Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο   “Μπίλια στο νούμερο 8”, γράφει ότι οκτώ εταιρείες διεθνούς βεληνεκούς κατέθεσαν πρόταση για τη δημιουργία ολοκληρωμένου τύπου καζίνου-θερέτρου στην Κύπρο και θα επιλεγούν τρεις για δεσμευτικές προσφορές εντός 45 ημερών. Αναφέρεται επίσης στην κατ`αρχήν συμφωνία για αποκατάσταση σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας “με …προεκτάσεις”, σημειώνοντας ότι ποντάρουν σε λύση του Κυπριακού με σκοπό την κατασκευή τουρκοϊσραηλινού αγωγού αερίου. Προβάλλει επίσης την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να δώσει προεδρική χάρη σε 60 φυλακισμένους ενόψει εορτών.

Αλήθεια: Με τίτλο “Το εδαφικό μπαίνει στο τραπέζι”, γράφει ότι πραγματοποιείται αύριο η τελευταία συνάντηση των ηγετών για το 2015, προσθέτοντας ότι έχουν σμικρυνθεί οι διαφορές στο περιουσιακό ενώ Αναστασιάδης και Ακινζτί, μετά την αυριανή επίσκεψή τους στο εργαστήριο της ΔΕΑ, θα απευθύνουν κοινό μήνυμα. Γράφει αλλού ότι η Λευκωσία εκτιμά πως μια ενδεχόμενη συνεργασία Ισραήλ-Τουρκίας στα ενεργειακά θα ενισχύσει το ρόλο της Κύπρου καθώς ο αγωγός θα περάσει από την ΑΟΖ της Κύπρου. Η “Α” αναφέρει επίσης ότι εγκρίθηκε η αναδιάρθρωση από την Κομισιόν που η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα δεσμεύθηκε να εφαρμόσει.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Λοξοκοιτάζει το Ισραήλ” και αναφέρει ότι το Ισραήλ, δια μέσω του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, διαβεβαιώνει την Κυπριακή Δημοκρατία πως οι κοινοί σχεδιασμοί τους δεν επηρεάζονται από την προσπάθεια επαναπροσέγγισης με την Τουρκία. Προβάλλει επίσης ότι η περιοχή Αρχιγραμματείας στη Λευκωσία θα διατεθεί προς πώληση και ανέγερση ξενοδοχείου πολυτελείας, σύμφωνα με εισήγηση των συμβούλων της κυβέρνησης. Αναφέρει επίσης ότι το αμερικανικό τορπιλλικό “Κόρνεϊ” παρενέβη χθες και παρείχει προστασία στο κυπριακό ερευνητικό σκάφος Flying Enterprise που βρίσκεται εντός της ΑΟΖ, μετά την παρενόχληση από τουρκική φρεγάτα.

Χαραυγή: Με τίτλο “Ξεπούλημα με τον μανδύα αναδιάρθρωσης”, γράφει ότι με το μανδύα της αναδιάρθωσης επιχειρούν να ξεπουλήσουν το Συνεργατισμό αφού η Κύπρος δεσμεύτηκε είτε να εισαγάγει τις μετοχές του Συνεργατισμού στο Χρηματιστήριο είτε να πωλήσει ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων σε επενδυτές-solid investors, αναφέρει η Κομισιόν. Γράφει επίσης ότι αν χρειαστεί οι ωρομίσθιοι θα πάρουν πιο δυναμικά μέτρα. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι μέχρι τον Ιούλιο επισημοποιείται η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Ερευνητικό σκάφος υπό παρακολούθηση”, γράφει ότι κυπριακό ερευνητικό σκάφος δεν έδωσε σημασία σε τουρκική φρεγάτα να αποχωρήσει από την περιοχή όπου διεξάγει μετρήσεις, 30 ναυτικά μίλια της Πάφου αλλά βρίσκεται ακόμη υπό παρακολούθηση από τη φρεγάτα. Τα πολιτικά κόμματα χαρακτήρισαν την παρενόχληση πειρατική πράξη. Γράφει επίσης ότι οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών φέτος είναι οι ίδιες με τις περσινές. Επίσης, αναφέρει ότι η νέα ταινία της σειράς Star Wars έσπασε το ρεκόρ εισπράξεων κατά την πρώτη βραδιά της προβολής της.