Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Δεν αναγνωρίζει τον Ακιντζί ο Λαβρόφ”, γράφει ότι δεν πρόκειται τελικά να συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο στις 1 και 2 Δεκεμβρίου. Αλλού γράφει ότι έντονες είναι οι αντιδράσεις από τα μικρά κόμματα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ενώ ζυμώσεις γίνονται στον ευρύτερο χώρο του κέντρου για ανίχνευση προοπτικών συνεργασίας στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Σε άλλο θέμα, αναφέρει ότι “στο…κλίμα Movember μπήκε και ο Πρόεδρος”, προβάλλοντας φωτογραφία με “μουστάκι”.

Αλήθεια: Με τίτλο “Μπραντ-ντε-Φερ Πούτιν και Ερντογάν”, γράφει ότι επιμένει στις σκληρές του δηλώσεις μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν δίστασε να προειδοποιήσει τον Ρώσο ομόλογο του, Βλαντιμίρ Πούτιν “να μην παίζει με τη φωτιά”. Αλλού γράφει ότι γέφυρες με τον τέως Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν επιχειρεί να στήσει ενόψει βουλευτικών ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Καρογιάν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι πέραν του 70% επί του συνολικού αριθμού των φορολογουμένων έχει καταβάλει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας για το 2015, αξιοποιώντας τη δυνατότητα παραχώρησης έκπτωσης ύψους 20%.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Σάπιο σύστημα προσλήψεων” και γράφει ότι ενημερωτικό σημείωμα που κατέθεσε στο Υπουργικό Συμβούλιο η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου αποκαλύπτει ένα σάπιο σύστημα στις διαδικασίες πρόσληψης ωρομίσθιου προσωπικού σε κυβερνητικά τμήματα και σε οργανισμούς δημοσίου δικαίου. Αλλού γράφει ότι “Ακιντζί : Θέλει να του φέρονται ως `Πρόεδρο`” και απέρριψε πρόταση του Λαβρόφ για “τριμερές γεύμα”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άμεσες απειλές με ανώτατο διπλωματικό επίπεδο μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας ανεβάζουν ακόμη περισσότερο την ένταση. Πρώτος ο Πούτιν είπε ότι η Τουρκία παίζει με την φωτιά και τον Ερντογάν να ανταποδίδει με την ίδια έκφραση.

Χαραυγή: Με τίτλο “Κλέβουν τα όνειρα τους”, γράφει ότι περισσότεροι από τους μισούς νέους ανησυχούν έντονα από την έλλειψη θέσεων εργασίας στον τομέα σπουδών τους (52%) ενώ δύο στους δέκα (20%) ανησυχούν ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας γενικά. Αλλού γράφει ότι η επάνοδος σε ομαλές συνθήκες, μετά το ξέσπασμα της κρίσης, δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια και εύηχες, αλλά κενές περιεχομένου διακηρύξεις ενώ προβάλλει τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για ανάπτυξη του τουρισμού για αναθέρμανση της οικονομίας. Αλλού γράφει ότι η Μόσχα ανακοινώνει σήμερα οικονομικά αντίποινα στην ‘Αγκυρα.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Ερντογάν: Μην παίζετε με τη φωτιά”, αναφέρεται στην ένταση που επικρατεί μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την Τουρκία. Αλλού αναφέρεται στην ομολογία του φερόμενου ως δράστη στην τριπλή δολοφονία στην Λεμεσό που είπε ότι ενήργησε με “τυφλή οργή”. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο εκπρόσωπος του Τουρκοκυπρίου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί είπε χθες ότι η Ρωσία δεν ακολουθεί την αρχή της ισότητας, με την άρνηση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να συναντήσει τον κ. Ακιντζί στα κατεχόμενα.