Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα  

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Φώτα ξεκινά η νέα γεώτρηση», γράφει ότι την ημέρα των Φώτων, την ερχόμενη Τρίτη είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η νέα γεώτρηση του Saipem 10000 στο κοίτασμα “Αμαθούσα” και ότι η πλατφόρμα ολοκληρώνει μέσα στις επόμενες 48 ώρες τις διαδικασίες ασφάλισης και δοκιμών της γεώτρησης στον “Ονασαγόρα”. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι σε τροχιά πρόωρων εκλογών βρίσκεται από χθες η Ελλάδα, που χρονικά τοποθετούνται στις 25 Ιανουαρίου. Αλλού, προβάλλοντας σχετική φωτογραφία, γράφει ότι σε πολύνεκρη τραγωδία εξελίχθηκε τελικά η πυρκαγιά στο Norman Atlantic.

Αλήθεια: Με τίτλο «Στη δίνη πρόωρων εκλογών η Ελλάδα», γράφει ότι επιστρέφει η πολιτική αβεβαιότητα καθώς οι δανειστές αναμένουν τη νέα κυβέρνηση και πάγωσαν διαπραγματεύσεις και διαδικασίες. Αλλού αναφέρεται σε 154 κατηγορίες για τους 6 της Πάφου και ότι παραπέμπονται σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ. Σε άλλο θέμα για τις Κυπριακές Αερογραμμές επικαλείται δηλώσεις του Γιώργου Περδίκης πως ο Υπουργός Συγκοινωνιών στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε μαζί του, του είπε ότι «πρέπει να ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα».

Σημερινή: Με τίτλο «Προεδρικό διάταγμα για πρόωρες εκλογές», γράφει ότι η Ελλάδα μπαίνει από σήμερα σε νέες περιπέτειες, μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου από τη Βουλή και ότι το μεσημέρι αναμένεται να εκδοθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια διάταγμα με το οποίο θα προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Γενάρη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συζητήσει τα καυτά θέματα της οικονομίας με τους αρχηγούς των κομμάτων. Αλλού γράφει για τρία σενάρια όσον αφορά τα επόμενα βήματα της Τουρκίας σε σχέση με το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.

Χαραυγή: Με τίτλο «’Ασυναρτησίες’ ελλείψει απαντήσεων», γράφει ότι ελλείψει τεκμηριωμένων απαντήσεων που να υποστηρίζουν ότι δεν μεθοδεύεται το ξεπούλημα της CYTA στη γερμανική Deutsche Telekom, στην οποία διοχετεύθηκαν όλα τα οργανογράμματα, πλήρη στοιχεία για τον τζίρο, την επιχειρησιακή ικανότητα και τις δυνατότητες της εταιρείας, ο Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «ασυναρτησίες» τις σχετικές αποκαλύψεις της «Χ». Αλλού γράφει ότι στις κάλπες (οδηγείται) η Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου. Σε άλλο θέμα γράφει πως πλανάται πλάνην οικτράν ο Υπουργός Υγείας για το ΓεΣΥ.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Αναταραχή στον απόηχο της ψηφοφορίας στην Αθήνα» γράφει ότι η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές τον επόμενο μήνα μετά που η Βουλή απέρριψε χθες τον υποψήφιο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα για την προεδρία, ρίχνοντας τη χώρα σε μια νέα περίοδο πολιτικής αναταραχής. Αλλού γράφει ότι δεκάδες από τους Σύρους πρόσφυγες που διασώθηκαν τον Σεπτέμβριο διαδήλωσαν χθες έξω από τη Βουλή λέγοντας ότι βρίσκονται σε οριακό σημείο. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα γράφει ότι έξι άτομα οδηγούνται σε δίκη στην Πάφο αντιμετωπίζοντας 154 κατηγόριες.