Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  “Δυσκολίες σε Λευκωσία-Αγκυρα”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι στη Λευκωσία οι δύο ηγέτες συνέχισαν χθες κατά τη συνάντησή τους να κολυμπούν στα “βαλτόνερα” του περιουσιακού, ενώ στην Άγκυρα Τσίπρας και Νταβούτογλου δεν συμμερίζονται την ίδια γλώσσα για τη λύση. Αλλού, γράφει ότι η έξωση που επιχειρήθηκε χθες σε διαμέρισμα που διαμένει 37χρονη μητέρα στη Λεμεσό δεν αποφασίστηκε λόγω μη τήρησης του συμβολαίου αλλά λόγω παραβατικής συμπεριφοράς των δύο υιών της 18 και 19 ετών. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι τα στοιχεία του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης δείχνουν ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι “υπερβολικά” άρρωστοι.

Αλήθεια: Με τίτλο “Οι κάμερες έδειξαν πολλούς στα επεισόδια”, γράφει ότι εκτός από τις συλλήψεις 4 μαθητών για τα επεισόδια σε βάρος Τ/κ, χθες βράδυ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για άλλους 11 οι οποίοι εντοπίστηκαν από κάμερες ασφαλείας και άλλα στοιχεία των ανακριτών. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι γαλλικές επίλεκτες δυνάμεις εξουδετέρωσαν χθες στο Σεν Ντενί πυρήνα τρομοκρατών που ήταν έτοιμος να εξαπολύσει νέες επιθέσεις. Αλλού, γράφει ότι παράθυρο ευκαιρίας στην Κύπρο βλέπουν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου αντίστοιχα.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Κάνουν `ταμείο` στον ΟΗΕ”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι η παρουσία των μεγάλων κανονιών της διεθνούς κοινότητας στην Κύπρο συνδέεται με την προσπάθεια των ΗΕ να κάνουν μια πρώτη αξιολόγηση της διαδικασίας, κάτι που θα οδηγήσει τον ΟΗΕ στον καθορισμό των επόμενων βημάτων. Αλλού, γράφει για εξωφρενικές απαλλαγές που λαμβάνουν δημόσιοι υπάλληλοι, με το Υπουργείο Υγείας να ετοιμάζεται για πλήρη αναδιάρθρωση των ιατροσυμβουλίων. Σε άλλο του θέμα και κάτω από σχετική φωτογραφία, γράφει για τη μεγάλη επιχείρηση της γαλλικής Αστυνομίας με στόχο διαμέρισμα όπου ταμπουρώθηκαν ύποπτοι για τις αιματηρές επιθέσεις.

Χαραυγή: Με τίτλο “56 επιστολές για `όχι` στην ιδιωτικοποίηση”, γράφει ότι οι συντεχνίες των εργαζομένων της CYTA απέστειλαν επιστολές στους αρχηγούς των κομμάτων σε μια προσπάθεια αποτροπής της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού. Αλλού, γράφει ότι οι δύο ηγέτες επικεντρώθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση τους στο περιουσιακό, ενώ καταδίκασαν από κοινού τα επεισόδια εναντίον Τ/κ από μαθητές. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι δέκα χρόνια φυλάκισης θα προβλέπει η νομοθεσία σε όσους προκαλούν θανατηφόρα λόγω ταχύτητας, αλκοόλ ή ναρκωτικά.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “Ενωμένοι κατά του ρατσισμού και του μίσους”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι δύο ηγέτες κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο πλαίσιο των συνομιλιών, καταδίκασαν με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις σε Τ/κ από μαθητές, τη στιγμή που η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τεσσάρων ατόμων. Αλλού, γράφει για τη χθεσινή επιχείρηση των γαλλικών αρχών σε διαμέρισμα στο Σεν Ντενίς, στην οποία γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε κατά την προσπάθεια της Αστυνομίας να εισέλθουν εντός. Αλλού, γράφει ότι το Σπίτι του Παιδιού θα αρχίσει τη λειτουργία του εντός 2016 με στόχο να φιλοξενεί παιδιά θύματα σεξουαλικής βίας.