» και γράφει ότι εκτεταμένη φοροδιαφυγή εξακολουθεί να καταγράφεται στον τομέα της φορολόγησης ακίνητης ιδιοκτησίας, με χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να συνεχίζουν να είναι άγνωστοι στο Τμήμα Φορολογίας, καθώς είναι καταχωρημένοι στο μηχανογραφικό σύστημα στο Κτηματολόγιο με ψεύτικες ταυτότητες. Σε άλλο θέμα γράφει για αρνητικό ρεκόρ στα θανατηφόρα τροχαία με 11 νεκρούς περισσότερους φέτος σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, αναφέρει ότι θέλουν την πενταμερή, στην οποία αναφέρεται ο Άιντα, και οι Τούρκοι.

Χαραυγή: Με τίτλο «Στην Τρόικα για ΑΗΚ» γράφει στην πρώτη σελίδα της ότι στην Τρόικα για τελική έγκριση προωθεί η Κυβέρνηση την πρότασή της για διαχωρισμό της ΑΗΚ, μια πρόταση που συζητήθηκε χθες σε συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας με τη διεύθυνση και τη διοίκηση της ΑΗΚ. Σε άλλο θέμα γράφει για τη συγκέντρωση ακτιβιστών έξω από το Προεδρικό την Τετάρτη που διαδήλωσαν για την προστασία του Ακάμα. Επίσης καταγράφει τα αποτελέσματα της έρευνας εργατικού δυναμικού, σύμφωνα με τα οποία η μείωση φτάνει στις 27 χιλιάδες από το 2012, με τους άνεργους να μεταναστεύουν.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Κυνηγοί θησαυρών συνελήφθησαν στη Λεμεσό» αναφέρεται στις έρευνες της Αστυνομίας στο φορτίο ερευνητικού πλοίου, υπό σημαία Μπαχάμων που εντοπίστηκε να περισυλλέγει αρχαιότητες στη θάλασσα, ενώ το πλήρωμα ανακρίνεται. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην καθυστέρηση της πρεμιέρας της νέας ταινίας Star Wars στην Κύπρο. Επίσης γράφει για τέλος εποχής στο προνόμιο της κρατικής λιμουζίνας.