Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο “Θέλουν οριζόντια όχι υψηλό εκλογικό μέτρο” γράφει ότι σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση της ΄Σ` τέσσερεις στους πέντε πολίτες συμφωνούν με την οριζόντια ψηφοφορία ενώ το 70% διαφωνεί με την αύξηση του εκλογικού μέτρου στο 5%. Αλλού προβάλλει συνέντευξη στην `Σ` του ΓΓ του ΑΚΕΛ `Αντρου Κυπριανού, ο οποίος αναφέρει ότι είναι αθεμελίωτες οι επικρίσεις για το εκλογικό μέτρο. Σε άλλο της δημοσίευμα αναφέρεται στο πόρισμα έρευνας για το θάνατο εμβρύου στο Νοσοκομείο Πάφου και γράφει ότι αντί τοκετού διέγνωσαν ουρολοίμωξη.

Αλήθεια: Με τίτλο  “Οι πονοκέφαλοι του ΔΗΚΟ” αναφέρεται σε αποκαλυπτικές πληροφορίες για το πώς διαμορφώνεται το σκηνικό στο ΔΗΚΟ ενόψει των βουλευτικών εκλογών, σημειώνοντας πως Νικόλας Παπαδόπουλος και Ελένη Θεοχώρους συζητούν άτυπη συνεργασία. Γράφει ακόμη ότι για κυβέρνηση του πρόσφατου παρελθόντος γίνεται η έρευνα για κομπίνες με πολεοδομικές ζώνες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών. Η “Α” αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ομάδα του ΔΝΤ ετοιμάζει έκθεση για τα οικονομικά της λύσης.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο  “Χρονοδιάγραμμα για συμφωνία” γράφει ότι ενισχύουν και αναβαθμίζουν την εμπλοκή τους στη διαδικασία των συνομιλιών τα Ηνωμένα Εθνη, επιμένοντας στους αρχικούς σχεδιασμούς για την επίτευξη συμφωνίας τους επόμενους λίγους μήνες. Γράφει επίσης ότι το ξεπάγωμα τεσσάρων τουρκικών κεφαλαίων που μπλοκάρει η Κύπρος περιλαμβάνεται μεταξύ των ανταλλαγμάτων που επισήμως ζητά η Τουρκία, ενώ στο Κυπριακό ζητείται κατανόηση των τουρκικών θέσεων για εγγυήσεις και παρεκκλίσεις. Αλλού, αναφέρει ότι τρώγλη κατάντησε το διατηρητέο στο παλιό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Κράτος – τσιφλίκι για την κυβέρνηση της Δεξιάς” γράφει στο κύριο της θέμα ότι στην εγγραφή του θέματος της κομματικοποίησης του κράτους στη Βουλή προχωρεί το ΑΚΕΛ διαμηνύοντας ότι “καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να προσεγγίζει το κράτος ωσάν να είναι το τσιφλίκι της και να αποφασίζει αυταρχικά και μονομερώς”. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι “παραμένουν στη ναφθαλίνη τα κρατικά ακτινοθεραπευτικά”. Επίσης, αναφέρει ότι είναι μεγαλύτερη η “τρύπα”` στο Ταμείο Συντάξεων της CYTA, σύμφωνα με έκθεση.

Καθημερινή: Με τίτλο  “Με δύο αμερικάνικα σκάφη θα ενισχυθεί η Λιμενική μας” γράφει ότι έτοιμοι να παραχωρήσουν στην Κύπρο δύο πλοία ανοικτής θαλάσσης εμφανίζονται οι Αμερικανοί, σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές της `Κ`. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι την υιοθέτηση από την Κύπρο του μοντέλου της Βηρυτού για τη διαχείριση του περιουσιακού στη μετά τη λύση εποχή, προτείνει το διεθνές συμβούλιο που έχει συστήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλού γράφει ότι το Κυπριακό προκρίνουν στην ατζέντα τους κύκλοι του Ερντογάν.

 

Sunday Mail: Με τίτλο “Απογείωση των αερογραμμών `εντός εβδομάδων`” γράφει ότι μια καινούργια εγχώρια αεροπορική εταιρεία με έδρα την Κύπρο, η TUS Airways, αισιοδοξεί ότι θα αρχίσει να πετά από την 1η Δεκεμβρίου σε κοντινούς προορισμούς. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει για μια νέα βιογραφία για τον Αδόλφο Χίτλερ γραμμένη από γνωστό Γερμανό ιστορικό Peter Longerich θα προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Αναφέρεται επίσης στην ιστορική συνάντηση των Προέδρων της Ταϊβάν και της Κίνας.